Jövőre újra megpróbáljuk!

   

Ezt Sean Simpson szövetségi kapitány mondta azok után, hogy Svájcnak végül nem sikerült a koronát felraknia a teljesítményére, és a vasárnapi döntőben elszenvedte első és egyetlen vereségét a 2013. évi világbajnokságon. Teljesítményére továbbra sincsenek szavak, a döntőben is megmutatta, hogy kiváló csapatuk van, amely bárki ellen esélyes lehet a győzelemre. A meccs utáni nyilatkozatokból válogattunk.

“Csalódottak vagyunk a mérkőzés miatt ? nyilatkozta a lefújást követően Sean Simpson, a svájciak szövetségi kapitánya. Hiába nyertünk a döntőt megelőzően kilenc meccset is, most vesztettünk. Nem sok ember hitte volna, hogy döntőt játszhatunk ezen a világbajnokságon. Nagyon büszke vagyok a csapatom által elvégzett munkára és az ezüstéremre. Svájc is büszke lehet a válogatottjára. Ez a csapat példát mutatott akaratból, volt fazonja a játékának és nagyon energikusak voltunk. Szenzációs eredményt értünk el a svájci hokinak. Szuper dolog, hogy ilyen közel voltunk a világbajnoki címhez. Jövőre újra megpróbáljuk.”

“Az elejétől kezdve képesek voltunk felvenni a tempójukat ? értékelt a svájciak hátvédje, Philippe Furrer. Számtalan helyzetünk volt, de mi nem tudtunk betalálni, míg a svédek igen.”

swesui2

 

Fotó: IIHF.com

Henrik Sedin két góljával és egy asszisztjával kulcsszerepet vállalt a svéd támadójátékban. “Kemény meccs volt ? mondta a hat perccel idősebb Sedin testvér. Úgy éreztem, bármi lehetett volna. Szerencsénk volt, hogy gyorsan tudtunk két gólt szerezni, amivel megfordítottuk az állást. A harmadik gólunk után pedig mindenki megnyugodott a padon.”

“Nagyon jól kezdtük a meccset ? ezt Martin Gerber, a svájciak kapusa mondta. Magabiztosan játszottunk, aztán a semmiből sikerült egyenlíteniük, majd kaptunk néhány kiállítást. Ezután elvesztettük kicsit a fonalat, és nehezen találtunk vissza a játékunkhoz.”

“Hihetetlen ez az érzés, nem lehet szavakba önteni ? mondta Henrik Tallinder, a háromkoronások hátvédje. Amint elkezdtek menni a lábak és sikerült belőnünk az első gólunkat, érzésem szerint kézben tartottuk a meccset.”

sweswi2

Joel Lundqvist szintén nem szomorkodott, de nem felejtette el megdicsérni ellenfelüket, illetve kiemelni a Sedin testvérek teljesítményét: “Megnyerni a szezon utolsó meccsét és egyben a világbajnoki aranyat, lenyűgöző érzés. Svájc az egész torna alatt félelmetesen jól játszott. Mi nem úgy kezdtük a vb-t, ahogy elterveztük, de aztán csatlakoztak a Sedin ikrek, akik nagyszerűen játszottak.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum