Mindkét kapitány kőkemény csatára számít

   

Rendkívül kellemetlen ellenféllel kezdi meg szereplését a magyar válogatott a budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságon. Nagy-Britannia különböző szelektjei rendszeresen törtek borsot csapataink orra alá, a kellemetlen, kanadai stílusú játék sokáig nem igazán feküdt nekünk, de néhány éve már határozottan tudjuk az ellenszerét ennek.

“Természetesen a lehető legjobbunkat szeretnénk nyújtani a telt háznyi hazai közönségünk előtt ? latolgatta az esélyeket blogunknak Rich Chernomaz szövetségi kapitány a vasárnap délelőtti edzés előtt. ? A britek nagyon kellemetlen harcmodorban játszanak. Az ő sportemberi mentalitásukba nem fér bele más, mint küzdeni az utolsó pillanatig, nem ismerni elveszett korongokat. Kanadaiaktól tanulták a jégkorongot, a bajnokságuk is tele van észak-amerikaiakkal, így természetes számukra a komoly fizikai küzdelem a meccseken. Erre nagyon oda kell figyelnünk, fel kell vegyük a versenyt ebben is. Kritikus lesz, hogy uralni tudjuk-e a kapunk előtti területet.

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Egyszerű játékot várok el a játékosaimtól, annak a végrehajtását, amit az edzéseken jó ideje gyakorlunk már, csak persze még egy fokkal magasabb szinten. Könnyű ezt mondani, de bízom az elvégzett munkában és játékosaimban. Bizonyára kell majd egy kis idő, amíg megszokják a csapatok a körülményeket, de ez mindenkit érint. Más a világítás, melegebb a csarnok, lágyabb a jég, de a szombati edzésen éppen ezekre próbáltuk a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Nagyon oda kell figyelnünk a passzokra, mert a lágy jégen könnyebb eladni a korongot.”

gbr_hand_tonyA britek pénteken érkeztek meg Budapestre, és az Ice Hockey UK remek riportfilmjéből már betekintést is nyerhettünk első teljes budapesti napjukba. Ezt láthatják a cikk végén. Tony Hand szövetségi kapitány szerint kőkemény torna előtt állnak a csapatok. Várhatóan minden meccs szoros lesz, amelyen a győzelmeket a vereségtől csak hajszálnyi különbségek választják majd el. A csapat szelleme nagyon jó, egyben vannak a játékosok, bár sok klubot képviselnek, de a bajnoki szezon végeztével mindenki a nemzeti színekért küzd. Az 50. válogatott meccsére készülő Meyers megerősítette a kapitány mondandóját. Hozzátette, örül, hogy a hazai csapat ellen, telt ház előtt játszhatnak, a nagy közönség minden játékost feldob.

Izgatottan várják tehát a britek a magyarok elleni mérkőzést, és abban biztosak lehetünk, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum