Büszke vagyok az új feladatomra

 

Az a célunk, hogy a csapatot visszavezessük oda, ahová tartozik: a DEL-be. A Löwen Frankfurt honlapján először beszélt terveiről Rich Chernomaz sportigazgató, aki Németországban sem felejtette el megemlíteni, új munkaköre mellett megmaradhat a magyar válogatott szövetségi kapitányának is. Az interjúból szemezgettünk, megtartva az eredeti hangulatát.

– Üdvözlet a fedélzeten! Mi vitt rá arra, hogy szokatlanul hosszú időre, öt évre kötelezd el magad Frankfurtban?

– Mindenkivel együtt, aki az Oroszlánoknál dolgozik, az a célunk, hogy a csapatot visszavezessük oda, ahová tartozik: a DEL-be. A 2010-es újrakezdés óta (az előző frankfurti proficsapat 2004-ben Chernomaz vezetésével német bajnok lett, majd rá 6 évre csődbe ment, megszűnt, 3 éve, a Löwen Frankfurt ennek utódjaként a legalsó osztályból, a Regionalligából kezdhette újra építeni magát – HBlog) rengeteg pozitív dolog történt, az egész klub jó úton halad. Természetesen évekbe telik majd, amíg a teljes klub alkalmas lesz az első ligára. Legközelebbi célunk így nem is lehet más, mint hogy megtegyük az első lépést a második vonalba kerüléshez. Jelenleg nagy a mozgás a másodosztály körül, így  nem lehet biztosan megmondani, az Oberligában maradunk-e vagy már nyáron felléphetünk egy szinttel.

– Ezek a sportszakmai indokok. Vannak személyes okok is?

– Amióta eljöttünk Frankfurtból (2010-ben), folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az itteniekkel, minden apró előrelépésről tájékoztatást kaptunk. Később nagyon gyümölcsöző beszélgetéseket folytattam Stefan Kramerrel, így amikor felkínálták ezt a munkát, könnyű volt a döntés. Sok barátunk van itt, otthon érezzük magunkat. Nagyszerű dolog ismét itt lenni. Nagyon büszke vagyok az új feladatomra, és emellett megmaradt annak a lehetősége is, hogy a magyar válogatott mellett dolgozhassak.

Chernomaz Kehler valogatott

Fotó: Mudra László (MJSZ)

– Mi lesz az új feladatod? Egész Németországban edzőként ismernek, most viszont sportigazgató leszel. Mi vett rá arra, hogy a palánk mellől az íróasztal mögé költözz?

– Nagy különbség lesz ez a korábbi feladataimhoz képest, és ez nagy büszkeséggel tölt el. Örülök az új munkámnak, mindazzal a sok dologgal, amelyet meg kell szervezzek. A fő figyelmem arra irányul, hogy megteremtsem a szükséges körülményeket a profi munkához, hogy a játékosoknak csak a hokival kelljen törődniük. A játékosoknak itt az Oroszlánoknál nem lehet semmilyen kifogásuk. A jégre csak akkor megyek majd, ha az új edző megkér rá, hogy segítsek.

– Hogy áll az edzőkeresés?

– Három nagyszerű jelöltünk van, a végleges döntés heteken belül megszületik.

– Mik a tervek a csapat kialakítására?

– Sok jelöltünk van, akik közül többekkel a következő időszakban a szurkolók is megismerkedhetnek majd. Először elsősorban a német játékosokkal akarunk megegyezésre jutni. A továbbiak függnek attól is, melyik ligában indulhatunk 2013/14-ben. A fő elv az, hogy harmadik ligás költségvetésből egy olyan csapatot állítsunk össze, amelyik a második vonalban is meg tudja majd állni a helyét, ha a helyzet úgy hozza. A technikai tudás fontos, egy olyan csapatot akarunk összerakni, amelyik gyorsabb és fizikailag erősebb lesz, mint az előző szezonban volt. Mivel Frankfurtban csak szeptember 1-jén lesz jég, egy tíznapos jeges edzőtábort is próbálok megszervezni. Ezek mellett a szakvezetői csapatot is össze kell állítani, amelynek tagja lesz egy erőnléti edző és egy kapusedző is. Nyolc felkészülési meccset szeretnénk játszani, négynek már megvan az időpontja is. Szeretnénk néhány fiatal játékosnak is megadni az esélyt arra, hogy beverekedje magát az első csapatba. Nagyon jó utánpótlás-nevelő munka folyik itt, sportigazgatóként szeretném ezt a továbbiakban is elősegíteni.

Cimkék: , , ,

Hozzászólások (12)

 1.   #1
  szov,   

  Továbbra sem értem, hogy ha valóban megkötötték a szerződést Marcival még az interjú előtt, akkor miért nem említette meg? Az eredeti interjúban több más nevet ugyanis felsorolt. Csak majd nehogy a negyedik ligás farmcsapatba tegyék be a fiatalok mellé pesztonkának.

 2.   #2
  Lazlee,   

  off: be hiányzik a csarnok...

 3. JamborMalac
    #3
  JamborMalac,   

  Frankfurtban csak szept 1 lesz jeg?!?? Mivan??

 4. sargafekete
    #4
  sargafekete,   

  Most olvastam a sportban, h Kehler is megy vele Frankfurtba, én még nem hallottam erről eddig...

 5. veghist
    #5
  veghist,   

  @szov: Talán mert egyetlen konkrét igazolásról sem beszélt....

 6. F. Kapus
    #6
  F. Kapus,   

  @sargafekete: Hallani, hogy ő is a három jelölt között van, de érdemes megvárni, míg valaki bejelenti, mert volt már úgy, hogy valami megváltozott a szivárogtatás után :)

 7. sargafekete
    #8
  sargafekete,   

  @F. Kapus: hohó... lesz/lehet itt még meglepetés...
  bár Pista'bá a sportban biztosra nyilatkozza, h odamegy Tim, de lehet, h neki sincsenek 100%-os infói...

 8. sargafekete
    #9
  sargafekete,   

  @F. Kapus: OFF: Brassóból van esetleg friss hír? Megvolt a sajtótájékoztató?

 9. Beethoven
    #10
  bethoven,   

  Brassói Farkasok?

  „Lupii din Brasov” si-au anuntat astazi lotul provizoriu!

  In cadrul unei conferinte de presa, la care au participat vicepresedintele Emilian Cernica, antrenorul Greg Lindqvist si actionarul Zoltan Olti-Pasca, au fost prezentate primele mutatii survenite in lotul echipei de hochei pe gheata seniori Corona Brasov Wolves, dar si unele lucruri care tin de strategia pentru sezonul ofecial intern si international 2013-2014.
  Antrenorul Greg Lindqvist a prezentat primele schimbari survenite in lot. Astfel, au parasit echipa:
  - Kevin Wehrs
  - Rory Rawlyk
  - Peter Barinka
  - Borsos Attila
  - Levente Lorincz
  - Tibor Basilidesz
  - Csanad Fodor
  - Claudiu Mihailescu
  Primele noutati, la capitolul achizitii, sunt:
  - Martin Saluga (FW/atacant) venit de la Miskolc
  - Molnar Zsolt (FW/atacant) venit de la HSC Miercurea Ciuc
  - Hunor Marton (FW/atacant) venit de la HK Trnava U20 din Slovacia
  - Dennis Dumitru (C/centru) venit de la Steaua
  - Oprea Daniel Lucian (D/fundas) venit de la Steaua
  De remarcat este faptul ca, lotul va fi completat in perioada urmatoare cu alti jucatori, aflati inca in negocieri cu echipe brasoveana.

  „In urma discutiilor purtate cu conducerea, am primit misiunea de a alcatui noua echipa, incercand sa formez un lot cat mai tanar. Unii jucatori au plecat, fie datorita varstei, fie datorita contractelor ce au expirat si nu s-au mai reinnoit iar alti jucatori au venit. Cu toate acestea, o mare problema am avut-o la selectia de fundasi. In Romania sunt putini jucatori fara angajamente, astfel incat este dificil sa transferi pe acest post. Cu toate acestea, am reusit pana acum sa stabilim contacte cu jucatori importanti si speram sa-i aducem la Brasov. Pentru celelalte posturi, am adus deja cativa jucatori valorosi, asa cum este Dennis Dumitru, ce face parte si din lotul Romaniei U20, ce a evoluat la Steaua impreuna cu Lucian Daniel Oprea, Martin Saluga, un jucator cu mare experienta ce a evoluat in Liga Mol, fiind un marcator remarcabil sau Molnar Zsolt.” - Greg Lindqvist antrenor Corona Brasov „Wolves”

  „Facem tot posibilul sa evoluam fata de sezonul tecut, pe linia aceasta ascendenta am mers mereu si uite ca sezonul trecut am reusit sa aducem Cupa in Brasov. Am inca regrete cu privire la evolutia echipei in play-off-ul Campionatului National si de aceea am luat decizia ca trebuie sa luam masuri radicale, prima dintre ele fiind intinerirea lotului si formarea unei echipe care sa aiba evolutii constante. „– Zoltan Olti Pasca – actionar ASC Corona 2010 Brasov

  „Modul in care arata echipa acum, nu a depins neaparat de mine, asa cum v-am spus, am lasat totul la liberta apreciere a antrenorului. Cat despre obiectivele noului sezon, nu le anuntam, inca, oficial, dar pot sa spun ca, adjudecarea Campionatului National si a Cupei, raman de actualitate. Sper ca viitoarea editie a Ligii Mol sa se desfasoare cu mai multe echipe, sper sa reintre si Steaua, cu toate ca deocamdata nu avem nicio informatie oficiala. In curand vom definitiva lotul pentru sezonul 2013-2014 si vom incepe pregatirile de vara. Mai am de mentional si faptul ca inca lucram la definitivarea Cupei Brasov, din august, tot ce va pot spune acum e ca, pe langa echipa noastra, vor lua startul alte 3 echipe importante.” – Cernica Emilian – vicepresedinte ASC Corona 2010 Brasov

  Echipa se va reuni in data de 18 mai, cand va fi efectuata vizita medicala, urmand ca, din 20 mai si pana in 25 mai sa fie efectuate testele fizice iar din 25 mai sa inceapa pregatirea de vara."

 10. l.isti
    #11
  l.isti,   

  @sargafekete: igen. bejelentették Salugát, Molnárt, hoztak még 2 fiatalt a Steauától, és Márton Hunort a szlovák juniorból... elküldték Fodort, Basilidest, Lőrinczet, Mihailescut, Borsost, Wehrst és Rawlykot. és állítólag még 1-2 játékossal felvették a kapcsolatot, védőt keresnek.

 11. sargafekete
    #12
  sargafekete,   

  @l.isti: Ja, köszi, közben látom a friss híreket.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk