Tudjuk, miért vagyunk itt

   

“Harmadik napja vagyunk Új-Zélandon, és ebben a csodálatos országban ezalatt az idő alatt minden pillanatban tudtuk , hogy miért is érkeztünk. Azért, hogy az utolsó napon a mi nyakunkba akasszák az aranyérmet.” Pillanatokon belül kezdődik a női vb.

“Fantasztikus dolog úgy kezdeni a világbajnokságot, hogy előtte 3 nappal a helyszínen tud a csapat akklimatizálódni, átállni a hatalmas időeltolódás miatt, és regenerálódni a hosszú, embert próbáló utazás után ? így kezdődik Gömöri Csaba szövetségi kapitány meccsbeharangozója, majd így folytatódik: ?Mindeközben kellemes környezetben, megfelelő étkezés mellett naponta egy jeges és egy száraz edzésen részt venni. Belakni az öltözőt, megszokni a jeget, a palánkot, a cserepadot. Hála és köszönet mindazoknak, akik ezt elérhetővé tették és támogatták.

Helyi idő szerint hétfőn 13 órakor útjának indul a korong a vb-n, ez odahaza 10 óraval “korábban” történik, és mi, magyarok játsszuk a nyitó mérkőzést Szlovénia ellen. A szlovének tavaly saját otthonukban leszerepeltek, és csak az 5. helyet szerezték meg. Azonban sosem szabad kiindulni az előző évből. Buzás Norbert kollégám az esti megbeszélésen valami hasonlót emlegetett a lányoknak. Mégpedig azt, hogy a tavalyi gólokkal nem nyerhetünk idén. Mindig elmondjuk, hogy csak két nap van, amikor nem tehetünk a győzelemért semmit: a tegnap és a holnap! A mai napon kell megtenni mindent, és úgy hokizni, ahogy ez a csapat tud.

A szlovén válogatott lehet egy jó bemelegítő ellenfél is akár, ha mindent úgy csinálunk, ahogy a felkészülés alatt elterveztük, de rémálom is lehet ebből a meccsből, ha lebecsüljük őket és azt gondoljuk, hogy az esélyes csapatnak elég, ha félgőzzel hokizik. Azt is elmondtam, hogy tudják, kik vagyunk. A szervezők, az IIHF itt lévő funkcionáriusai mind hallották, hogy a fiatalok az A csoportba jutottak és ott maradtak.

Ez viszont azzal is együtt jár, hogy ellenünk mindenki meg akarja mutatni, hogy ő is tud hokizni, és mi sem vagyunk verhetetlenek. Esélyesnek lenni mindig nagy felelősség. Erre készülünk az első mérkőzésen. Arra, hogy a szlovén válogatott minden erejét, tudását, fifikáját mozgósítja, és meg akarja keseríteni a mérkőzés alatt az életünket.

Persze a jégkorong egy elég igazságos sport. Aki erősebb, jobb kondival rendelkezik, aki gyorsabb sebességgel tud játszani és aki felkészültebb taktikailag, az nyerni fog. Nem lehet “csalni” a hokit 60 percig, és széttördelni a játékot. Ha mi a saját játékunkat, az agresszív letámadást, a gyors korongkihozatalt és a semleges zónát gyorsan átjátszva hokizunk, és ehhez jön a jó kapusteljesítmény, illetve a csapat jó védekezése minden poszton, akkor nem kérdés, ki hagyja el a jeget győztesként.

A világbajnokság első és a mai napon legfontosabb mérkőzése következik. Nem gondolkozunk az olasz csapaton. Nem érdekel, mit játszanak ma az ausztrálokkal. Nekünk csak a napi feladattal kell foglalkoznunk és saját magunkkal. Az olasz mérkőzés vasárnap lesz. Az utolsó meccs a vb-n. Addig sokszor lesz még apály és dagály itt az aucklandi öbölben, és nekünk csak akkor fontos az olasz meccs, ha veretlenül eljutunk oda. Addig csak az adott napi ellenfél van. Hétfőn éppen Szlovénia.

Bízom a csapatban, az edzések alapján a mi csapatunk a legjobb, de ezt bizonyítani kell minden nap és minden cserében és harmadban. 13 órakor elkezdődik, és sok helyi magyar és még több otthoni szurkolása mellett mi csak egyet tehetünk. Örömet szerzünk az otthoniaknak és az itteni magyaroknak, akik 5-ször akarják a Botany-jégcsarnokban hallani a magyar himnuszt.

Ígérjük, hogy aki otthoni idő szerint hétfő hajnal 3-kor felébred és oda ül a számítógép elé, az nem fog csalódni a magyar női csapatban. Lehet, hogy álmosan megy utána dolgozni, de egy olyan élménnyel, ami kárpótolja az alváshiányért, és egész napra jobb hangulatot ad. Hajrá, magyar lányok, hajrá, Magyarország!”

Az előzetes tervek szerint a vb minden mérkőzése itt nézhető élőben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum