A Boston nyerte az első rangadót

 

Az NHL rájátszásának második körének csütörtöki játéknapján egy Original Six és egy nyugati párharcot rendeztek. Mindkét meccsen a hazai csapat nyert, a tavalyi bajnok már 2-0-ra vezet összesítésben.

Boston Bruins ? New York Rangers
Ma hajnalban elkezdődött a Konferencia elődöntők utolsó párharca is, a keleti Original Six csata a Boston Bruins és a New York Rangers között. A playoffban 40 év után először szembekerülő két csapat első mérkőzése a kapusokról Raskról és Lundqvistról marad emlékezetes. A bostoni hálóőr 33, kollégája 45 védéssel zárta az első mérkőzést. Az első harmadban nem esett gól, a második játékrész 13. percében azonban a hazaiak csapatkapitánya, Zdeno Chara betalált és ezzel megtörte a svéd kapus 152 perce tartó, kapott gól nélküli sorozatát. A válasz nem késett sokáig a másik oldalról, kettő másodperccel a játékrész letelte előtt McDonagh egyenlített. Sőt, 16 másodperccel később már a Rangersnél volt az előny Stepan jóvoltából, igaz, a két gól között eltelt a második szünet. A válasz azonban most sem váratott magára, Torey Krug három percen belül egyenlített emberelőnyből. A harmad közepétől a Rangers visszaállt és a biztonságot szem előtt tartva játszott, a Boston pedig folyamatos nyomás alatt igyekezett tartani ellenfelét. A záró húsz perc közepétől a mérkőzés befejezéséig ? a ráadást is beleszámolva ? kétszer annyit lőtt kapura a Boston, ráadásul négyszer a vasat is telibe találta. A presszió végül a ráadás 16. percében hozta meg az eredményt, amikor Patrice Bergeron centerezését Brad Marchand váltotta gólra. Folytatás vasárnap este ugyanitt Bostonban.

Los Angeles Kings ? San Jose Sharks
Az emberelőnyös egység három góljának köszönhetően fordított és nyert a bajnok így összesítésben már 2-0-ra vezet a kaliforniai párharcban. A forgatókönyv a megszokott formában kezdődött a Kings szempontjából, a negyedik percben megszerezte a vezetést legeredményesebb játékosa, Jeff Carter révén, hátul pedig Quick remekelt. Az előnyt a második húsz perc elején Drew Doughty duplázta meg, Quick továbbra is tartotta magát, a lőlap pedig 14-6-os vendégelőnyt mutatott. A Cápák végül a széria kilencvenedik percében vették be először a Los Angeles kapuját, Patrick Marleau révén és ha már belejöttek öt percen belül Brad Stuart is betalált. A kiegyenlített játéknak végül a vendégek vetettek véget, amikor a záró húsz perc közepén Marc-Edouard Vlasic jóvoltából először vezettek a mérkőzésen. A Kings hosszú hajrát nyitott és a sporiktól is megkapta a lehetőséget, amikor kevesebb mint három perccel a vége előtt Stuart gáncsolása miatt előnybe került. A hátrányban lévő Cápáktól a gólszerző Vlasic kiemelte a plexin át a korongot így kettős hátrányba került csapata, amit a Kings kegyetlenül kihasznált. Először Dustin Brown egalizált öt a három ellen, majd 22 másodperccel később Trevor Lewis a győztes gólt is megszerezte. A San Jose egy nyerhető meccset engedett ki a kezéből de vasárnap hajnalban javíthat.

2013. május 15.:

Boston?NY Rangers 3-2 (videó)
G.: Chara, Krug, Marchand ill. McDonagh, Stepan

Los Angeles?San José 4-3 (videó)
G.: Carter, Doughty, Brown, Lewis ill. Marleau, Stuart, Vlasic

Főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?Ottawa (7.) 1-0
Boston (4.)?New York Rangers (6.) 1-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Detroit (7.) 1-0
Los Angeles (5.)?San José (6.) 2-0

Főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 4-2
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-4
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 3-4
Boston (4.)?Toronto (5.) 4-3

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 4-1
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 3-4
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-4
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-4

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum