Winter Classic Kaliforniában?

   

Van másik?

Ahogy már beszámoltunk róla az NHL vasárnap jelentette be, hogy a következő Winter Classic időpontja 2014. január elseje, helyszín a Michigan Stadion, a részt vevő csapatok pedig a Detroit és a Toronto.

Ám egy nappal később olyan hírek jelentek meg, hogy a liga nem elégszik meg egy szabadtéri rendezvénnyel, hanem még egyet rendezne a következő évadban. A helyszín pedig nem más, mint a napsütötte Los Angeles lenne, ami az időjárási körülményeket figyelembe véve nem éppen a legideálisabb helyszín.

Ám nem ez lenne az első eset, hogy pólóban és rövidnadrágban lehetne megnézni egy NHL-mérkőzést. 1991. szeptember 27-én Las Vegas adott otthont a Kings?Rangers előszezoni mérkőzésnek amelyet, 0-2-ről nyert meg a Los Angeles 5-2 arányban. (Gólszerzők: GranatoBenning,  Couturier, KurriGretzky ill. AmonteWeight). A mérkőzés egyébként abból a szempontból is különlegesnek számított, hogy a Kings kapusának, Kelly Hrudeynak a sisakján végig egy kamera volt.

Az NHL ügyvezető igazgatója, John Collins egyenlőre nem cáfolta a kiszivárgott híreket, sőt elég optimistán beszélt: “Ez nem egy új feltételezés vagy beszélgetés, már volt róla szó, de most először voltak konkrétumok.”

És mik is lennének azok? Természetesen az egyik csapat a helyi Kings lenne, a másik talán az Anaheim. A mérkőzésnek a Los Angeles Dodgers baseballstadionja adna otthont a Hockey Day in America napján. Természetesen ez lenne a primér esemény ezen a napon, de felvetődött még egy mérkőzés megrendezésének a lehetősége is. Ugyanezen a napon szintén a HDiA keretében a Yankees stadionjában a Rangers is fellépne.

John Collins folytatva az interjúját továbbra is pozitív hangnemben nyilatkozott: “A ligának van egy pénzügyi ülése a héten, amelyen további kérdéseket fogunk megvitatni a tervvel kapcsolatban. Természetesen voltak negatív hangok is, akik azt mondták, hogy egy plusz mérkőzéssel csak felhígul ez az esemény. De kérem senki ne gondolja, hogy ebbe a hibába esünk. Mi csak szeretnénk elhozni ezt az eseményt másoknak is.”

Collins után a riporterek nekiszegezték a kérdést Gary Betmannak is, aki visszafogottabban nyilatkozott: “Tudjuk, hogy mindenhol hatalmas az érdeklődés az esemény iránt a szurkolók részéről és persze azt is tudjuk, hogy mekkora üzleti értéke is van. De félretéve az üzletet nem titok, hogy sok város jelezte, hogy nagyon szívesen rendezne egy ilyen mérkőzést mert a szurkolók egyszer részesei akarnak lenni egy ilyen mérkőzésnek.” A mérkőzésnek maximum technikai akadályai vannak. Legyőzni az időjárást.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum