Magyarország?Szlovénia 9-1

   

Letette névjegyét a magyar női válogatott az aucklandi világbajnokságon. Gömöri Csaba csapata már az első harmad végére kiütötte a világranglistán 3 hellyel előtte álló ellenfelet.

Csodálatosan kezdtük a divízió 2/A csoportos vb-t Új-Zélandon, a 64. másodpercben megszereztük a vezetést. Gasparics Fanni passza után Medgyes Dorottya volt eredményes. A tizedik percben tovább nőtt az előny, miután Medgyes a szlovén harmadba betörve betalált a szlovénok kapujába. Öt perccel később Kiss Andrea kapu mögüli passzát Dettrich Szilvia váltotta gólra, 41 másodperc múlva pedig Brgles Nóra keresztpassza után Huszák Alexandra vette be a szlovén kaput. Ekkor időt kért Franc Ferjanic, ám a játék képe nem változott később sem. Az első kiállítás a 18. percben jött el, emberelőnybe kerültünk, amit Huszák váratlan lövésével váltottunk gólra. Az első húsz percben 19-4 volt a kaput eltalált lövések száma, ami sokat elárul a játék képéről. Az első harmadban el is döntöttünk minden olyan kérdést, ami igazából addig sem volt nyitott. Húsz perc játék után 5-0-ra vezettünk, igazoltuk  hírünket.

A második harmadban minden ugyanott folytatódott, Medgyes megszerezte mesterhármasát, mellett Trencsényi Kitti és Gasparics Fanni is átesett a tűzkeresztségen, 8-0-lal várhattuk a záró felvonást. Az első játékrészhez hasonlóan a második periódus második percében is eredményes tudott lenni Medgyes, a mérkőzésen harmadjára, a Szlaby Gyöngyi lövése utáni kipattanóból betalált. Harminchét másodperccel később osztották ki az első magyar kiállítást, Horváth Tifani ült ki palánkra lökésért. Négy az ötre is aktívabbak voltak a lányok, a 25. percben a legutóbbi magyar gólnál említett gólpasszos is megszerezte első gólját, Szlaby nagyjából a kék vonalról lőtte be a korongot. A 28. percben jött el a második magyar kis büntetés, Huszák bottal lökésért két percet kapott, mindeközben pedig Hedvika Korbart Ines Confidenti váltotta a szlovén kapuban. A hátrányt kivédekeztük, Németh Anikó pedig egy védéssel búcsúzott 29:11-nél, helyére Gegesy Boglárka érkezett a magyar kapuba. Három perccel később Gasparics cselezett a szlovénok harmadában, aminek eredményeképpen gólt szerzett, felavatva Confidentit.

A záró húsz perc elején egyre több lett a pontatlan passz és a hiba, a 43. percben Szlaby elesett a magyar harmadon belül, hiába próbálta elpiszkálni a korongot a vizes jégen, Pia Pren lecsapott a pakkra, és belőtte Gegesy kapjába. Két perccel később újabb gólpasszal korrigálta hibáját a válogatott kapitánya, Huszák szép cselek után lőtt gólt fonákkal, ezzel ő is mesterhármast ért el, Medgyeshez hasonlóan. A magyar gól után Gömöri Csaba időt kért, rendet tett a magyar fejekben, utána visszatért a mérkőzés a korábbi kerékvágásba, ám több gól nem született, 9-1-re nyert Magyarország. A magyar csapat legjobbjának a mesterhármast elérő Medgyes Dorottyát választották, míg a szlovéneknél Ursa Pazlar érdemelte ki az elismerést. A magyar himnusznál mosolygós arcokat láthattunk, a mérkőzés néhány jelenetét az élő közvetítés linkén meg lehet tekinteni. A lányok legközelebb magyar idő szerint kedden hajnalban 3 órakor lépnek jégre Ausztrália ellen.

Úgy fest, valóban tudja a csapat, miért van ott a vb-n. Ne feledjük, a magyar válogatott messze a legfiatalabb alakulat az eseményen, átlagéletkora nem éri el a 19 évet.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum