Nem keresünk bűnbakokat

   

A célunk ugyanaz: a vb-arany. Gömöri Csaba és a női válogatott nem adja fel álmait egy vereség miatt.

“Eltelt 24 óra a váratlan vereség óta, és szándékosan nem írtam eddig beszámolót, értékelést a meccsről – kezdi Gömöri Csaba szokásos helyzetértékelését. – Azt gondolom, hogy egy csapat életében mindig van, amikor a teljesítménye gyengébb, és a sport olyan, hogy nem lehet mindig győzni. Ha pedig eljön az a pillanat, amikor az ellenfélnek gratulálni kell, akkor azt emelt fővel kell megtenni, és aztán megnyugodva kell kiértékelni a hibákat. Gyorsan túl kell tenni magunkat rajta, mert holnap már másik meccs jön és tiszta fejjel, pihenten kell oda kikorcsolyázni.

A vereséget a csapat szenvedte el. A csapat 22 játékosa és a szakmai stáb együtt. Nem keresünk bűnbakokat, mert csak az tud hibázni, aki dolgozik. A jégen is és a padon is. És mi évek óta dolgozunk. Kemény és akarattal, alázattal, és eredményeink vannak, voltak és lesznek is.

Akkor pedig nem fogunk hallgatni okoskodó, rosszindulatú megjegyzésekre és nem hagyjuk magunkat befolyásolni, és nem fogjuk elhinni, hogy mi nem lehetünk itt világbajnokok. Ki kell mondjam, hogy nem is értem azokat, akik egy vereség után pálfordulatot véve kezdik ugyanazokat a lányokat bántani, akik egy nappal előtte angyalok és kedves szép ügyes hokisok voltak. Edzőként az is  a dolgom, hogy elviseljem, ha egy nap leforgása alatt hirtelen hozzá nem értő leszek és sokan hirtelen hozzáértő önjelölt edzők. De a játékosaimnak nem hagyom, hogy megzavarja a fejüket az ilyen jelenség, és igenis kiállok mindegyikük mellett, mert ez egy csapat, aki 22 játékosból áll és 6 tagú stábból.

Bízom a csapatban, azokban is, akik hibáztak, mert tudják magukról, ahogyan én is tudom, ha valamiben rossz döntést hozok vagy hozunk, de azért dolgoztunk a lefújás után már fél órával, hogy a mai szünnapon és a holnapi napon is mindent kijavítsunk és megnyerjük a következő 2 meccsünket, és úgy érkezzünk meg vasárnapra az olasz meccsre, hogy ott a vb-győzelemért játsszunk.

A csapat gyorsan összekapta magát . Segítettek sportpszichológusok is ebben otthonról. Bucival már tegnap értékeltünk mindent, visszanéztük a meccset, a hibákat és azt, hogy miért is kaptunk ki egy nálunk gyengébb képességű csapattól.

Ki kell mondani, hogy eddig is tudtuk, az olasz, a magyar és az ausztrál csapat fog a dobogón végezni. Továbbra is ezt állítom. És továbbra is azt mondom, mert látom az edzéseket, a meccseket, a szállodában a csapatokat, hogy ezen a vb-n a magyar csapat a legerősebb. És van rá módunk, hogy ezt bebizonyítsuk. Dolgozunk tovább. Ma edzettünk, a lányok továbbra is szuperül végzik a dolgukat.

3 a magyar igazság! Ez került ki ma a lányok ajtajára. 3, mert 3 meccset kell még nyerni. És 3, mert ha marad a papírforma, 3 góllal kell megvernünk az olaszokat.

Persze előbb a lengyel csapatot, aki szerzett eddig 5 pontot (igaz, Szlovéniától és Új-Zélandtól nagyon nehezen). Csütörtökön itteni idő szerint 16.30-kor ez a csapat edzőstül és minden segítőstül be fogja bizonyítani, hogy esélyese a vb-nek.

Megyünk tovább, és kérjük azokat a szurkolóinkat, akik mindig is mellettünk állnak, hogy buzdítsanak továbbra is, és ne forduljanak el a lányoktól, mert nem lettek kevesebbek a tegnapi vereségtől. Sőt tanulnak belőle, mert ugyan botlottak egyet, de nem kerültek padlóra. Ígérem, hogy csütörtökön reggel  6.30-kor érdemes lesz felkelni otthon, és megnézni a lengyelek elleni meccset.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 17., csütörtök
PRE 15:00 DABJUN 3-7VÉGE
PRE 17:00 SKAUTE 2-3VÉGE
PRE 18:00 MISVC2 2-4VÉGE
U16 18:30 SPAHUN 1-12VÉGE
augusztus 18., péntek
PRE 18:00 TITVC2 6-0VÉGE
PRE 18:00 TOPUTE 4-0VÉGE
U16 19:00 EBBHUN 0-8VÉGE
VIS 19:00 MACNZÁ 1-2VÉGE
augusztus 19., szombat
PRE 15:00 DABKOS 1-6VÉGE
U16 19:00 HUNEBB 11-0VÉGE
augusztus 20., vasárnap
PRE 11:00 DABBAY 2-6VÉGE
U16 15:00 HUNMAN 
augusztus 22., kedd
VIS 18:00 MISPOP 
VIS 18:00 NITMAC 
VIS 18:00 NZÁAVS 
VIS 18:00 UTEZIL 
augusztus 24., csütörtök
PRE   SKADAB 
BL 18:00 KLPMIF 
    • SPORT 2
augusztus 25., péntek
PRE   TOPDAB 
PRE 17:00 TITFTC 
BL 19:00 MÜNCRA 
    • SPORT 2
PRE 20:00 AMIBRA 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk