A Boston és a NY Rangers is a nyolc között

   

Két hetedik mérkőzés maradt kedd hajnalra, ahol a Boston Bruins hitchcocki izgalmak után, a NY Rangers pedig egy sima mérkőzésen jutott tovább. Győzelmével mindkét csapat történelmet írt.

Boston Bruins ? Toronto Maple Leafs
Bostonban hamar egymásnak estek a csapatok és egy gyors gólváltással le is rendezték az első harmadot. A hazaiknál Matt Bartkowski volt eredményes a hatodik percben, amire Cody Franson válaszolt, kevesebb mint négy percen belül. A kiegyenlített mérkőzés 26. percében Franson második góljával átvette a vezetést a Leafs. A Boston eggyel magasabb fokozatba kapcsolt, de nem sikerült egyenlítenie, sőt, a harmadik harmad elején a Toronto az első három lövéséből Kessel és Kadri révén bevette a Boston kapuját. A 46. percben a háromgólos előnyben lévő vendégeket már mindenki továbbjutónak gondolta, kivéve a Bruins játékosait, akik őrült hajrába kezdtek. A tizedik percben Horton faragott a hátrányból, de a Boston egészen az utolsó kettő percig nem tudott közelebb kerülni az ellenfeléhez. A Bruins az utolsó kettő percre lehozta a kapusát és 82 másodperccel a vége előtt Lucic góljával egy gólra feljött. A továbbra is hat játékos ellen védekező Toronto nem bírta a nyomást, fél perccel később Bergeron is betalált, hosszabbításra mentve a mérkőzést. A fejben széteső vendégek végül a ráadás hetedik percéig bírták, amikor Bergeron újabb találata eldöntötte a továbbjutást.

Az NHL történetében még sosem fordult elő olyan, hogy a hetedik mérkőzésen az utolsó harmadban háromgólos mínuszban vagy az utolsó két percben kétgólos hátrányban lévő csapat egyenlítsen és továbbjusson. Ez a bravúr először a Bostonnak sikerült, amiben Bergeron elévülhetetlen érdemeket szerzett, hiszen a harmadik gólnál passzt adott, majd az egyenlítő és a győzelmet jelentő találatot is ő szerezte.

Washington Capitals ? New York Rangers
Sima, ötgólos győzelmet aratott a New York Rangers a Washington otthonában és ezzel története során először győzött hetedik mérkőzésen idegenben. A Rangers győzelméből természetesen alaposan kivette a részét Henrik Lundqvist is, aki zsinórban második mérkőzésén is lenullázta az Ovecskin vezette fővárosi támadósort. Jellemző adat, hogy a párharc hét meccsén az orosz csatár 30 lövést eresztett meg Lundqvist kapujára, amelyek közül mindössze egy ment be, még az első mérkőzésen, emberelőnyből.

A hetedik mérkőzésen a gólok sorát Asham nyitotta, aki a 14. percben óriási gólt lőtt a bedobókőr tetejéről Holtby kapujába. A mérkőzés a második harmad elején kezdett eldőlni, amikor a negyedik és a hatodik percben Pyatt és Del Zotto is mattolta a hazaiak kapusát. A háromgólos fór birtokában a Rangers visszaállt, remekül védekezett és kitűnően kontrázott, aminek nem találta az ellenszerét a Capitals. A továbbjutás a záró harmad 13. másodpercében eldőlt, amikor Callahan szerzett korongot és egy szóló után fonákkal emelt a kapuba. A gól után pillanatok alatt kiürült a Verizon center fele, így a mérkőzést otthagyó szurkolók nem láthatták, ahogy Zuccarello megadja a kegyelemdöfést.

A konferencia elődöntőjében New York Rangers ellenfele a Boston lesz így 1973 után ismét Original Six párharcot láthatnak a szurkolók.

2013. május 13.:

Boston?Toronto 5-4 (videó)
G.: Bergeron (2), Bartkowski, Horton, Lucic ill. Franson (2), Kessel, Kadri

Washington?NY Rangers 0-5 (videó)
G.: ? ill. Asham, Pyatt, Del Zotto, Callahan, Zuccarello

Főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?Ottawa (7.) 0-0
Boston (4.)?New York Rangers (6.) 0-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Detroit (7.) 0-0
Los Angeles (5.)?San José (6.) 0-0

Főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 4-2
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-4
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 3-4
Boston (4.)?Toronto (5.) 4-3

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 4-1
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 3-4
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-4
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-4

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum