Olyan, mint egy álom

   

Gőz Balázs, a Miskolc saját nevelésű hátvédje némi meglepetésre került be a válogatott bő keretébe, és egyre meggyőzőbb játékkal bizonyítja a kapitány döntését. Februárban a lengyelországi tornán mutatkozott be, Japán ellen adott szenzációs gólpassza és kiváló kapu előtti védekezése láttán mindenki elfogadta, hogy ott lesz a világbajnokságon. Pedig ez még nem biztos.

A válogatott szakvezetői ugyanis megváltoztatva a korábbi tervet, nem zárták le a kérdéseket a Japánnal játszott meccs után, és a két kapus kijelölés, valamint az egy hátvéd leszűkítése szombatra maradt. Csak rajtam áll, hogy megmutassam ? mondta blogunknak februárban. Megmutatta, de az 5-szörös válogatott Gőz Balázzsal annak tudatában beszélgettünk az elmúlt napokról, hogy a végleges keret kijelölése még hátravan.

? Mikor gondolt életében először arra, hogy felnőtt válogatott lesz?

? Először talán akkor, amikor megláttam a nevem az újságban az olimpiai selejtező előtt. Bár meghívót akkor még nem kaptam, de ebből éreztem, hogy elindultam a jó úton.

? És mikor hitte el?

? Ami most folyik körülöttem, az olyan, mint egy álom, főleg így a vb-hez közeledve. A média jelenléte, illetve a felhajtás a csapat körül, ez is jelzi, hogy most a magyar válogatott tagja vagyok.

? Hogy érzi, jók az esélyei arra, hogy vasárnap a világbajnokságon is jégre lép?

? Nagyon bízom abban, hogy bentmaradok a keretben, hiszen egy fiatal magyar jégkorongozó mi mást szeretne jobban, mint az Arénában közel 10 ezer magyar szurkoló előtt játszani olyan játékosokkal egy csapatban, akiket eddig csak a tévében nézett.

Fotó: Mudra László (MJSZ)

? Ebben a szezonban látványosan fejlődött, minek köszönhető ez?

? Nagyon sokat köszönhetek Tim Kehlernek. Sokat tanultam tőle. Köszönettel tartozom a miskolci klubomnak, hogy megkaptam tőlük a lehetőséget, és idén is ott játszhattam.

? Mennyiben kell mást játszania a válogatottban, mint a klubcsapatban?

? A taktika sok mindenben más itt, mint a klubunkban volt, de ugyanakkor sok hasonló részfeladat is van.

? Láthatóan nagyon bátran építkezik elöl, ezt támogatja a szövetségi kapitány?

? Az edző azt akarja látni a hátvédektől, hogy segítenek a támadásokban. Ezt a fajta játékot nagyon élvezem, mert ez megegyezik az én stílusommal. Természetesen ha előre megyek, olyankor egy csatár marad hátul, nehogy létszámfölényes szituáció alakuljon ki az ellenfél előtt.

? Gondolkodik azon, hogy mi van, ha mégis haza kell mennie szombaton?

? Azt nem mondom, hogy nem szoktam azon gondolkodni, hogy mi történik, ha én megyek haza. De úgy fogom fel ezt a helyzetet, hogy érezzem jól magam, tegyek meg mindent, és aztán úgyis kiderül, hogy ez mire elég. Eddig úgy érzem, ezt sikerült is megvalósítanom, és ha nekem kell mennem, akkor úgy tudok hazamenni, hogy semmit nem hagyok magamban, mert mindent megtettem. Ebben az esetben kívülről szurkolok majd a csapatnak. De remélem, nem így lesz, és a jégen tudom segíteni a válogatottat.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum