Scandella a kazah és a magyar meccsre pihen

 

A 4-1-re végződött Olaszország?Japán mérkőzés utáni nyilatkozatok.

Tom Pokel (szövetségi kapitány, Olaszország): Magabiztosságot adott ez a két győzelem, és meccsről meccsre jobban játszunk. Az első két fontos lépést már megtettük, most pihenünk egy kicsit, aztán jönnek a legnehezebb meccsek. Örülök, hogy a két ázsiai csapat ellen különösebb problémák nélkül sikerült győznünk, hiszen ellenük nagyon nehéz játszani. Most előre tekintünk, szerdán Nagy-Britanniával játszunk. Ott már nagyon fontos lesz, hogy végig tudjuk játszani a 60 percet, mert eddig mindig megálltunk, amint megvolt a megnyugtató előny. Ez pedig azért rossz, mert így visszahozzuk a meccsbe az ellenfelünket. Giulio Scandella kisebb sérülésekkel bajlódik, ezért pihentetem, azt szeretném, hogy Kazahsztán és Magyarország ellen már 100%-os állapotban legyen.

Mark Mahon (szövetségi kapitány, Japán): Ma az olaszok irányítottak, mi pedig nem tudtuk velük felvenni a versenyt fizikálisan. Buta szabálytalanságokat követtünk el, amivel magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. 60 percből csak tíz volt a miénk, ami nagyon kevés. Muszáj fejlődnünk a helyzetek kihasználásában, ez ma sem volt erősségünk. A kulcs abban van, hogy felfrissítsük a csapatot, pihenésre van szükségük és arra, hogy elfelejtsük a vereségeket. Úgy tervezem, hogy az utolsó három meccsünkön már a tőlünk telhető legjobb hokit tudjuk majd mutatni. Ez egy tanulási folyamat egyébként, melynek során a vesztes meccsekből is sokat lehet tanulni, és kell is. Mindenkinek meg kell tapasztalnia, mi az, amit meg lehet csinálni, és mi az, amit nem. Ezen kívül fejlődnünk kell a csapatjáték terén is, aztán reméljük, hogy az utolsó meccsekre összeáll minden.

Aaron Keller (védő, Japán): Ennél jobb kezdésben reménykedtünk, sajnos nem sikerült. Két meccsből kettőt vesztettünk, ez egy kicsit letört minket. Ma az lehetett a baj, hogy túl korán kaptunk gólt, ami megzavart minket, és már nem tudtunk visszazökkenni a meccsbe. Remélem a holnapi napunk a pihenésről szól majd, rengeteg energiát kell gyűjtenünk, mert sokat veszítettünk. A mi csapatunk kisebb termetű játékosokból áll, legalábbis a többiekhez képest, és szükségünk van a megfelelő relaxációra ahhoz, hogy legyen erőnk korcsolyázni. Emellett mentálisan is össze kell szednünk magunkat, ezeket a vereségeket el kell felejteni. A csapatnak erőssége, hogy majdnem mindenki nagyon jól tud korcsolyázni, ez eddig ugyan nem mutatkozott meg, de a következő meccseken nagy hangsúlyt kell fektetnünk rá. Ha gyorsabbak leszünk, több esélyünk lesz nyerni. A célunk az, hogy megnyerjük a három meccsünket, ami még hátra van. Nem tudom van-e esélyünk feljutni, de kiesni biztosan nem szeretnénk.

Patrick Iannone (csatár, Olaszország): Jó meccset játszottunk, nekem és a csapatnak is jól ment. Igazi szorgalmas, munkás játékosokból áll Japán válogatottja, akik nagyon jól tudnak korcsolyázni. Bevált ellenük a rendszer, amit az edzőnk tanított, összejött minden, igazi csapatmunka volt. Szerintem ma minden téren mi voltunk a jobbak, és megérdemeltük a győzelmet. Továbbra is az a célunk, hogy feljussunk az A csoportba, és meccsről meccsre egyre közelebb kerülünk ehhez, de nem szabad elbíznunk magunkat. Tiszteletben kell tartani, hogy minden csapat erős itt, és nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk, ha komolyan gondoljuk a céljainkat. Márpedig mi komolyan gondoljuk.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum