Egyenlített a Wings, szépített a Sharks

   

Két mérkőzést rendeztek szombaton, melyen mindkét hátrányban lévő csapat megszerezte első győzelmét. A Detroit egyenlíteni tudott a Chicago ellen, míg a San Jose 1-2-re módosította a párharc állását a Los Angeles ellen.

Chicago Blackhawks ? Detroit Red Wings

A Detroit a hátvédeknek köszönhetően megnyerte a második mérkőzést és egyenlített a Chicago elleni párharcban. Az autóvárosi bekkek mind a négy vendéggólból kivették a részüket egy gól és három gólpassz formájában, ezen felül pedig mezőnyben is remek munkát végeztek, mindössze húsz lövésen tartották a Blackhawks támadósorát. A kevés hazai próbálkozás ellenére mégis a Hawks szerezte meg a vezetést a 15. percben a rájátszásban először betaláló Patrick Kane révén. A Wings a második harmad harmadik percében Brunner által egyenlített, majd a harmad vége előtt Smith jóvoltából már az előny is náluk volt. A Chicago hiába próbálkozott a támadások építésével, a Detroit csírájában fojtotta el a kísérleteket. A záró játékrész közepén kevesebb mint öt perc alatt döntötte el a mérkőzést a Wings, amikor Johan Franzen és Valtteri Filppula is bevette Crawford kapuját. A detroiti győzelem azt jelenti, hogy a Wings az idén lejátszott hat mérkőzéséből először verte meg az ellenfelét, így bizakodva készülhet a két hazai mérkőzésre.

San José Sharks ? Los Angeles Kings

Nyert a San José, ez pedig azt jelentette, hogy a Kings hat győztes mérkőzés után kapott ki a rájátszásban. A mérkőzés előtt az NHL bejelentette, hogy százezer dollárra büntette a San José csapatát, amiből huszonötezret Doug Wilson managernek kell befizetnie azért, mert bírálta a ligát a Torres-ügy miatt. Az előjáték nem zavarta  meg a játékosokat, mert már a második percben megszerezték a vezetést Dan Boyle  jóvoltából, aki három másodperc alatt használta ki Jake Muzzin kiállítását. A korán bekapott gólt a harmad közepére heverte ki a Kings, amikor Tyler Toffoli találatával egyenlített. A folytatásban előtérbe került a fizikai hoki, amiben a Sharks játékosai jártak az élen, de mezőnyfölényüket nem tudták kihasználni, Quick eszén nem tudtak túljárni. A Sharks azonban a mérkőzés végén olyan esélyhez jutott, amin már Quick sem segített. A mérkőzés vége előtt 42 másodperccel a San José emberelőnybe került, sőt öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt kettős fórba. A dupla előnyt még kivédekezte a Los Angeles, azonban négy az öt ellen már tehetetlen volt Quick, a ráadás 89. másodpercében Logan Couture bevette a kapuját. Couture gólja azt jelentette, hogy ebben a playoffban már az ötödik emberelőnyös találat esett a túlórában, ami új NHL csúcs. Korábban NyquistGreenKunitz és Marleau talált be a hirtelen halálban emberelőnyben.

2013. május 18.:

Chicago?Detroit 1-4 (videó)
G.: Kane ill. Brunner, Smith, Franzen, Filppula

San José?Los Angeles 2-1 (videó)
G.: Boyle, Couture ill. Toffoli

Főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?Ottawa (7.) 2-0
Boston (4.)?New York Rangers (6.) 1-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Detroit (7.) 1-1
Los Angeles (5.)?San José (6.) 2-1

Főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 4-2
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-4
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 3-4
Boston (4.)?Toronto (5.) 4-3

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 4-1
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 3-4
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-4
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-4

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum