Szürke produkció a svédektől

 

A Svédország?Kanada mérkőzésen a házigazdáknak szinte semmi sem ment: nem volt elég átütőerő a támadásokban, rossz volt az előnyös játék és nem elég feszes a védekezés. Marton Tibor elemez.

Marton Tibor 2Svédországnak idáig a legnagyobb problémája az emberelőnyös játékkal volt, ma Kanada 21 másodperc alatt megmutatta, hogyan is kell emberelőnyben játszani. Svédország csütörtökön tompán, támadásokban átütő erő nélkül, a védekezésben pedig szétszórtan játszott. Ezért Kanada sorra létszámfölényben tudott helyzeteket kialakítani. Svédország a bravúrok sorát bemutató Enrothnak köszönheti, hogy a mérkőzés első két harmadában nem került még ennél is nagyobb hátrányba.

Nézzük, hogyan születtek a gólok:

1. gól: Egy ember előnyös szituáció. Egy forgatás után Stamkos (O3) feljátszotta Schultznak (O4), aki Campbellnek (O5) passzolt, Stamkos (O3) pedig egy keresztpassz után lőtt. Az ábrán látszik, ahogy a svéd védelem kettészakadt, X2-X3, Thornberg és Gusstafson túl mélyen helyezkedett. Viszonylag sok ideje és tere volt a lövésre Stamkosnak és Campbellnek, illetve a blokk is elmaradt.

1

2. gól: Legutóbb röviden érintettük a támadások befejezéséről, akkor leginkább a 3-2-es támadásokról esett szó. A második kanadai gólt megelőzően a svédek passzívan és rosszul helyezkedve védekeztek, így volt ideje és lehetősége egy védőnek is csatlakoznia a támadáshoz. Staalt és Simmondst is két-két svéd védő fogta, így Scehnn tisztán kaphatta a korongot, nyugodtan bekorcsolyázott a harmad közepébe. Ráadásul Enroth előtt állt Landeskog és Schenn.

2

A 3. gól egy 2-1-es szituációval indult, plusz egy svéd backcheckelt. Ilyen helyzetekben a védő feladata lett volna (Fransson X1) elzárni a passzsávot, figyelni a korongot hozó játékosra, lassítani, elbizonytalanítani és ezzel időt nyerni, hogy visszaérjen még egy védekező játékos, és így a kedvezőbb 2-2-es szituációt kialakítani. A backcheckelő (X2, Lindberg) feladata lett volna Staalra figyelni. A két svéd nem kommunikált és nem osztották el egymás között a két kanadait, így Staal passzt kaphatott és könnyedén gólt szerzett.

3

Svédország még reménykedhet, hogy a két Sedinnel sikerül megerősíteni a támadójátékot és javítani az emberelőnyök kihasználásán. Edlerrel pedig a védelmüket alapozhatják meg, mert ez a szürke produkció így csak a csoportból való továbbjutásra lesz elég.

Eddig az elemzés, azok kedvéért, akik teljes dinamikájában szeretnék újra megnézni a gólokat, íme az összefoglaló:

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum