Zólyomban is a KHL-ről álmodnak

 

Folytatódik az elvágyódási hullám a szlovák Extraligából.

A szlovák jégkorongsport legnagyobb problémája, a fejlettségéhez képest rendkívül kicsi piac továbbra is úteresére ösztönzi a gazdasági válság és a Slovan távozása miatt egyre nagyobb pénzügyi nehézségekkel küzdő szlovák klubokat. Mint azt nyájas olvasóink már tudhatják, a Slovan már a KHL-ben van, az Érsekújvár a MOL Ligában, a Piestany  pedig az EBEL-be vágyik. Most újabb csapatról érkezett hír. Az Extraligát a kassaiak legyőzésével megnyerő Zvolen is a KHL-t nézte ki magának. A oSporte.s portál híre szerint a zólyomi csarnok már át is esett az előzetes technikai felülvizsgálaton.

“Egy nagy kalap pénz kell a KHL-hez ? mondja Milan Carky, a klub menedzsere. ? Ha nem lesz meg rá a pénz, akkor nem vágunk bele semmi kockázatosba. Mindenesetre az ötletünkkel megkerestünk potenciális támogatókat, szponzorokat, és úgy tűnik, volna érdeklődés a részükről is erre, több ígéretet kaptunk.”

A csatlakozás már csak a 2014/15-ös szezonra jöhet össze, ehhez 2013 decemberéig kell a KHL-nek beadni a hivatalos jelentkezést. Az újdonsült szlovák bajnoknak mindenesetre kapcsolata van már két lehetséges orosz támogatóval is. Közülük az egyik már korábban is szponzorálta a klubot. “A támogatás nagysága természetesen függ attól is, hogy hol játszunk. De azt természetesen megígérhetem, hogy orosz szponzorunk, az Instaforex akkor is támogatni fog bennünket, ha nem megyünk a KHL-be. Szlovák bajnokok lettünk, és ezzel elégedettek.”

A zólyomiak egy meg nem nevezett orosz bankkal is tárgyalásban állnak. Ez a hírek szerint a Szberbank lehet, amely most akarja megvetni a lábát Szlovákiában.

“A bajnoki döntő alatt már tárgyaltunk a meglevő és a reménybeli szponzorainkkal. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy anyagilag biztonságban vagyunk a következő szezonban is. Elmondhatom, hogy az előző szezonhoz képest a szponzori pénzeket növelni tudtuk” ? mondta Carky.

A zólyomiak vezetője szerint a pöstyéniek és a besztercebányaiak kívánsága, hogy az EBEL-be menjenek, egyelőre szintén nem reális. De valaminek történnie kell, mert a liga színvonala és vonzereje folyamatosan csökken. “Mindannyian megéreztük, hogy a Slovan már nem játszik itthon, elsősorban a nézőszám csökkenésén. A Slovan elleni meccseknek megvan a maguk hangulata, de ha például megnézzük a rájátszás negyeddöntőjében a Zólyom és a Besztercebánya párharcát, vagy a kassaiak és a poprádiak küzdelmét, látszik, hogy ősi riválisok találkoztak, és a meccseken nagyon jó volt a hangulat, sok a néző. Az elődöntőkről ugyanezt lehet elmondani, és természetesen a döntő volt a csúcspont. Ráadásul a döntő mérkőzései kifejezetten magas színvonalúak is voltak.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum