Tudjuk, miért vagyunk itt

   

“Harmadik napja vagyunk Új-Zélandon, és ebben a csodálatos országban ezalatt az idő alatt minden pillanatban tudtuk , hogy miért is érkeztünk. Azért, hogy az utolsó napon a mi nyakunkba akasszák az aranyérmet.” Pillanatokon belül kezdődik a női vb.

“Fantasztikus dolog úgy kezdeni a világbajnokságot, hogy előtte 3 nappal a helyszínen tud a csapat akklimatizálódni, átállni a hatalmas időeltolódás miatt, és regenerálódni a hosszú, embert próbáló utazás után – így kezdődik Gömöri Csaba szövetségi kapitány meccsbeharangozója, majd így folytatódik: –Mindeközben kellemes környezetben, megfelelő étkezés mellett naponta egy jeges és egy száraz edzésen részt venni. Belakni az öltözőt, megszokni a jeget, a palánkot, a cserepadot. Hála és köszönet mindazoknak, akik ezt elérhetővé tették és támogatták.

Helyi idő szerint hétfőn 13 órakor útjának indul a korong a vb-n, ez odahaza 10 óraval “korábban” történik, és mi, magyarok játsszuk a nyitó mérkőzést Szlovénia ellen. A szlovének tavaly saját otthonukban leszerepeltek, és csak az 5. helyet szerezték meg. Azonban sosem szabad kiindulni az előző évből. Buzás Norbert kollégám az esti megbeszélésen valami hasonlót emlegetett a lányoknak. Mégpedig azt, hogy a tavalyi gólokkal nem nyerhetünk idén. Mindig elmondjuk, hogy csak két nap van, amikor nem tehetünk a győzelemért semmit: a tegnap és a holnap! A mai napon kell megtenni mindent, és úgy hokizni, ahogy ez a csapat tud.

A szlovén válogatott lehet egy jó bemelegítő ellenfél is akár, ha mindent úgy csinálunk, ahogy a felkészülés alatt elterveztük, de rémálom is lehet ebből a meccsből, ha lebecsüljük őket és azt gondoljuk, hogy az esélyes csapatnak elég, ha félgőzzel hokizik. Azt is elmondtam, hogy tudják, kik vagyunk. A szervezők, az IIHF itt lévő funkcionáriusai mind hallották, hogy a fiatalok az A csoportba jutottak és ott maradtak.

Ez viszont azzal is együtt jár, hogy ellenünk mindenki meg akarja mutatni, hogy ő is tud hokizni, és mi sem vagyunk verhetetlenek. Esélyesnek lenni mindig nagy felelősség. Erre készülünk az első mérkőzésen. Arra, hogy a szlovén válogatott minden erejét, tudását, fifikáját mozgósítja, és meg akarja keseríteni a mérkőzés alatt az életünket.

Persze a jégkorong egy elég igazságos sport. Aki erősebb, jobb kondival rendelkezik, aki gyorsabb sebességgel tud játszani és aki felkészültebb taktikailag, az nyerni fog. Nem lehet “csalni” a hokit 60 percig, és széttördelni a játékot. Ha mi a saját játékunkat, az agresszív letámadást, a gyors korongkihozatalt és a semleges zónát gyorsan átjátszva hokizunk, és ehhez jön a jó kapusteljesítmény, illetve a csapat jó védekezése minden poszton, akkor nem kérdés, ki hagyja el a jeget győztesként.

A világbajnokság első és a mai napon legfontosabb mérkőzése következik. Nem gondolkozunk az olasz csapaton. Nem érdekel, mit játszanak ma az ausztrálokkal. Nekünk csak a napi feladattal kell foglalkoznunk és saját magunkkal. Az olasz mérkőzés vasárnap lesz. Az utolsó meccs a vb-n. Addig sokszor lesz még apály és dagály itt az aucklandi öbölben, és nekünk csak akkor fontos az olasz meccs, ha veretlenül eljutunk oda. Addig csak az adott napi ellenfél van. Hétfőn éppen Szlovénia.

Bízom a csapatban, az edzések alapján a mi csapatunk a legjobb, de ezt bizonyítani kell minden nap és minden cserében és harmadban. 13 órakor elkezdődik, és sok helyi magyar és még több otthoni szurkolása mellett mi csak egyet tehetünk. Örömet szerzünk az otthoniaknak és az itteni magyaroknak, akik 5-ször akarják a Botany-jégcsarnokban hallani a magyar himnuszt.

Ígérjük, hogy aki otthoni idő szerint hétfő hajnal 3-kor felébred és oda ül a számítógép elé, az nem fog csalódni a magyar női csapatban. Lehet, hogy álmosan megy utána dolgozni, de egy olyan élménnyel, ami kárpótolja az alváshiányért, és egész napra jobb hangulatot ad. Hajrá, magyar lányok, hajrá, Magyarország!”

Az előzetes tervek szerint a vb minden mérkőzése itt nézhető élőben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 2-3VÉGE
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 6-1VÉGE
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk