A hollandok megtréfálták az ukránokat is

   

Csütörtök este újabb bizonysága született annak, hogy játékosoknak, szurkolóknak, szakvezetőnek nem szabad a régi klisékben gondolkodniuk. Csapatok fejlődnek, jönnek egyre közelebb az elithez, legalábbis a divízió 1/A csoporthoz, és ennek a folyamatnak az eredményeként rendszeresen keserű csalódások érik azokat, akik előre elkönyvelik egy-egy csapat játékerejét.

A magyar válogatott hazai pályán Dél-Koreától elszenvedett történelmi veresége után a divízió 1/B csoportjában is kis híján bombameglepetés született. A szintén az egykori szovjet hokiból élő kazahokéhoz hasonló hokibirodalmi mentalitással megáldott ukránok vért izzadva győzték le túlórában a hollandokat, akiknek fél éven belül ez már a második figyelemreméltó eredményük a budapesti olimpiai előselejtező őszi megnyerése után.

14-6 volt a kapura lövések aránya az ukránok javára az első harmadban, ráadásul 3 ukrán emberelőnnyel csak egyetlen holland állt szemben, mégis 2-0-ra vezettek a narancssárgák 20 perc elteltével. Először Bruijsten sokkolta a közönséget emberhátrányban elért góllal, majd a szünet előtt nem sokkal Mason növelte az előnyt.

A második harmadban rákapcsoltak a hazaiak, tovább nőtt a fölényük. Viszonylag hamar sikerült is megszerezni a szépítő gólt Mihnyovnak, és a 30. percre Timcsenko révén az egyenlítés is összejött. Kevesen gondolták ekkor, hogy itt meg is áll a gólgyártás, pedig ez történt. Az ukránok képtelenek voltak újabb gólt szerezni, maradt a 2-2, következhetett a hosszabbítás. Ennek harmadik percében ismét Timcseno villant meg, és ezzel megmentette a hazaiakat a még nagyobb égéstől. A végeredmény 3-2, ezzel a mindent eldöntő ukrán-lengyel meccs előtt a piros-fehérek egypontos lépéselőnybe kerültek. Ez azonban semmit nem ér, továbbra is az lesz a feljutó, aki akárhogyan is, de nyeri a csoportdöntőt.

A csoport másik, minket érintő meccsén Románia válogatottja két hátvédgóllal 2-1 arányban győzte le a litvánokat. Ezzel immár hatpontosak, szombaton a hollandok ellen a bronzérem lesz a tét. A kiesés elkerülésééért az eddig pont nélküli, tavaly feljutó észtek és a hosszabb ideje agonizáló litvánok csatáznak majd.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum