Kölyökválogatottunk a Szpartakot is legyőzte

   

Kiváló eredménnyel zárt csapatunk az 1999-es születésűek mini világbajnokságán. 

Immáron negyedik alkalommal vett részt a magyar kölyökválogatott a World Selects Invitational tornán, Prágában. A meghívásos torna színvonala első osztályú, kizárólag országos és regionális válogatottak, illetve elit klubcsapatok kapnak meghívást az eseményre. Ezúttal is 18 csapat versengett egymással, Magyarország mellett a következők: Kanada 4 szelekcióval (East Coast, West Coast, Western, Pro Hockey), Svédország, Finnország, Csehország, USA, Szlovákia, Norvégia, Lettország,  Észtország, Lengyelország, Uráli válogatott, Ak Barsz, Szpartak Moszkva, CSZKA Moszkva.

U14-es szelekciónk az elmúlt évek során folyamatos fejlődést mutatott a torna történetében, első évben nulla, második évben egy, harmadik évben kettő győzelemmel zárt. Az idei évben sikerült jó szokásunkat megtartani, a 7 mérkőzésből 4 vereséget és 3 győzelmet könyvelt el a csapat, így a 13. helyen végzett a tornán.

“Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az idei 18+2 fős csapatunkat 7 különböző klubból sikerült összeválogatni, a korábbi években még egyszer sem volt ennyire színes az összeállítás ? értékelte az eseményeket Keresztury Kristóf, a program egyik edzője.

Csapatunkban nincsenek nagy vezéregyéniségek vagy kiugró tehetségek, mindenki hozzáteszi a csapat teljesítményéhez a legjobb tudását. Ez egy rendkívül pozitív tulajdonsága az együttesnek, hiszen nincsen úgynevezett egyértelmű első sorunk, minden gyermek szerves tagja a csapatnak, szinte bárki játszhat bármelyik sorban, bármilyen pozícióban.

Másik oldalról megközelítve a kérdést: olykor hiányzott a csapatból az asszertív hozzáállás, edzések közben vagy mérkőzések alatt többször kellett “rosszaságra” motiválni a gyermekeket, ösztönözve őket arra, hogy ugyan legyenek már mérgesebbek az ellenfélre, akarjanak keményebben játszani, ne legyenek olyan kedvesek a jégen. Az ilyen jellegű motivációs beszédek sokszor okoztak mosolyt a játékosoknál, hiszen sokszor inkább az ellenkezőjét hallják a sportolók (ne durvulj, ne önzőzz stb.), de végeredményben sikerült felvenniük a hazaihoz képest jóval magasabb ritmust, élvezettel és jó kedvvel játszottak.

Bízunk benne, hogy a következő szezonban is meghívást kapunk a tornára, hiszen a tornán való részvétel óriási tanulási lehetőség minden játékos és edző számára, ilyen országok válogatottjaival nem mindennap találkozunk.”

Naponta több 40 perces mérkőzést is játszottak a csapatok. Kezdésként nagyon komolyan megszorongattuk az egyik kanadai szelektet, az utolsó percig egy gólon tartottuk őket. A prágai tornán az észt és a lengyel válotatottat győztük le a csoportküzdelmek során, a helyosztón pedig a Szpartak Moszkvát gyűrtük le 2-1 arányban. Merthogy bejutottunk a nyolcaddöntőbe, ahol a végül a 4. helyen végzett csapattól kaptunk ki. A tornát Svédország nyerte.

Kreisz Brunó, a MAC csatára gólt lőtt az USA, a kanadai szelekt és a Szpartak ellen is, így érthető, hogy beválogatták a torna All Star-mérkőzésére. A bevonulásról készült képet megmutatjuk.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum