Trade deadline-történelem

 

Ki, hol, hogyan teljesít vagy teljesített a klubváltás után? Természetesen ezekre a kérdésekre lehetetlen előre választ adni. Találgatásokba lehet bocsátkozni, de bármilyen következtetést levonni, úgyis csak a szezon végeztével lehet. Érdemes megnézni azonban a korábbi évek legnagyobb és legsikeresebb üzleteit, amiből szubjektíven készítettünk egy ötös listát. Válogatásunk csak a “trade deadline” idején létrejött üzleteket rangsorolta.

1991. március 4.

A Pittsburgh Penguins a Ron FrancisGrant Jennings, Ulf Samuelsson triót szerezte meg a Hartfordtól a John Cullen, Jeff ParkerZarley Zalapski hármasért, és ezzel az üzlettel minden idők egyik legjobb cseréjét hajtották végre a Pingvinek. Francis, aki a liga történetének második legjobb előkészítője, két Stanley-győzelemhez segítette a már akkor is bombaerős, Lemieux-vel és Jágrrel felálló Pittsburghöt.

 

1980. március 10.

A NY Islanders megszerezte Butch Goringet a Los Angeles-i Billy HarrisDave Lewis kettősért. A Szigetlakók akkor még nem tudták, mekkora kincsre tettek szert. Goring alapembere volt az 1980-84 között zsinórban négy bajnoki címet szerző Islandersnek, amit még 1981-ben egy playoff-MVP címmel is megfejelt.

1994. március 21.

A bajnoki címre hajtó és végül azt megszerző NY Rangers Tony Amonte Chicagóba küldésével megkapta a Brian Noonan, Stephane Matteau párost és ezzel megtalálta a hiányzó láncszemet. A két iparosból Matteau emelkedett ki, aki a kétszer is kulcsfontosságú gólt szerzett. A New Jersey elleni hétmeccses párharc során a harmadik és a hetedik mérkőzésen győztes találatot szerzett, mindkét alkalommal a hirtelen halálban.

2000. március 6.

A Colorado a Dave AndreychukRay Bourque kettősért a Martin Grenier, Samuel PahlssonBrian Rolston hármast és egy 2000-es első körös draftjogot (Martin Samuelsson) adott a Bostonnak. Ray Bourque, a liga történetének egyik legkiválóbb védője egyértelműen a kupagyőzelem miatt váltott klubot. A csere csak egy évvel később érett be, amikor a Colorado megnyerte története második kupáját, így Bourque gyűrűvel az ujján vonulhatott vissza.

1998. március 24.

Egy rendhagyó csere, amelynek a Tampa volt a főszereplője. A floridai csapat Bryan MarchmentértDavid Shawért és az 1/2-es választási jogért megkapta Andrej Nazarovot és az 1/1-es választás lehetőségét a San Josétól. Még ugyanezen a napon Jason Wiemerért érkezett Calgaryból Sandy McCarthy és egy harmadik, valamint egy ötödik körös pick. És miért érdekes ez? A két draftjoggal a Lightning behúzta Vincent Lecavaliert és Brad Richardst. A többi már történelem.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum