Fantasztikus élmény lesz Szocsi

   

Csütörtökön elkezdődött az U18-as világbajnokság Szocsiban. Az A csoportos vb a jövő évi olimpia főpróbája. Magyarországot Gebei Péter játékvezető képviseli, ő küldte el nulladik napi beszámolóját.

“Hihetetlen, mennyi munkával jár egy ilyen esemény megszervezése. A rendezők mintha egy másik meccset játszanának, hiszen ők elsősorban a 2014-es olimpiára készülnek. Ennek megfelelően a itt mindent most tesztelnek, a jégtől kezdve a szálláson, az étkezésen át, a mérkőzésekig. Az egyik legfontosabb szempont természetesen a biztonság. Jártam már néhány jégkorongos eseményen a világ számos pontját, de ehhez foghatót még soha, sehol nem tapasztaltam. Természetesen az olimpiára tesztelik ezt is. Gyakorlatilag a nyakunkban lógó pass kártyánk a mindenünk, egyszerre útlevél, tartózkodási engedély, szállodai belépő, még az öltözőnk ajtói is az ezen lévő vonalkódokkal nyílnak, egyszóval mindenünk a kártyánk.

Az arénától 20 km-re van a szállásunk, mondanom sem kell, fantasztikus környezetben, csodás létesítmény. Minden csapat , csapatvezető és IIHF-tag egy szálláson lakik, itt vigyáznak ránk. Csütörtökön rögtön a nyitómeccset fújom, ami egy Lettország?Finnország összecsapás (ezt azóta le is játszották, a finnek nyertek 7-0-ra ? F. K.), pénteken szabad vagyok, szombaton pedig a Svájc?Svédország mérkőzést vezetem. Tesztelünk egy sípot, amiben van egy chip, így mi állítjuk meg vele az órát , továbbá egy kommunikációs rendszert, ami a játékvezetőket köti össze. Ha beválnak, akkor ezeket használják majd az olimpián is,  az utolsó tesztjeit hajtják végre e rendszereknek. A torna végén a sípot meg is kapjuk, így ez is egy szép emlék lesz mindenkinek.

Innen is figyelem a fiúkat otthon, gratulálok mindenkinek a szerdai győzelemhez. HAJRÁ, MAGYAROK! HAJRÁ, MAGYAR HOKI!”

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az idei évtől megváltozott a vb lebonyolítási rendje, lényegesen egyszerűbb lett, visszatértek a klasszikus formátumhoz. A régi rendszer 2003 óta volt érvényben, a két ötcsapatos csoport két első helyezettje automatikusan kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahol a második és harmadik helyezett csapatok egymás elleni mérkőzéseinek két győztesével játszottak. Az idei évtől a két csoport első négy-négy helyezettje keresztbe játszanak a negyeddöntőben, míg a két utolsó helyezett három nyert meccsig tartó párharcban dönti el, hogy melyik csapat folytatja egy szinttel lejjebb.

Az A jelű csoportban Csehország, Finnország, Lettország, Oroszország és az Egyesült Államok, míg a B-ben Kanada, Németország, Szlovákia, Svédország és Svájc mérkőzik meg egymással.

Gebei Péter és Igor Dremelj vezette az U18-as vb nyitómeccsét (fotó: Facebook)

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum