Magabiztos ukrán és lengyel kezdés

   

Nemcsak a Papp László Budapest Sportarénában, hanem Donyeckben is vasárnap kezdődött meg a világbajnoki torna. Az ukrán iparváros a divízió 1/B küzdelmeinek ad otthont. A tavaly a mi csoportunkból kieső, házigazda ukránok mellett a feljutó Észtország, továbbá Lengyelország, Hollandia, Litvánia és Románia alkotja a mezőnyt.

Az első nap az észtek a várakozásokon felül keményen ellenálltak a holland rohamoknak, a három pont sorsa csak az utolsó percekben dőlt el Hollandia javára. A végeredmény 5-4 lett, de a kapura lövésekben a statisztikák szerint az észtek voltak jobbak.

Közel sem alakult ilyen szorosan az este további két mérkőzése. Az egy osztállyal feljebb lépni akaró lengyelek valósággal lelőtték a pályáról a jobb sorsra érdemes litvánokat. Kapura lövéseben 61-15 volt az arány, különösen az utolsó 20 perc 28-5-ös statisztikája ijesztő. A gólokat tekintve sokkal kíméletesebben bántak az ellenféllel a nemrég általunk legyőzött lengyelek, a végeredmény 5-0, amely aligha tükrözi a két csapat játékában megmutatkozó különbséget.

A másik, feljutásról álmodozó csapat, a házigazda ukrán válogatott a három játékos kivételével csupa MOL ligás hokisból álló romániai szelekció ellen kezdett. A különbség itt is óriási volt már a kezdetektől, ennek ellenére mindössze egy emberelőnyös góllal sikerült bevenniük a hazaiaknak Ruczuj hálóját. A második 20 percben viszont szorgalmasan pótoltak az ukránok, 33:57-nél már a hatodik találatukat ütötték. Ekkor Tom Skinner megkegyelmezett Ruczujnak, jött helyette Catrinoi, aki a hátralevő 26 percben csak kétszer kapitulált. Közben Piszarenko megszerezte a becsületgólt is, a végeredmény 8-1.

A hétfői folytatásban a litvánok a hollandok ellen bizonyíthatják, hogy helyük van a harmadik vonalban, a romániai válogatott a lengyelek ellen készülhet, az észtek pedig a házigazdák ellen próbálhatnak meg helytállni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum