Ez egy nagyon jó csapat

   

Mindezt nem kisebb jégkorongos személyiség mondta a mieinkről a magyar?lengyel után, mint Vjacseszlav Bikov. Az orosz edző a lengyel válogatott szakmai tanácsadójaként tartózkodik Magyarországon.

A játékosként többszörös világbajnok és olimpiai bajnok, edzőként pedig kétszeres világbajnok, KHL-bajnok 52 éves szakember szavaira érdemes odafigyelni.

? Hogy látta a vasárnapi meccset szakmai szemmel?

? Érdekes meccs volt ez, jól szolgálta a felkészülésünket. Az utolsó percig komoly ellenállást tanúsítottunk, keményen védekeztünk a magyar rohamokkal szemben, sőt az utolsó percben közel álltunk az egyenlítéshez is, de aztán üres kapus gólt kaptunk. Ezzel együtt elégedett vagyok a srácokkal, kőkeményen dolgoztak az elmúlt pár napban, és az edzések intenzitásából sem vettünk vissza, amiből fakadóan kicsit fáradtak is voltunk. Ahogy néztem, a magyar válogatott hasonlóan keményen készül a vb-re, rajtuk is látszódott a kemény edzések okozta izomfáradtság.

˜? Mi a további program és mi a cél a világbajnokságon?

? Egyértelmű célunk van, feljutni abban a csoportba, ahol most Magyarország szerepel. Nagyon elégedett vagyok az eddigi fejlődéssel, szerintem sokat léptünk előre játékban. Hétfőn játszunk Japánnal, ami egy újabb komoly erőfelmérő lesz, azt követően szűkítjük a vb-keretet is. Természetesen nagyon nehéz dolgunk lesz donyecki vb-n, több komoly ellenfelünk lesz.

? Milyennek tűnt a magyar válogatott a két hónappal ezelőtti lengyelországi meccshez képest?

? Ez egy felkészülési mérkőzés volt, mind a két csapat a felkészülés közepén tart, ilyenkor nem lehet megalapozott véleményt mondani, ráadásul ezen edzőmeccseken nem az eredmény a fontos. Minden edzőnek más céljai vannak a felkészülés során, mint a tétmeccseken. Az biztos, hogy játékban jobban tetszett a múltkori magyar válogatott. Hozzá kell tennem, hogy óriási közhely, de tényleg annyit játszik egy csapat, amennyit a másik enged neki, vasárnap mi lényegesen kevesebbet engedtünk a magyar válogatottnak, mint legutóbb. Azt kell mondjam, a magyar válogatott nagyon jó játékosokból áll: technikásak, gyorsak. Ha vasárnap nem is játszottak kiemelkedően, látszott, hogy ez egy nagyon jó csapat.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum