Chernomaz: Első meccsnek nem volt rossz

   

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz szerint egy kicsit lassúra sikeredett a kezdés a lengyelek ellen. “De erre számítottunk, hiszen rengeteget dolgoztak a fiúk az utóbbi napokban-hetekben ? folytatta a kanadai edző a meccs végi értékelést. ? Ahogy belelendültek a játékosaink, egyre inkább vettük át az irányítást a lengyelek felett, akik egyébként jó együttest alkotnak, ügyesen, taktikusan játszottak. Vannak olyanok, akik jól teljesítettek a csapatban, s akadnak olyan kulcsjátékosok, akiknek még többet kell letenni az asztalra a sikerért. A negyedik sor például nagyon jól dolgozott, lehet, hogy nem a legtehetségesebb támadók játszanak ott, viszont kőkeményen hokiztak elöl és hátul egyaránt, s komoly részt vállaltak a mai sikerünkből. Nagy Gergőnek még a gólszerzés is összejött. Összességében örülök tehát a mai eredménynek, első meccsnek nem volt rossz. A keddi mérkőzésen egy kicsit más játékot kell majd játszanunk, hiszen míg a lengyelek nagy darab fiúkból álltak, addig a japánok kisebbek, ugyanakkor jóval gyorsabbak lesznek. Úgy érzem tehát, hogy több korcsolyázás kell majd tőlünk, s a korongot is gyorsabban kell majd járatnunk, ha ezt meg tudjuk valósítani, akkor kedden is győztesen jöhetünk le a jégről.

A felnőtt válogatottban ezúttal bemutatkozó Nagy Krisztián: “Jól éreztem magam az első éles felnőtt válogatott meccsemen. Mindent megpróbáltam kiadni magamból, amit az erőm engedett. Az utóbbi napok elég fárasztóak voltak, nagyon sokat dolgoztunk, ez egy nagyon fontos időszak volt az időzítés szempontjából. A negyedik sorban kaptam helyet. Klasszikus, negyedik soros feladatunk volt: ütközni kellett, keményen odatenni magunkat, s megtörni a lengyelek játékát. Két nap múlva Japán ellen lépünk jégre, úgy gondolom, hogy ott nehezebb lesz győzni, erősebb csapatra számítok.”

Vas Márton hosszú idő után újra hátvédposzton szerepelt: “Jó kis pörgős meccs volt a lengyelek elleni. Rengeteg edzésmunkát végeztünk el az utóbbi napokban, így nem volt meglepetés számunkra, hogy egy kicsit döcögősebben indult a szekér, nem annyira tudtuk diktálni a tempót. Szerencsére a végére át tudtuk venni az irányítást. Régen sokat játszottam hátvédposzton, így azért nem volt olyan ismeretlen a helyzet. A pozicionálásba még egy kicsit bele kell szoknom, de úgy érzem, azzal sincs gond, az összes többi tényezőt igyekszem rutinból megoldani. A keddi meccsen ugyanilyen harcra számítok, talán egy kicsit nagyobb ellenállásra, jobban kell majd pörögnünk, de ha keményen dolgozunk, sokat korcsolyázunk, akkor nem lehet gond.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum