Magyarország 19. a világranglistán

 

Megőriztük helyünket.

Egy éve előzte meg Magyarország Ukrajnát a világranglistán, amivel át is vette a 19. helyet. A 2012-es 30 pontos előny a 2013. évi világbajnokságoknak köszönhetően tovább hízott, jelenleg megnyugtató, 105 pontos előnnyel állunk a lista 19. helyén. A világranglista a 19. helytől lefelé már véglegesnek tekinthető. Mint az A csoportos vb előtt kiadott, az idén kieső eredményektől már megtisztított listából látható, a magyar válogatott elérte azt a helyet, amelyet a sorozatos B csoportos bronzérmekkel el lehet érni.

A továbblépéshez újabb feljutásra lesz szükség, közvetlenül előttünk ugyanis az utóbbi évek notórius liftezői, Olaszország, Kazahsztán, Ausztria és Szlovénia található. Ezt a négyest jelentős előnnyel előzi a jelenleg 14. helyen álló fehérorosz válogatott, így a vb végeztével sem várható, hogy a szlovén vagy osztrák csapat a következő világbajnokság házigazdája elé tudna kerülni.

Világbajnoki csoportellenfeleink közül a japánok egy helyet javítva a 21. helyen állnak, Nagy-Britannia visszacsúszott a 22. helyre. A Koreai Köztársaság a tavalyi 3 pozíciós ugrása után ismét ugyanennyit javított, jelenleg a 25. Az olimpiai selejtezőben minket búcsúztató Hollandia a 24. helyen követi a lengyeleket. A koreaiak előretörésének az évek óta kiesésre érdemes, de mindig megmenekülő divízió 1/B-s Litvánia és az ugyanott egyre stabilabb teljesítményt nyújtó román válogatott itta meg a levét. A litvánok megérdemelten egy helyet rontottak, az egyre erősebb romániai csapat viszont nem tudott előrelépni.

A következő idénytől lassulni fog a koreai menetelés, mivel új olimpiai ciklus kezdődik, az előző selejtezőn nem induló csapat nem tud a hiányzó olimpiai pontok fokozatos elértéktelenedéséből profitálni. A legnagyobbat Bulgária rontotta, évek óta érlelődő kiesésük a divízió 3-ba összesen 4 helyes visszaesést eredményezett. Ugyanakkor a magyar válogatott előnye is csökkenni fog a 19. helyen az olimpiai torna pontjainak jóváírásakor, mivel az ukránok egy körrel később is szerepeltek, szerencsénkre nagyon gyengén.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum