A következő évadra is rengeteg tervem van

   

Magyarországon korábban soha nem látott létszámú játékos áll rendelkezésre az U18-a és az U20-as korosztályban. Míg néhány éve nem volt egy válogatottra való junior korú játékosunk, addig 2013-ban több mint 100 jégkorongozó vett részt a szezonzáró edzőtáborban e két korosztályból. Tehát az 1994 és 1997 között született hokisaink közül több mint 100-at tartott méltónak egy háromnapos edzőtáborozásra Glen Williamson utánpótlás szakmai vezető és stábja, ami óriási dolog.

A jó hangulatú rendezvény egyrészt zárta ezt a sikeres szezont, másrészt nyitotta a következőt, hiszen már a 2013/14-es évjáratok szerint dolgoztak. Az múlt hét végi edzőtáborban négy csapatot alakított ki a szakmai stáb, fontos szempont volt, hogy sortársak, barátok ne játsszanak együtt, ezúttal mindenki úgy mutassa meg magát, hogy nem saját környezetében hokizik. A két korosztályt azonosan osztották el a csapatokban, és mindenki közel azonos jégidőt kapott. Komoly presztízsmeccseket játszottak a fiatalok, még egy verekedés is belefért a keménykedésbe.

A látottak és a tesztek alapján hamarosan mindenki egyéni értékelést és személyre szabott edzéstervet kap kézhez, ami alapján augusztusra még felkészültebbé válhat. A stáb tagjai nyáron mindvégig a játékosok rendelkezésére állnak a fizikai felkészüléssel kapcsolatos kérdésekben. Ezúttal fontos szempont volt, hogy a két korosztály potenciális válogatottjairól legyen egy kép a nyári zárás előtt, ne menjen el három hónap ezzel újra. Augusztusban pedig mindenki megmutathatja, min és menyit tudott javítani a nyár folyamán.

Glen Williamson

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A néhány éve kialakított rendszer szerint nem csak a jégen és a konditeremben zajlottak az események, hanem előadásokat is hallgathattak a játékosok. Ezenkívül a stáb tagjai elvégezték a szokásos éves teszteket, felméréseket. Ebben a szezonban tartanak még egy Most mutasd meg napot, május 11-én, majd három tábor, a képességfejlesztő, a hátvéd és a kapus táborban vehetnek részt a fiatalok. A kemény nyári felkészüléseket követően pedig augusztusban indul a következő évad.

Glen Williamson komplex középtávú terv szerint halad a magyar utánpótlás fejlesztésével, és mint mondja, már a következő évadra is rengeteg terve van. Aktuálisan egy tucat magyar edző működött közre a felső két korosztály táborában, az alsóbbaknál még többen vannak Fontos része minden edzőtábornak, hogy ők is külön képzésben részesülnek az együtt töltött napok során.

“A legjobb az egészben, hogy egy magasabb szintre léptünk a programban ? mondta Williamson az icehockey.hu-nak. ? Az edzők, és a meghívott edzők is nagy segítséget nyújtottak, öröm látni, hogy mindenki ennyire szenvedélyesen szeretne tanulni. Amikor az ember tanít valamit, egészen a legkisebb részletekbe menően, akkor mindig nagyon jó, ha az eredmények is jönnek, ami bizonyítja, hogy jó úton járunk. Ez erőt is ad a folytatáshoz. Büszke vagyok nagyon a játékosaimra, egész évben remek munkát folytattak, és mindig pozitívan álltak a játékhoz. Folyamatosan nyomás alá helyeztük őket, rengeteg tábor, torna, meccs volt, amikor bizonyítaniuk kellett. Egész évben jól szórakoztunk, izgalmas volt, és tartalmas. Zárásképpen azért akartam ezt a közös tábort a két korosztálynak, mert ez egy jó teszt nekik. Összemérhetik a tudásukat, láthatják, hol állnak, megismerhetik egymást. Jól sikerült a tábor, és a szezon is, már várom a következő évet.”

vb U18 stab

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum