Ma a magyarokért is ki akartunk állni

 

Az olasz-kazah mérkőzés nyilatkozatai.

Vitalij Kolesznyik (kapus, Kazahsztán): Nagyon jó meccs volt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy megnyertük a világbajnokságot. Utoljára tíz éve szereztem aranyérmet vébén, nagyon fontos ez most nekem. Nagyon nehéz, kemény meccs volt, de most végre mindenki a legjobb formáját hozta a meccsen. Nagyon köszönök mindent a csapattársaimnak, és az edzőknek, remek volt ez a világbajnokság. Megmondom őszintén, nagyon elfáradtam a végére, másra se vágyom, mint hogy hazarepüljünk és végre a családommal lehessek.

Vlagyimir Krikunov (szövetségi  kapitány, Kazahsztán): Nagyon nehéz helyzetből vártuk ezt a meccset. Sikerült megoldani azt, amit az első négy találkozón nem: jól játszottunk. Ezen a világbajnokságon most először vagyunk elégedettek. Most először csinálták azt a srácok, amit kértünk tőlük. Saját magunkat hoztuk ilyen nehéz helyzetbe, ráadásul azzal is tisztában voltunk, hogy az
olaszok, nagy lendülettel kezdenek majd. Ez meg is történt, de szerencsére jól működött a taktikánk, mert arra is számítottunk, hogy hamarabb elfáradnak a tegnapi meccs miatt. A kapusunk remekelt, a csapat pedig először a vb során, 60 percen át koncentrált. A játékosaink nagy része a világ egyik legjobb ligájában játszik, ezért kemény ellenfelekhez vannak szokva, és ilyenkor tudják a maximumot nyújtani. Nagyon örülünk a feljutásnak, és most már ott is szeretnénk maradni az A-csoportban, nem szeretnénk visszajönni a Divízió I-be.

Tom Pokel (szövetségi kapitány, Olaszország):  Nagyon jól játszottunk az első harmadban, rengeteget támadtunk, akár 2-3 góllal is vezethettünk volna. Ezzel a céllal jöttünk ki ma a jégre, hogy elhúzunk az elején. A kazah kapus védett 4-5 hatalmasat, így aztán nem sikerült, amit elterveztünk. A második játékrészben a hosszú cseréknél már lehetett látni, mennyit kivett belőlünk a magyarok elleni meccs. Sajnos nagyon kevés időnk jutott a pihenésre, a kazahok ezzel szemben több, mint egy napot regenerálódhattak, ráadásul egy könnyű meccs után. Úgy érzem nagyon keményen dolgoztunk végig a mérkőzésen, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Ezen a találkozón az volt a döntő, ki szerzi az első gólt, s ezek most nem mi voltunk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megnyerni az aranyérmet, de rendkívül örülünk annak, hogy sikerült visszajutnunk a legjobbak közé. Ma a magyarokért is ki akartunk állni, nagyon jó volt, hogy ez a remek közönség most nekünk szurkolt. Dicséret jár a torna szervezőinek, és a szurkolóknak, az egész világbajnokság kivételesen magas színvonalúra sikerült. Életemben rengeteg A csoportos vébén voltam már nézőként, és ez ott van a legjobbak között. Mi most bent maradunk az A csoportban, a magyarok feljutnak, és két év múlva találkozunk ott, megegyeztünk?

Pat Iannone (támadó, Olaszország): Nagyon nehéz meccs volt, a kazahok jól játszottak. Sajnos sok kiállításunk volt, ami pedig rengeteget kivett a lábunkból. Ma a kazahok voltak jobbak, megérdemelten nyertek. Jó lett volna nagyon aranyéremmel és öt győzelemmel hazamenni, de feljutottunk és az a legfontosabb. Csalódott vagyok a mai vereség miatt, de összességében boldog, hogy sikerült elérni a célunkat. Egész héten hajtottunk, büszkének kell lennünk magunkra.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum