Büszke vagyok az új feladatomra

 

Az a célunk, hogy a csapatot visszavezessük oda, ahová tartozik: a DEL-be. A Löwen Frankfurt honlapján először beszélt terveiről Rich Chernomaz sportigazgató, aki Németországban sem felejtette el megemlíteni, új munkaköre mellett megmaradhat a magyar válogatott szövetségi kapitányának is. Az interjúból szemezgettünk, megtartva az eredeti hangulatát.

? Üdvözlet a fedélzeten! Mi vitt rá arra, hogy szokatlanul hosszú időre, öt évre kötelezd el magad Frankfurtban?

? Mindenkivel együtt, aki az Oroszlánoknál dolgozik, az a célunk, hogy a csapatot visszavezessük oda, ahová tartozik: a DEL-be. A 2010-es újrakezdés óta (az előző frankfurti proficsapat 2004-ben Chernomaz vezetésével német bajnok lett, majd rá 6 évre csődbe ment, megszűnt, 3 éve, a Löwen Frankfurt ennek utódjaként a legalsó osztályból, a Regionalligából kezdhette újra építeni magát ? HBlog) rengeteg pozitív dolog történt, az egész klub jó úton halad. Természetesen évekbe telik majd, amíg a teljes klub alkalmas lesz az első ligára. Legközelebbi célunk így nem is lehet más, mint hogy megtegyük az első lépést a második vonalba kerüléshez. Jelenleg nagy a mozgás a másodosztály körül, így  nem lehet biztosan megmondani, az Oberligában maradunk-e vagy már nyáron felléphetünk egy szinttel.

? Ezek a sportszakmai indokok. Vannak személyes okok is?

? Amióta eljöttünk Frankfurtból (2010-ben), folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az itteniekkel, minden apró előrelépésről tájékoztatást kaptunk. Később nagyon gyümölcsöző beszélgetéseket folytattam Stefan Kramerrel, így amikor felkínálták ezt a munkát, könnyű volt a döntés. Sok barátunk van itt, otthon érezzük magunkat. Nagyszerű dolog ismét itt lenni. Nagyon büszke vagyok az új feladatomra, és emellett megmaradt annak a lehetősége is, hogy a magyar válogatott mellett dolgozhassak.

Chernomaz Kehler valogatott

Fotó: Mudra László (MJSZ)

? Mi lesz az új feladatod? Egész Németországban edzőként ismernek, most viszont sportigazgató leszel. Mi vett rá arra, hogy a palánk mellől az íróasztal mögé költözz?

? Nagy különbség lesz ez a korábbi feladataimhoz képest, és ez nagy büszkeséggel tölt el. Örülök az új munkámnak, mindazzal a sok dologgal, amelyet meg kell szervezzek. A fő figyelmem arra irányul, hogy megteremtsem a szükséges körülményeket a profi munkához, hogy a játékosoknak csak a hokival kelljen törődniük. A játékosoknak itt az Oroszlánoknál nem lehet semmilyen kifogásuk. A jégre csak akkor megyek majd, ha az új edző megkér rá, hogy segítsek.

? Hogy áll az edzőkeresés?

? Három nagyszerű jelöltünk van, a végleges döntés heteken belül megszületik.

? Mik a tervek a csapat kialakítására?

? Sok jelöltünk van, akik közül többekkel a következő időszakban a szurkolók is megismerkedhetnek majd. Először elsősorban a német játékosokkal akarunk megegyezésre jutni. A továbbiak függnek attól is, melyik ligában indulhatunk 2013/14-ben. A fő elv az, hogy harmadik ligás költségvetésből egy olyan csapatot állítsunk össze, amelyik a második vonalban is meg tudja majd állni a helyét, ha a helyzet úgy hozza. A technikai tudás fontos, egy olyan csapatot akarunk összerakni, amelyik gyorsabb és fizikailag erősebb lesz, mint az előző szezonban volt. Mivel Frankfurtban csak szeptember 1-jén lesz jég, egy tíznapos jeges edzőtábort is próbálok megszervezni. Ezek mellett a szakvezetői csapatot is össze kell állítani, amelynek tagja lesz egy erőnléti edző és egy kapusedző is. Nyolc felkészülési meccset szeretnénk játszani, négynek már megvan az időpontja is. Szeretnénk néhány fiatal játékosnak is megadni az esélyt arra, hogy beverekedje magát az első csapatba. Nagyon jó utánpótlás-nevelő munka folyik itt, sportigazgatóként szeretném ezt a továbbiakban is elősegíteni.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum