Crosby vereséggel tért vissza

 

A nap vesztese a Pittsburgh és a Vancouver, előbbi a Főpingvin, Sidney Crosby visszatérése ellenére vereséget szenvedett az Islanderstől, míg utóbbi csapat második hazai mérkőzését is elbukta hazai jégen, ami nem sok jót ígér a folytatásra.

Montreal Canadiens (2.) ? Ottawa Senators (7.)

A második montreali mérkőzésen az Ottawa Eric Gryba nélkül lépett jégre, akit a liga két mérkőzéses eltiltással sújtott a Lars Eller ellen elkövetett szabálytalanság miatt. Ott volt viszont a jégen Carey Price, a Habs kapusa aki 29 védéssel lett a mérkőzés legjobbja és döntetlenre hozta a két csapat küzdelmét. A Canadiensnek kötelező volt hozni a győzelmet, egy esetleges újabb kudarccal ugyanis kilátástalan helyzetbe kerültek volna. Ennek megfelelően nyomás alatt tartották a Sens kapuját, ám a remekül védő Anderson mind a 14 kísérletet hárította az első harmadban. A második játékrész elején kicsit az öltözőben maradt a Sens, a két hatalmas védelmi hibát pedig egy perc alatt megbüntette a Montreal. Először Erik Karlsson eladott korongját vágta be Ryan White, majd az egyedül hagyott Brendan Gallagher sem hibázott egy lépésre az üres kaputól. Az Ottawa magához tért a pofontól és szépített ugyan de Michael Ryder lélektanilag a legjobbkor, a harmad vége előtt visszaállította a kétgólos különbséget. A záró játékrészben a Canadiens a maximális biztonságot szem előtt tartva behúzta a második meccset, így a csapatok egy-eggyel utaznak Ottawába, ahol vasárnap folytatják.

Pittsburgh Penguins (1.) ? New York Islanders (8.)

Öt hét kihagyás után visszatért Sidney Crosby. A Pittsburgh első számú játékosa akkora lendületet adott csapatának, hogy a negyedik perc elején már két góllal vezettek a Pingvinek, amiből Crosby maga is vállalt egyet emberelőnyből. Az Islanders ugyan szépített Matt Moulson góljával, de 18 másodperccel később Crosby második góljával visszaállította a kétgólos különbséget. A második húsz percben a kétgólos hátrányban lévő vendégek rákapcsoltak, a hatodik percben Colin McDonald szépített, majd öt perccel később Matt Martin egyenlített. Több találat már nem esett, így a záró harmadra, illetve a hosszabbításra maradt a döntés. A kiegyenlített utolsó húsz percben a taktikusabban játszó Isles Kyle Okposo révén megszerezte a vezetést, amit a mérkőzés végéig már ki sem adott a kezéből. Érdekes, hogy az Islanders mind a négy gólszerzője pályafutása első playoff-gólját ütötte.

Chicago Blackhawks (1.) ? Minnesota Wild (8.)

Az első mérkőzéssel ellentétben, magabiztosan, esélyeshez méltóan hozta a második hazai mérkőzését az alapszakasz győztes Chicago. A végig óriási fölényben játszó hazaiak rommá lőtték a Wild kapuját, összesen 47 alkalommal célozták meg a ketrecet, amibe ötször találtak be. A Wild csak a második harmadban volt partiban az egész mérkőzésen, ez pedig semmire nem volt elég. A mérkőzésen a gólokat Michael Frolik duplája nyitotta meg, amire Setoguchi válaszolt a vendégektől. 2-1 után Patrick Sharp is duplázott a hazaiaknál, amire ismét jött a menetrendszerű Wild-találat. A csatát végül Bryan Bickell üreskapus gólja zárta le, 11 másodperccel a vége előtt. A Wildnak kötelező javítania vasárnap, különben végképp elmegy a hajó.

Vancouver Canucks (3.) ? San Jose Sharks (6.)

Óriási bajban van a Vancouver, amely a második hazai mérkőzését is elbukta a San Jose ellen. A Vancouver ahelyett, hogy támadólag lépett volna fel a mérkőzésen, egy harmadnyi előnyt adott ellenfelének, ugyanis mindössze négy kapura lövést jegyzett. A Sharks élt a felkínált lehetőséggel és Joe Thornton révén megszerezte a vezetést. A Cápák gólja után sürgős lett a hazaiaknak, akik átvették az irányítást, de nem tudtak egyenlíteni az első negyven percben. A fölény végül a harmadik harmad első percében érett góllá, amikor a sérülés után visszatérő Ryan Kesler bombázott a kék vonalról Niemi kapujába. A gól tovább vitte a Vancouvert és Keslert is, aki hat perccel később ismét óriási gólt lőtt Niemi kapujába. A San Jose az utolsó másfél percben kockáztatott, az egyenlítés reményében lehozta a kapusát és majdnem ráfázott, ugyanis Jannik Hansen centikkel lőtt az üres kapu mellé. Mint kiderült, ez döntőnek bizonyult, mert néhány másodperccel később Patrick Marleau egyenlített, kiharcolva a hosszabbítást. A ráadást a Canucks kezdte jobban Alexander Edler révén a 74. másodpercben óriási felső vasat lőttek. A San Jose viszont nem hibázott, az első lehetőségét azonnal kihasználta a hatodik percben, amikor egy kettő-egyes kiugrást Raffi Torres vert be Luongo kapujába. Folytatás vasárnap San Joseban, és ha azt a Cápák megnyerik, akkor fél lábbal már a következő körben érezhetik magukat.

2013. május 3.:

Pittsburgh?NY Islanders 3-4 (videó)
G.: Crosby (2), Malkin ill. Moulson, McDonald, Martin, Okposo

Monteal?Ottawa 3-1 (videó)
G.: White, Gallagher, Ryder ill. Michalek

Chicago?Minnesota 5-2 (videó)
G.: Frolík (2), Sharp, Bickell ill. Setoguchi, Scandella

Vancouver?San José 2-3 (videó)
G.: Kesler (2) ill. Thornton, Marleau, Torres

A főcsoport-negyeddöntők állása:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 1-1
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-1
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 1-0
Boston (4.)?Toronto (5.) 1-0

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 2-0
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 1-1
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-2
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-0

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum