Kiesési rangadók a világbajnokságon

   

Stockholm, Helsinki. Ötödik nap. Még mindig Svájc első vb-győzelmének ízét kóstolgatja a világ, de aztán a jó hokiszurkoló rájön, hogy az ebből a szempontból igazán fontos dolgok az egyenes kieséses szakaszban jönnek. Így inkább csak a közvetlenül előtte álló élvezetekre koncentrál. A keddi program is izgalmas, magyar szempontból végképp.

Negyed négykor Ausztria játszik Lettországgal. A H csoport két utolsó helyezettje, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak, tehát a nap végére valamelyik előrébb lép. A papírforma lett győzelmet ígér. Igaz, hogy nincs még pontjuk, de eddig az orosz és az amerikai válogatottal játszottak, előbbinek 6-0, utóbbinak 4-1 lett a vége. Az USA-val az osztrákok szorosabb meccsen vannak túl, mindössze 5-3-ra kaptak ki, úgy hogy 2-0-ra is vezettek, az amerikaiak mindössze egy harmadot játszottak, ami elég is volt. Fontosabb meccset játszottak a franciák ellen, ahol viszont ők kerültek 5 perc alatt kétgólos hátrányba, majd megkapták a harmadikat is, onnan pedig már csak a szépítésre futotta, a vége 3-1 lett. Éppen ezért talán Ausztriának van nagyobb veszteni valója, mert ha a lettek ellen is kikap, akkor a német, szlovák, finn hármas valamelyikét kell megvernie, ami még nehezebb feladatnak ígérkezik. S a 3 pont is kevés lehet a végén. Egyszóval a keddi kulcsmeccs a bent maradás szempontjából.

A másik délutáni találkozó negyed ötkor kezdődik, amelyen Dánia méri össze erejét Szlovéniával. Itt is a csoport két utolsó helyezettje találkozik, ennek a párharcnak is kimondottan kiesési rangadó szaga van. Eddigi két meccsükön a szlovénok előbb Norvégiától kaptak ki 3-1-re, majd a fehéroroszoktól 4-3-ra. A dánok kezdésként Kanadától szenvedtek minimális, 3-1 arányú vereséget, majd a skandináv házirangadón súlyos vérveszteségekkel kaptak ki 3-2-re a norvégoktól. Mindkét csapat számára egyértelműen ez az a meccs, amit meg kell nyerni, hiszen a szlovénok játszanak még Svájccal, Csehországgal, Svédországgal, Kanadával, míg a dánok a csehekkel, svájciakkal, fehéroroszokkal, svédekkel.

Az esti meccseken mindkét csoportban a második játszik a harmadik helyezettel. Előbb negyed nyolckor Oroszország játszik USA-val, majd Kanada Norvégiával. Az oroszok eddig mindkét meccsüket magabiztosan hozták, a lettek és a németek ellen. Az USA előbb a vártnál szorosabb meccsen legyőzte az osztrákokat, majd a letteket is. A kétezres években ugyan vesztett korábbi presztízséből ez a párharc, de azért továbbra is a világbajnokság egyik legérdekesebb mérkőzésének számít.

Negyed kilenckor, a nap utolsó összecsapásán a csoport két utolsó helyezettjét legyőző és ezzel jelenleg a második helyen tanyázó norvégok mítingelnek Kanadával. Az esélyek egyértelműen az észak-amerikai válogatott mellett szólnak, akik 3-1-re győzték le Dániát, majd a vb eddigi legnagyobb meglepetésére büntetőkkel kikaptak Svájctól. Nyilvánvaló, hogy minél előbb ki akarják köszörülni a csorbát, és ennél kevés jobb alkalom nyílik, mint Norvégia ellen, amely egy esetleges pontszerzéssel eggyel gyarapítaná a kellemetlen meglepetéscsapatok táborát. Ez annál is nehezebb lesz azonban számára, mivel a már említett dán-norvég összecsapás után Tollefsen és Holtet is egy-egy meccses eltiltást kapott.

Végezetül tekintsék meg a hétfői mérkőzések gólösszefoglalóit.

Németország?Szlovákia 2-3

Svájc?Csehország 5-2

Finnország?Franciaország 3-1

Svédország?Fehéroroszország 2-1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum