A változást várják Sedinéktől

   

Három nagyszerű NHL-játékossal erősített Svédország a Vancouver kiesése után, a Sedin ikrekkel és Edlerrel. A hazai csapat szenved a vb-n, alig lő gólt, az emberelőnyös játéka pedig katasztrofális.

A vb eddigi 6 mérkőzésén 13 gólt lőtt a svéd válogatott, ez borzasztóan kevés. Ugyanakkor a védekezést dicséri, hogy még így is 4 meccsen győztesen jöttek le a jégről. Összehasonlításképpen például Ausztria is több gólra volt képes eddig. A góllövés terén tehát sok javulásra van mód, és ebben Henrik és Daniel Sedin segítségül szolgálhat. Sőt Alexander Edler is, a megtermett bekk kiváló támadóhátvéd hírében áll, aki hatalmas lövések mellett kiváló passzokra is képes, ráadásul a Vancouverben éppen Sedinék társa a speciális támadóegységekben.

Napok óta másról sem szól a svéd hokimédia, mint az emberelőnyös játék impotenciájáról. Jogos is az elégedetlenség, hiszen hat meccs alatt egy emberelőnyös gólra futotta a svédek erejéből, illetve további egy kettős előnyt értékesített a csapat. Márpedig sok előnyt kaptak a svédek, összesen 72 percet osztottak ki az ellenfeleknek, és ebből közel nettó 57 percet fórban is töltött a csapat. Mégis csak legutóbb, Szlovénia ellen sikerült egy 5 a 4 elleni helyzetet gólra váltani. Előtte 4 meccsen át nem esett svéd fórgól, egész a nyitómeccsig kell visszamennünk, ahol egy kettős előnytalálatot jegyeztek. Az biztos, hogy ennél jobb előnyös játékra lesz szükség. Más kérdés, hogy Sedinének ez évben kevésbé ment a speciális játék a Vancouverben, de mint tudjuk, a vb mindig más, mint bármi más.

A svédeknél rosszabbul csak a csehek szerepelnek az esélyesek közül. Ők 6-ból csak 2 meccset nyertek eddig a rendes játékidőben, így oda jutottak, hogy az utolsó kör előtt nem állnak negyeddöntős helyen. Mi több, sorsuk nem is volt a saját kezükben, ám mivel Svájc bedarálta Norvégiát, így újra zöld lehet az út, amennyiben a csehek is megteszik ugyanezt. Ez esetben a legvalószínűbb az, hogy Svájc és Csehország, valamint Kanada és Svédország meccsel az elődöntőbe jutásért.

Sedin 2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum