A Jesenice nem megy az EBEL-be

   

A május 31-i határidő előtt eldőlt, a Jesenice nem tud elindulni az EBEL 2013/14-es idényében, így a múlt heti döntésnek megfelelően 11 csapattal bonyolítják le az osztrák bázisú sorozatot.

A hírek szerint a kudarc oka a politikai széthúzás volt, ez akadályozta meg a klubot abban, hogy összeszedje a feltételek teljesítéséhez és a szezon zavartalan végigjátszásához szükséges pénzt. A május 24-i ligaülésen érte meglepetésként a hír Miha Reboljt, a mladi Jesenice elnökét, hogy Slavko Kanalec, az Acroni gyár igazgatója, a korábbi, csődbe ment klub, a HK Acroni Jesenice elnöke azt javasolja a ligának, ne a mladi Jesenice jelentkezését fogadják el, hanem alakuljon meg egy harmadik jesenicei klub, amely majd előteremti a szükséges pénzt és amelyben minden érintett fél megjelenítheti az érdekeit ? így a főszponzornak kinézett Acroni is, Kanaleccel az élen. Hogy még alaposabb legyen a kavarás, az is kiderült, hogy a háttérben a Sport- és Ifjúsági Minisztérium államtitkára, Jernej Pavlic is beavatkozott az ügyekbe. Egyesek szerint a közelgő helyhatósági választások adták az alkalmat a fúrásokra, mivel azon az egyik tét Miha Rebolj klubelnök alpolgármesteri széke lehet.

Mint ismeretes, az EBEL közgyűlése ugyanazon a klagenfurti ülésén, ahol egyhetes türelmi időt biztosított a szlovénoknak, 8:3 arányban elutasította a Dab.Docler csatlakozási kérelmét. Így minden bizonnyal ismét páratlan számú csapat szerepel majd a ligában.

EBEL logo

Az alábiakban ismertetjük a HD mladi Jesenice és Miha Rebolj klubelnök közleményét.

“A legutolsó, reméljük, soha meg nem ismétlődő szezont követően, amikor is szinte mindenki hátat fordított a jesenicei jégkorongnak azok közül, akiknek része van abban, hogy az oda jutott, ahova, a HD mladi Jesenice folytatta a működését elsősorban a fiatal játékosok érdekében, biztosítva a fejlődésüket, sportolásukat, dacára annak, hogy a körülmények elképzelhetetlenül nehezek voltak ehhez egy olyan országban, amelyik amúgy kivívta a részvétel jogát a téli olimpiai játékokon. A szavaim, szándékaim, cselekedeteim mindig őszinték voltak, egyenesek, mentesek mindenféle háttérben folyó játszadozásoktól, és mindig a világ legjobb sportját próbálták szolgálni.

Eljutottunk egy pontra, amikor komoly tárgyalásokat folytattunk az EBEL-lel. Kemény volt, de jól alakultak az ügyek, és sikerült megnyernünk a nemzetközi sportközösség támogatását. Felépítettünk valamit, ami több volt mint egy hóbortos ötlet, szilárd alapokat adhatott volna a jesenicei és a régióbeli jégkorong további fejlődéséhez. Bár számítottam ellenkezésre és intrikákra, mégis nagyon kellemetlen meglepetésként érintett, amikor szerdán a ligaülésre érkezve megláttam az írásos tájékoztatót arról a javaslatról, ami az egész történetet a feje tetejére állította ahhoz képest, mint amit megterveztünk, ilyen körülmények között nem tehettem mást, mint hogy visszavonjam a HD mladi Jesenice jelentkezését az EBEL-be.

Úgy látszik, mást politikai érdekek is vannak a háttérben, mint az, hogy tovább fejlődjön a legjobb sport, az, amely meghatározta Jesenicét magát is. A HD mladi Jesenice eltökélten folytatja a  működését a hoki érdekében, és tisztában van azzal, hogy csak jól képzett, tehetséges fiatal játékosok nevelésével folytatható a jesenicei jégkorong sikertörténete. Ezért az U20-as és U18-as csapatok folytatni fogják a szereplést az EBYSL-ben és az EBEL U18-as ligájában, illetve a fiatalabbak a szlovén utánpótlás-bajnokságokban. Nagyon örülünk, hogy a helyi polgárok, a személyzet, a szülők és a nálunk sportoló fiatalok támogatnak bennünket, ez azt jelzi nekünk, hogy jó úton járunk. Nekünk nincs időnk a politikai intrikákkal foglalkozni, meg kell teremtenünk az egészséges feltételeket ahhoz, hogy a jövőben sikereket érhessünk el a sportban.

Sportbaráti üdvözlettel:

Miha Rebolj

elnök HD mladi Jesenice”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum