Nem keresünk bűnbakokat

   

A célunk ugyanaz: a vb-arany. Gömöri Csaba és a női válogatott nem adja fel álmait egy vereség miatt.

“Eltelt 24 óra a váratlan vereség óta, és szándékosan nem írtam eddig beszámolót, értékelést a meccsről ? kezdi Gömöri Csaba szokásos helyzetértékelését. ? Azt gondolom, hogy egy csapat életében mindig van, amikor a teljesítménye gyengébb, és a sport olyan, hogy nem lehet mindig győzni. Ha pedig eljön az a pillanat, amikor az ellenfélnek gratulálni kell, akkor azt emelt fővel kell megtenni, és aztán megnyugodva kell kiértékelni a hibákat. Gyorsan túl kell tenni magunkat rajta, mert holnap már másik meccs jön és tiszta fejjel, pihenten kell oda kikorcsolyázni.

A vereséget a csapat szenvedte el. A csapat 22 játékosa és a szakmai stáb együtt. Nem keresünk bűnbakokat, mert csak az tud hibázni, aki dolgozik. A jégen is és a padon is. És mi évek óta dolgozunk. Kemény és akarattal, alázattal, és eredményeink vannak, voltak és lesznek is.

Akkor pedig nem fogunk hallgatni okoskodó, rosszindulatú megjegyzésekre és nem hagyjuk magunkat befolyásolni, és nem fogjuk elhinni, hogy mi nem lehetünk itt világbajnokok. Ki kell mondjam, hogy nem is értem azokat, akik egy vereség után pálfordulatot véve kezdik ugyanazokat a lányokat bántani, akik egy nappal előtte angyalok és kedves szép ügyes hokisok voltak. Edzőként az is  a dolgom, hogy elviseljem, ha egy nap leforgása alatt hirtelen hozzá nem értő leszek és sokan hirtelen hozzáértő önjelölt edzők. De a játékosaimnak nem hagyom, hogy megzavarja a fejüket az ilyen jelenség, és igenis kiállok mindegyikük mellett, mert ez egy csapat, aki 22 játékosból áll és 6 tagú stábból.

Bízom a csapatban, azokban is, akik hibáztak, mert tudják magukról, ahogyan én is tudom, ha valamiben rossz döntést hozok vagy hozunk, de azért dolgoztunk a lefújás után már fél órával, hogy a mai szünnapon és a holnapi napon is mindent kijavítsunk és megnyerjük a következő 2 meccsünket, és úgy érkezzünk meg vasárnapra az olasz meccsre, hogy ott a vb-győzelemért játsszunk.

A csapat gyorsan összekapta magát . Segítettek sportpszichológusok is ebben otthonról. Bucival már tegnap értékeltünk mindent, visszanéztük a meccset, a hibákat és azt, hogy miért is kaptunk ki egy nálunk gyengébb képességű csapattól.

Ki kell mondani, hogy eddig is tudtuk, az olasz, a magyar és az ausztrál csapat fog a dobogón végezni. Továbbra is ezt állítom. És továbbra is azt mondom, mert látom az edzéseket, a meccseket, a szállodában a csapatokat, hogy ezen a vb-n a magyar csapat a legerősebb. És van rá módunk, hogy ezt bebizonyítsuk. Dolgozunk tovább. Ma edzettünk, a lányok továbbra is szuperül végzik a dolgukat.

3 a magyar igazság! Ez került ki ma a lányok ajtajára. 3, mert 3 meccset kell még nyerni. És 3, mert ha marad a papírforma, 3 góllal kell megvernünk az olaszokat.

Persze előbb a lengyel csapatot, aki szerzett eddig 5 pontot (igaz, Szlovéniától és Új-Zélandtól nagyon nehezen). Csütörtökön itteni idő szerint 16.30-kor ez a csapat edzőstül és minden segítőstül be fogja bizonyítani, hogy esélyese a vb-nek.

Megyünk tovább, és kérjük azokat a szurkolóinkat, akik mindig is mellettünk állnak, hogy buzdítsanak továbbra is, és ne forduljanak el a lányoktól, mert nem lettek kevesebbek a tegnapi vereségtől. Sőt tanulnak belőle, mert ugyan botlottak egyet, de nem kerültek padlóra. Ígérem, hogy csütörtökön reggel  6.30-kor érdemes lesz felkelni otthon, és megnézni a lengyelek elleni meccset.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum