Beindult a KHL átigazolási piaca

 

Május 1-jén megnyílt a lehetőség a KHL-es csapatok előtt a szerződéskötésre, a nagy klubok azonnal aktivizálták magukat.

A legnagyobb átigazolási hírek közé tartozik Alexander Salak Szentpétervárra igazolása, a cseh válogatott kapusa, aki pénteken shutoutot jegyzett a vébén, két évig lesz SZKA-játékos. A Szpartak Moszkva két kiváló légióssal kötött szerződést, a liga egyik legponterősebb bekkje, Deron Quint és az NHL-ből érkező Tom Wandell ősztől az orosz fővárosban játszhat.

Richard Gynge visszatér a Lev Prahától a Dinamo Moszkvához, ahová a lett Martins Karsums is aláírt. Úgy tűnik, a nemzeti KHL-csapatok bomlásnak indultak, a Dinamo Rigából Karsumson kívül távozott Guntis Galvins is, a Fehérváron is megfordult bekk a Jugrához igazolt. Vagyim Krasznoszlobodcev is elhagyja hazáját, a kazah támadó a Torpedóban folytatja pályafutását.

Petr Taticek hét HC Davosban eltöltött szezon után hazatér, a Lev keretét erősíti. Hozzá hasonlóan Martin Thörnberg is a cseh KHL-csapatot választotta, a svéd válogatott támadó két év után távozik a Torpedótól. A Traktor három védőt szerződtetett,  Makszim Kondratyev a CSZKA-tól, Alekszej Bondarjev a Metallurg Magnyitogorszktól, míg  Alekszandr Guszkov a Lokomotivtól igazolt a cseljabinszkiekhez.

Az Avangard is két légióst szerzett, a cseh Miroslav Blaták a Szalavat Julajev védője volt az elmúlt szezonban, míg a finn Teemu Lassila a Barisz kapujában állt. Lassila leigazolásával gyakorlatilag eldőlt, hogy Karri Ramö nem hosszabbít az omszkiakkal.

A Szalavat Julajev megszerezte a Metallurg Novokuznyecktől Alekszandr Mereszkint, cserébe pedig  Artyom Garejevet és  Szergej Jemelint adták.

Alekszandr Bumagin az Avangardtól a Szeversztalhoz igazolt, Szergej Csisztyakov a Metallurg Novokuznyeckhez került az Avtomobiliszttól, cserébe pedig Ilja Arkalov ment Jekatyerinburgba.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum