A finnek ellen javíthatnak az oroszok

   

A csütörtöki játéknap adott egy alapos pofont a papírformának, majdnem minden meccsen a kevésbé esélyesnek gondolt csapat nyert vagy rabolt pontot. Ezzel szinte egy másik világbajnokság kezdődik, egyedül Szlovénia helyzete tűnik továbbra is kilátástalannak, ők nem játszottak az esélykiegyenlítő napon.

A nap első mérkőzésén Szlovákia játszik Ausztriával. Szlovákia, amely korábban kikapott Finnországtól, viszont megverte Franciaországot és 3-2-re Németországot is, eddig megbízhatóan menetelt a nyolc közé jutás felé. Csütörtökön azonban egyrészt nyertek a franciák az oroszok ellen, másrészt a szlovákok kikaptak az eddig mindenkitől vereséget szenvedő lettektől. Így a két csapat jelenleg azonos pontszámmal áll. Igaz ugyan, hogy a franciák legyőzése még sokat érhet északi szomszédunk számára, azonban a franciák sorsolása kedvezőbb, hiszen mindkét csapat játszik még az USA-val, de míg Szlovákia Ausztriával és Oroszországgal mérkőzik rajtuk kívül, addig Franciaország a lettekkel és a németekkel. Éppen ezért Szlovákia többet már nem hibázhat, ha tovább akar kerülni a csoportkörből. Ausztria korábban Lettország legyőzésével nagyon messze került a kieséstől, azonban a lettek csütörtöki váratlan győzelme a szlovákok felett újra veszélyes zónába sodorta Manny Vivieros tanítványait. Ráadásul a neheze számukra még hátra van, hiszen pénteken játszanak Szlovákiával, szombaton a finnekkel, hétfőn pedig az oroszokkal. Egyikük ellen mindenképpen bravúrra lesz szükség, ha biztonságos távolságba akarnak kerülni a kieső zónától, hiszen a lettek még a németekkel, a franciákkal és a finnekkel játszanak.

A másik délutáni mérkőzésen Szlovénia játszik Csehországgal. A képlet nagyon hasonló ahhoz, amit a szlovák-osztrák párharc kapcsán leírtunk, azzal a különbséggel, hogy a csehek nincsenek még a négy között sem. Rájuk tehát hatványozottan igaz, hogy a csütörtöki pontvesztés után nem hibázhatnak többet, hiszen Norvégia jelenleg egy ponttal előzi őket. A szlovénok számára továbbra is adott a feladat, a bent maradáshoz bravúrra van szükségük, vagy a csehek, vagy a svédek, vagy Kanada ellen.

Az első esti mérkőzés lesz a nap csúcspontja, amikor is Finnország játszik Oroszországgal, negyed nyolckor. Az oroszok váratlan vereségével összerázódott a H csoport eleje, hiszen bár továbbra is a Szbornaja vezet, az USA pontszámban beérte őket és a finnek lemaradása is csak egy pont. Ez azt is jelenti, ha a finnek pénteken győzni tudnak, akkor átveszik a csoportban a vezetést. Ellenkező esetben az oroszoktól már aligha veszi el bárki is az első helyet.

A nap utolsó találkozóján Fehéroroszország játszik Kanadával. Előbbi jelenleg hatodik a csoportban, ugyanannyi pontja van, mint a hetedik Dániának, viszonylag biztonságos helyzetét annak köszönheti, hogy megverte Szlovéniát. Kanada után jön Norvégia, Dánia és Svájc, tehát bőven van még lehetőségük a pontszerzésre, bár a nyolc közé jutáshoz már nagy bravúrra lenne szükség. Ezzel szemben Kanada, a Svájc elleni megingást leszámítva, meggyőző és stabil teljesítményt nyújt, már 10 pontjuk van, amivel másodikok a csoportban.

A H-csoport állása:

Helyezés Csapat Mérkőzés Gólkülönbség Pont
1. Oroszország 4 +10 9
2. USA 4 +5 9
3. Finnország 4 +3 8
4. Szlovákia 4 +1 6
5. Franciaország 4 -3 6
6. Németország 4 -3 4
7. Ausztria 4 -3 3
8. Lettország 4 -10 3

Az S-csoport állása:

Helyezés Csapat Mérkőzés Gólkülönbség Pont
1. Svájc 4 +11 11
2. Kanada 4 +10 10
3. Svédország 5 +2 9
4. Norvégia 4 -8 6
5. Csehország 4 -1 5
6. Fehéroroszország 3 -2 3
7. Dánia 4 -3 3
8. Szlovénia 4 -10 1

Végezetül tekintsék meg a nem mindennapi csütörtök mérkőzéseinek gólösszefoglalóját!

Oroszország?Franciaország 1-2

Csehország?Dánia 2-1

Szlovákia?Lettország 3-5

Svédország?Kanada 0-3

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum