A Readingé a Kelly-kupa

 

Szombaton véget értek az ECHL döntőjének küzdelmei. A döntőben a Reading Royals 4-1-es összesítéssel győzte le a Stockton Thunderst.

A Reading nyerte az alapszakaszt Keleten, így a negyeddöntőben a nyolcadik helyezett Greenville volt az ellenfele. Nem is okozott nehézséget a papírforma érvényesítése, 4-1-es összesítéssel lépett tovább a Reading úgy, hogy a négy meccs alatt mindössze négy gólt kapott, azt is egyetlen mérkőzésen, vagyis minden megnyert mérkőzését shutouttal zárta. Ezután következett Hetényi Zoltán utolsó tengerentúli klubja, a Florida, amely jóval nagyobb ellenállást fejtett ki. A továbbjutás kérdése végül csak hét mérkőzésen dőlt el, két mérkőzésen csak a hosszabbításban döntött, további három alkalommal pedig csak egy gól volt a két csapat közötti különbség. A konferencia-döntőben Hetényi Zoltán másik klubja, a Cincinnati volt az ellenfél, a 4-1-es összesített eredmény ellenére ez a párharc is roppant kiélezett volt, hiszen háromszor is hirtelen halálra került sor, további egy mérkőzésen egy gól döntött.

Reading Kelly Cup

Nyugatról a Stockton döntőbe jutása nagyobb meglepetés volt, hiszen az alapszakaszt csak a negyedik helyen zárta a csapat. A negyeddöntőben így az ötödik helyezett Las Vegas Wranglersszel kerültek össze ? innen érkezik a Sapa Fehérvár AV19 új másodedzője, Rob Pallin ?, akik rögtön az elején hatalmas erőfeszítésekre késztették őket. Az első két hazai meccsüket hosszabbításban tudták csak hozni, majd három nagyon sima zakó következett Las Vegasban (0-3, 2-5, 0-3). Végül a következő két hazai meccsüket behúzva megfordították az állást és kiejtették a liga legjobb PR-csapatával rendelkező együttest, akik bizonyították, hogy a jégen is komoly ellenfelek. Következett az alapszakasz nyugati győztese, az Alaska, amely 72 meccsen aratott 49 győzelmével az egész liga legeredményesebb csapata volt az alapszakaszban. A Stockton azonban sokadszor bizonyította, hogy a rájátszás más műfaj, és 4-2-es összesítéssel lépett túl jóval esélyesebbnek gondolt ellenfelén. A döntőbe jutásért legvégül az Idahót kellett legyőznie, ez volt a legsimább párharca a rájátszásnak, összesítésben 4-1-re nyert a Stockton.

Következett a döntő, amelynek az első mérkőzése kulcsfontosságúnak bizonyult. A vendég Stockton egyszer vezetett és négyszer egyenlített a mérkőzés folyamán utolsó alkalommal 22 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt. A hirtelen halálban azonban az újabb hazai találat a győzelmet is jelentette a Reading számára, amely a rájátszás során hatodszor kényszerült hosszabbításra, melyek közül ötöt megnyert. Ezek után a következő két meccset is sikerült behúzniuk, amivel egy győzelemre kerültek a kupa elhódításától. A lélektanilag megnyugtató pozíciót végül a második lehetőség alkalmával sikerült kihasználni, amikor Stocktonban sikerült a hazaiakat lenullázni és 6-0-s, kiütéses győzelemmel megnyerni a Kelly-kupát.

A Reading történetének első bajnoki címét szerezte, egyúttal ő a 17. csapat, amelyiknek sikerült megnyerni az ECHL-t. Érdekesség, hogy az elmúlt 10 évben hét alkalommal is 4-1-es összesítéssel lett bajnok a győztes csapat. A rájátszás MVP-je, a Reading kapusa, az idény közben az ECHL-be felkerült Riley Gill lett. Érdekesség, hogy az idényben több mérkőzésen védett a playoffban, mint az alapszakaszban. 17 mérkőzésen 13 győzelem és négy vereség a mérlege, ami rekord az ECHL-ben. 1,91-es kapott gól átlaga és 93%-os védési hatékonysága második a kapusok között. Négy rájátszásos shutoutjával holtversenyben második, míg két döntőbeli nulla kapott góljával holtversenyben első a liga történetében.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum