Ez a centik meccse volt

   

Rich Chernomaz Szuper Levente teljesítményét és a csatárok védekezését emelte ki, és az egész csapat dicsérete mellett Magosi Bálint hősies hozzáállását említette példának a kazahverés után.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Nagyon keményen dolgoztunk, ez meghozta a gyümölcsét. Elsősorban az igyekezet és a fegyelmezettség volt a győzelem kulcsa, Szuper kimagaslóan védett, egyik legfontosabb mozzanat az volt, amikor a kazahok utolsó előnyénél Magosi három lövést is blokkolt a testével. Ez a hozzáállás hozta meg a győzelmet, a csatárok védőmunkája kitűnő volt. Nagyon jó képességűek a kazah játékosok, de a letámadással nem engedtük, hogy ez érvényesüljön. Ezzel a győzelemmel újra megteremtettük az esélyt magunknak, de az olaszok és a japánok ellen is ugyanez az igyekezet fog kelleni. Az olasz és a kazah csapat is jó, csak másképpen, a kazahok jobban korcsolyáznak, jobbak az egyéni képességeik, nagyobb termetűek, az olaszok viszont hatékonyabbak, fegyelmezettebbek, jobban tartják magukat a taktikához és van egy kitűnő kapusuk.

Vlagyimir Krikunov (szövetségi kapitány, Kazahsztán): Először is gratulálok a magyar csapatnak, nem sikerült sikerült kihasználni a helyzeteinket, egy góllal nem lehetett ezt a meccset megnyerni, már az első-második harmadban be kellett volna fejeznünk a mérkőzést.  A mi játékosaink személyenként jobbak, mint a magyarok.  A meccs előtt mindent elmondtunk nekik, hogy mit csináljanak, hogy játsszanak, még videókat is mutattunk. Csak senki nem úgy játszott, ahogy tud, rengeteg hiba volt, talán azt hitték, a magyarok majd nem játszanak és ajándékba adják a győzelmet. Öt-hat olyan óriási helyzetünk volt, amit bármelyik csapat ellen belövünk, most pedig egy sem ment be. Remélem, ez jó lecke volt a játékosoknak, elmondtunk a mérkőzés előtt, hogy a magyaroknak nincs vesztenivalójuk, ezért mindent meg fognak tenni a jó eredményért. Nem fogadták meg tanácsunkat, mennünk kell tovább. Egy nagyon motivált magyar csapattól kaptunk ki. A nézők nyomása ránk is jó hatással kellett volna, hogy legyen, tehát a hangulat nem lehet kifogás. Már megmondtam a csapatnak, mit gondolok, elveszíteni ezt a meccset… Ez cirkusz. Nagyon kellemetlen ez a vereség, nem tudom, hogyan tudjuk megmagyarázni ezt azoknak, akik szurkolnak nekünk, kijönnek még akár ide is a meccsre. Persze néha történik ilyen, és még van sok esélyünk. Két meccsünk van, ha a fiúk megértik, amit mondtunk, akkor feljutunk.

Szuper Levente (kapus, Magyarország): Óriási győzelmet arattunk, megtaláltuk a helyes utat, mindenki betartotta a taktikát, igazi csapatmunka volt. A meccs előtt az edzők azt kérték, hogy ne engedjük, hogy a komfortzónájukban hokizzanak, zökkentsük ki, kényelmetlenítsük el őket, sok ütközéssel, a játék tördelésével akadályozzuk meg a tili-toli, rövid passzos játékukat. Ez maximálisan sikerült, úgy láttam, a 10. perc tájékán törtek meg először egy kicsit, akkor kezdtek el egyénieskedni, nem bízni egymásban. Kicsit úgy, mint mi Korea ellen. Mi pedig egyre jobban összeálltunk és ott volt kilencezer szurkolónk, akik szokás szerint ma is nagyon odatették magukat, csinálták a dolgukat, egyetlen percre be nem állt a szájuk. Elmondhatatlanul sokat segítettek. Most egy nap szünet következik, és máris itt a következő feladat. Nagyon fontos, hogy a földön maradjunk, továbbra is magunkra kell koncentrálnunk, és ha ugyanígy zavarjuk az olaszokat is, nem lehet baj. A védés jól ment, de ehhez kellettek a társak is, be kell menni az öltözőbe, meg kell nézni, kék-zöld mindenki, nem kímélte senki magát, ha a korong útjába kellett állni, Magó egy cserében háromszor is megtette.

Tokaji Viktor (hátvéd, Magyarország): A mai a centik meccse volt, mindig egy centit kellett előre haladni, és mi ezekért a centikért jobban küzdöttünk. A csapat diadala volt, mindenki küzdött mindenkiért, mindenki alárendelte magát a közös célnak, mindenki maximális odaadással és önfeláldozással játszott. Nagyon fegyelmezettek voltunk, cseréről cserére mindenki csak azt csinálta, ami a feladata, csak arra koncentrált, hogy azt a lehető legjobban oldja meg. Nagyon fontos győzelmet arattunk. Egy világbajnokság sosem sprint, inkább maraton. Ezért volt kiemelkedő jelentőségű, hogy mielőbb túltegyük magunkat a hétfői holtponton és újra visszajöjjünk a meccsbe. Ez, úgy érzem, maradéktalanul sikerült. Most jön egy nap pihi, az a legfontosabb, hogy mindenki mihamarabb regenerálódjon, begyógyuljanak a kisebb sebek, sérülések és minden erőnkkel a következő feladatra koncentráljunk.

Pozsgai Tamás (hátvéd, Magyarország): Még a győzelem hatása alatt állok, nehéz megszólalnom. Nagyon jó csapatot sikerült ma legyőznünk, korcsolyázásban és technikailag is jóval képzettebbek nálunk, szinte az összes támadásuk életveszélyes volt. Kicsit változtattunk a taktikán, alapvetően maradt az 1-3-1,, de egy hátvéd és egy csatár helyet cserélt, így legmélyebben mindig két hátvéd védekezett. Nem szabad ezzel foglalkozni, de a mai győzelem tükrében fáj igazán a Dél-Korea elleni vereség. Nagyon fontos napunk következik, hiszen most már az a legfőbb cél, hogy mindenki mielőbb regenerálódjon egy olyan mérkőzés után, amikor tényleg mindent kiadtunk magunkból. Köszönjük a szurkolóknak, amit ma értünk tettek.

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum