Mindenki tartotta magát a megbeszélt taktikához

   

Ahogy előzetesen várták a szakvezetők, nagyon kiélezett, küzdelmes mérkőzésen sikerült legyőznie a magyar válogatottnak a briteket a divízió 1A csoportos világbajnokság nyitónapján. Értékelések a két szövetségi kapitánytól és négy játékostól.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Minden rájátszásban, minden tornán, minden többmeccses szériában az első otthoni mérkőzés a legnehezebb. Nekünk sikerült a mai feladatot teljesíteni, nagyon jó és erős csapatot sikerült ma legyőzni, amely sokat fejlődött az elmúlt években, elsősorban a kiváló edzői stábjának köszönhetően. Könnyű első gólt engedtünk az ellenfélnek, ám nem estünk kétségbe, mindenki tartotta magát a megbeszélt taktikához. Ennek megfelelően a második harmadtól okosabban játszottunk, sokat tartottuk a támadóharmadban a korongot, és ennek meg is lett az eredménye.

Tony Hand (szövetségi kapitány, Nagy-Britannia): A fiúk mindent beleadtak, nagyot küzdöttek, igazi csatát láthatott a közönség. Murphy nagyon jól védett, és a mérkőzés elején a védekezés is működött, ám az idő előrehaladtával játékosaim egymás után fáradtak el, egyre több volt a hiba, és ezt a magyar válogatott kihasználta. Sosem vidám dolog veszíteni, de a játékkal alapjában véve elégedett vagyok, mert egy nagyon erős csapat győzött le minket. Sokat fogunk még fejlődni a torna végéig. Remélem, a világbajnokság többi mérkőzésén meg tudjuk mutatni, hogy jók vagyunk, minden meccsen ki fogjuk hozni a maximumot magunkból, hogy versenyben lehessünk egy éremért, esetleg az ezüstért is.

Vas Márton (hátvéd, Magyarország): Nem ez volt az első gólom hátvédként, hiszen régebben is játszottam ezen a poszton. Mondhatom, hogy élvezem a hokit, bárhova raknak. A gólomnál úgy történtek a dolgok, ahogy azt az edző kérte: a szélen bevittük a korongot, az egyik játékos ment a kapura, ahogy megbeszéltük, a másik ellőtte, és pont elém pattant a korong a hosszú oldalra, az üres kapura kellett lőnöm, nem volt nehéz dolgom. Az első harmadban egy kicsit kerestük a ritmust, kerestük a melegben az utat, hogy merre is kéne mennünk, szerencsére meg tudtuk találni, és ugyanezt az utat kell, hogy folytassuk tovább. Rákészültünk a britekre, tudtuk, hogy kemény hokit fognak játszani, jól képzett játékosaik vannak, van pár honosított kanadaijuk is, úgyhogy tudtuk, hogy mire számítsunk, de próbáltuk elvenni tőlük a területet, hogy minél kevesebb helyük és idejük legyen. Olyan meccs volt, mint amilyenre számítottunk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, az első nap mindig egy holtpont, amin át kell lépni, és ha lehet, akkor minél jobb eredménnyel. Kőkeményen megdolgoztunk ezért a sikerért, úgyhogy megérdemeltük ezt most. Hétfőn Korea ellen is a saját játékunkat próbáljuk majd ráerőltetni az ellenfélre, ha ez sikerül, akkor általában az eredmény is úgy alakul, ahogy nekünk tetszik.

Nagy Gergő (csatár, Magyarország): Pont ilyen meccsre számítottunk. Az elején egy kicsit beragadtunk, de ez várható volt, mert hetek óta ez volt az első komolyabb tétmérkőzése a válogatottnak. Szerencsére amit beletettünk munkát az elmúlt hetekben, az ki is jött a végére, úgyhogy most boldogok vagyunk. A gólomnál a mi sorunk kezdte az emberelőnyt, de a csarénél bennragadtam, kilőtték a korongot, de nem mentem le. Így alakult, most már mondhatjuk, hogy szerencsére. Belülről nagyon izzadtságszagú volt a meccs, nagyon pörögtek a britek is, bebizonyították, hogy nem véletlenül értek el komoly eredményeket az olimpiai selejtezőn. Hála istennek a hullámvölgyeken valaki mindig átsegítette a csapatot, és sikerrel vettük ezt az akadályt. A britek megpróbáltak minket piszkálni, mi viszont igyekeztünk fegyelmezettek maradni, ez benne van a hokiban, nincs ezzel semmi gond, meccs közben ezek így szoktak alakulni. Koreát ki fogja elemezni a szakmai stáb, azt tudjuk előre, hogy nagyon jól korcsolyázó, nagyon pörgős csapat, és veszélyes ellenfél. Két éve, a budapesti vébén még az utolsó harmad közepén is szoros volt a meccs ellenük, oda kell figyelni százszázalékosan a legelejétől, és be kell darálnunk őket. Hogy ütök-e gólt nekik is? Nem az a lényeg, csak az, hogy nyerjünk.

Hári János (csatár, Magyarország): Úgy érzem, sokkal jobbak voltunk, az eredmény kicsit szorosabb lett, mint kellett volna. Nem volt igazságos, hogy az első harmad után 1-0-ra vezettek a britek, mivel nekünk egy csomó helyzetünk volt, ők meg a kapu felé sem igazán kerültek. Ezeken a meccseken az a fontos, hogy nyerjünk, aztán tovább kell lépni. Elégedett vagyok a játékommal, sok helyzetet alakítottam ki, kiharcoltam két kiállítást, amiből úgy érzem, lehetett volna több is, van egy gólpasszom és benne voltam egy gólban, amit végül nem adtak meg. Az első és a második harmad között az volt a különbség, hogy a másodikban belőttük a helyzeteket, pedig ziccer volt bőven az elsőben is, akár 3-1-re is vezethettünk volna 20 perc után. Stabilan játszottunk végig, nem mondom, hogy egy sima győzelem volt, mert Levi védett egy nagyot, amikor 3-2-re vezettünk, de összességében igazságos a végeredmény. Ez a második világbajnokságom, úgy érzem, hogy az edzők és a szurkolók azt várják el tőlem, hogy meghatározó játékos legyek, a jobbak között szerepeljek minden meccsen. Nem a kor számít, hanem az, amit az ember a jégen mutat, a fiatalság és az hogy valaki 43 éves, sem jelent semmit. Ha játsszuk a játékunkat Dél-Korea ellen, akkor ott sem lehet gond, ha tartjuk a taktikát, és csapatként játszunk, akkor hétfőn is elvárható a győzelem. Remélem, hogy meccsről meccsre jobbak leszünk, persze nem nézünk még előre, lépésenként kell haladnunk.

Robert Dowd (csatár, Nagy-Britannia): Természetesen nyerni mentünk ki a jégre, úgyhogy egyáltalán nem lehetünk elégedettek. Persze jó csapat a magyar, keményen játszottak, de azért mi is rengeteg esélyt adtunk nekik. Jobban is alakulhatott volna a meccs. Ha ezen a szinten csak egy kis esélyt is hagysz az ellenfélnek, és nem lövöd be a saját helyzeteidet, akkor ilyen eredmény születik. Egyébként mi kezdtünk jobban, csak aztán felengedtünk, és elkezdtünk hibázni, amit megbosszultak a magyarok. Még ez után a meccs után is azt mondom, éremért küzdünk a világbajnokságon.

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , , , , , , , , , ,

Összes (18)

Utolsó hozzászólások

 1. somagyik
    #13
  somagyik,   

  @dongi: Három csokit vett fel a disznó! Az egyik az enyém volt!

 2. uteapu
    #14
  uteapu,   

  @somagyik: Ne bosszankodj. Ha szeretik a csokit és rájönnek, hogy nyertes meccseink után jön a csokieső az még jó is lehet.:))

 3. tomancs
    #15
  tomancs,   

  Én örülök, hogy túl vagyunk ezen a meccsen, és megvan a 3 pont. A brit csapat elleni meccsek mindig nehezek. Jó, hogy velük kezdtünk. Szerintem az olaszok és a kazahok is megszenvednek velük. Ma Korea egy könnyebbnek tűnő ellenfél, de ez is egy nehéz meccs lesz, remélem győzelemmel, és akkor várhatjuk a szerdát!!

 4. Milan83
    #16
  Milan83,   

  Azért remélem, hogy a brit 8-askának kiosztanak majd a kazahok 1-2 "okoslegyél" taslit...

 5. jaegoer68
    #17
  jaegoer68,   

  @Milan83: :DDD
  Meg ennek a két teljesen idióta vezetöbirónak

 6. DominiKing
    #18
  DominiKing,   

  @Milan83: Én meg azt remélem, hogy a brit 8-aska oszt ki minél több kazahot, csakhogy kicsit megtörve érkezzenek hozzánk.

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS ÉLŐ
EBYSL 17:40 VASEHL ÉLŐ
CEHC 18:30 AVSOHC ÉLŐ
EBEL 18:30 ZNOAVS 2-1ÉLŐ
EBJL 19:00 MACDMJ ÉLŐ
U18 19:00 TVSSCC ÉLŐ
U18 19:40 KMHUTE INFO
MK 20:40 HKBDHK INFO
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk