Ma a magyarokért is ki akartunk állni

 

Az olasz-kazah mérkőzés nyilatkozatai.

Vitalij Kolesznyik (kapus, Kazahsztán): Nagyon jó meccs volt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy megnyertük a világbajnokságot. Utoljára tíz éve szereztem aranyérmet vébén, nagyon fontos ez most nekem. Nagyon nehéz, kemény meccs volt, de most végre mindenki a legjobb formáját hozta a meccsen. Nagyon köszönök mindent a csapattársaimnak, és az edzőknek, remek volt ez a világbajnokság. Megmondom őszintén, nagyon elfáradtam a végére, másra se vágyom, mint hogy hazarepüljünk és végre a családommal lehessek.

Vlagyimir Krikunov (szövetségi  kapitány, Kazahsztán): Nagyon nehéz helyzetből vártuk ezt a meccset. Sikerült megoldani azt, amit az első négy találkozón nem: jól játszottunk. Ezen a világbajnokságon most először vagyunk elégedettek. Most először csinálták azt a srácok, amit kértünk tőlük. Saját magunkat hoztuk ilyen nehéz helyzetbe, ráadásul azzal is tisztában voltunk, hogy az
olaszok, nagy lendülettel kezdenek majd. Ez meg is történt, de szerencsére jól működött a taktikánk, mert arra is számítottunk, hogy hamarabb elfáradnak a tegnapi meccs miatt. A kapusunk remekelt, a csapat pedig először a vb során, 60 percen át koncentrált. A játékosaink nagy része a világ egyik legjobb ligájában játszik, ezért kemény ellenfelekhez vannak szokva, és ilyenkor tudják a maximumot nyújtani. Nagyon örülünk a feljutásnak, és most már ott is szeretnénk maradni az A-csoportban, nem szeretnénk visszajönni a Divízió I-be.

Tom Pokel (szövetségi kapitány, Olaszország):  Nagyon jól játszottunk az első harmadban, rengeteget támadtunk, akár 2-3 góllal is vezethettünk volna. Ezzel a céllal jöttünk ki ma a jégre, hogy elhúzunk az elején. A kazah kapus védett 4-5 hatalmasat, így aztán nem sikerült, amit elterveztünk. A második játékrészben a hosszú cseréknél már lehetett látni, mennyit kivett belőlünk a magyarok elleni meccs. Sajnos nagyon kevés időnk jutott a pihenésre, a kazahok ezzel szemben több, mint egy napot regenerálódhattak, ráadásul egy könnyű meccs után. Úgy érzem nagyon keményen dolgoztunk végig a mérkőzésen, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Ezen a találkozón az volt a döntő, ki szerzi az első gólt, s ezek most nem mi voltunk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megnyerni az aranyérmet, de rendkívül örülünk annak, hogy sikerült visszajutnunk a legjobbak közé. Ma a magyarokért is ki akartunk állni, nagyon jó volt, hogy ez a remek közönség most nekünk szurkolt. Dicséret jár a torna szervezőinek, és a szurkolóknak, az egész világbajnokság kivételesen magas színvonalúra sikerült. Életemben rengeteg A csoportos vébén voltam már nézőként, és ez ott van a legjobbak között. Mi most bent maradunk az A csoportban, a magyarok feljutnak, és két év múlva találkozunk ott, megegyeztünk?

Pat Iannone (támadó, Olaszország): Nagyon nehéz meccs volt, a kazahok jól játszottak. Sajnos sok kiállításunk volt, ami pedig rengeteget kivett a lábunkból. Ma a kazahok voltak jobbak, megérdemelten nyertek. Jó lett volna nagyon aranyéremmel és öt győzelemmel hazamenni, de feljutottunk és az a legfontosabb. Csalódott vagyok a mai vereség miatt, de összességében boldog, hogy sikerült elérni a célunkat. Egész héten hajtottunk, büszkének kell lennünk magunkra.

Összes (23)

Utolsó hozzászólások

 1. M.Lac
    #18
  M.Lac,   

  @jozan elemer: Tőlem aztán ne kérj elnézést. Azt szoktam mondani, hogy akinek nem inge, az ne vegye magára. Pusztán szerettem volna kiigazítani, mielőtt valami hozzáértő tovább hirdeti az igét ;-)

 2.   #19
  Rajna,   

  @FGSuperman: Amint írtam, én nem fütyültem a magyar-koreain vagy a magyar-olaszon vagy az éremosztáson (bár ez utóbbi még magyarázható sztem, de az egész vébét 2 harmad miatt nem érdemes kifütyülni).

  Viszont eszméletlen puhán játszottak a 2. harmadtól, jogosnak tartoma nemtetszésemet. a akzahok legtöbbször minden nehézség nélkül hozták be a korongot a támadó harmadba ami ez ellen az olasz csapat ellen normális esetben (és az első harmadban) nem történt meg.

  Én megértem azokat, aki elvből sosem fütyülnek, én ha lazulást látok, pláne ha a saját csapatom látja kárát, fütyülni fogok. Nem fogok szép fejet vágni hozzá, na.

 3.   #20
  Rajna,   

  @miklossy: Én azt nem állítottam, hogy nem értem meg a lazább olasz játékot. Számítottam is rá, és tudom, hogy hasonló helyzetben 90%, hogy mi is hasonló játékot hoztunk volna (a tavalyi brit példa is ilyen). Ettől még nem tetszik, és ezt ugyanúgy kifejezem, ahogy a nekem tetsző dolgokra is reagálok. Én btw majdnem végig szurkoltam az olaszoknak rendesen.

  Nem volt elvárás a kazahok legyőzése, de 3 gólt kaptak úgy, hogy eddig az egész tornán kaptak annyit, ráadásul egy kiváló kapusteljesítmény is kellett ehhez. Nehezen tudom elhinni, hogy egy teljesen elszánt olasz csapat ellen lenne ennyi helyzete a kazahoknak. Még egyszer, én megértem őket, de attól még amit láttam, az nem tetszett.

 4.   #21
  miklossy,   

  @Rajna: Mondom másképp. Én azt mondtam pénteken, hogy az olaszok simán leadják a meccset, egy métert nem fognak menni, megspekelve az összes idevágó sztereotípiával. Ehhez képest beültem a meccsre és azt voltam kénytelen konstatalni, hogy piszkosul mennek. Az első kazah durvulas viszonylag korán meg is érkezett, biztos vagyok benne, hogy nevelő célzat is volt benne, hogy akartok-e kemenykedni, esetleg egy tét nélküli meccsen megserulni vagy engedtek minket jatszodni. Ezt simán felvállalták az olaszok, mintegy a nehezet megcsinálták, a végén volt mindig kis baj a figyelemmel, de tétet nem lehet szimulalni, az ellen meg túl jó volt ahhoz, hogy így is nyerjenek. De nem loyogtek, nem lazaztak. A 2. gól után hitehagyotta váltak, de a 3-ra megint osszekaptak magukat. Nálam ez volt a tenyvalo. Ami meg minket illet, szánalmasnak gondolom, hogy egy olyan csapat szurkolói kérik számon az olaszokon, hogy nem verték meg a torna legjobb csapatát a mi két szép szemunkert, amely csapat hazai pályán bukott meccset 4-1-ről Dél-Korea ellen. Hát mégis, kik a f@szomok vagyunk mi? :)

 5.   #22
  Rajna,   

  @miklossy: Még egyszer akkor: nem kérek rajtuk számon semmit, még a magyar csapat sem tartozik nekem felelősséggel (hálistennek :) ), nemhogy az olasz. És még egyszer, én megértem az indokokat. De attól még két harmadnyi alibi volt, érthető vagy sem, nekem nem tetszett.

  Ha az első harmad pörgését látom végig, akkor semmi gondom nem lett volna. Pedig ugye az is csak 0-1 lett, mint a többi. Az eredmény másodlagos nekem ilyenkor, mellesleg te győzelemről beszélsz, miközben 0-3 lett a meccs, ami azért elég messze van a győzelemtől (mondjuk egy OTL esetén bizonyára senki nem fütyült volna :) ). De még egyszer, az eredmény másodlagos, a két harmadnyi lélektelen játék, bár érthető, nem tetszetős.

  Azt amúgy becsültem részükről, hogy Scandella játszott, nem is keveset, még ha elég rosszul is (ellenünk sem brillírozott). Azt hittem, hogy Dennis mellett ő is pihentetve lesz a hét elejéből kiindulva.

  Ha ukrán lettem volna, fütyültem volna tavaly Ljubljanában, mielőtt ez a példa még egyszer előkerül.

 6. izga-mizga
    #23
  izga-mizga,   

  @Rajna: Kedves Rajna! Mint ahogy már néhányan előttem (Veled együtt!) kifejtették véleményüket arról, hogyan vélekednek a meccsről, megállapítható, hogy nem vagyunk teljesen egyformák. Ez azt hiszem több, mint rendben van.
  Az, hogy ki-ki vérmérséklete, pillanatnyi befolyásoltsága, intelligenciája (vagy annak hiánya...) alapján a mérkőzés közben kifejezi érzéseit - nos ezt sem lehet egyértelműen elítélni.
  Ellenben azt, amikor a díjkiosztásnál/eredményhirdetésnél - ahol a "Fair Play" szelleme kellene hogy uralkodjon (versenyzőknél és szurkolóknál egyaránt) - a másik nemzet himnusza alatt füttyszóval "tisztelik meg" őket, nos az nem szép dolog... ugye ebben egyet értünk?
  Ha Te sportoló vagy/voltál valaha, akkor ezt Neked is tudnod kell - ha pedig nem voltál, akkor az intelligenciádban keresendő némi kiigazítás... s talán azoknak mind, akik fütyültek.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC INFO
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk