Román bajnok a HSC

   

A sírból hozta vissza a bajnoki döntő ötödik mérkőzését a HSC, miután Csíkszeredában már 3-0-ra is vezetett a Brassó.

Ismét nem kezdtek jól a hazaiak, miután Péter Róbert már másfél perc elteltével betalált. Ráadásul a 18. percben Zsók megduplázta az előnyt, így az első szünetre 2-0-s előnnyel mehettek az öltözőbe Greg Lindqvist játékosai. Wehrs tovább tetézte a hazai gondokat a 31. percben, Adorján ötperces büntetését kihasználva, emberelőnyben növelte háromra a különbséget.

Az előny azonban mintha kissé kényelmessé tette volna a brassóiakat, akik sorozatban követték el a fegyelmezetlenségeket. Ezt a 14. percben büntette a HSC, amikor is Papp Szabolcs kettős előnyből szépített. Hazai szempontból fontos volt, hogy még a szünet előtt legalább egygólosra csökkentsék az előnyt, amiről a bajnoki döntő legeredményesebb sora gondoskodott, ezúttal Fadrny volt a gólszerző, Molnár Zsolt és Moldován az asszisztos.

A záró játékrészben sokáig jól őrizte minimális előnyét a Brassó, végül az utolsó nyolc perc igazi gólparádét hozott. Előbb Novak egyenlített a 13. percben, majd Bonar vette vissza a vendégelőnyt a 17. percben, amit 11 másodperc elteltével Góga egyenlített ki. Innen azonban már csak a hazaiak szereztek gólt, 71 másodperccel a mérkőzés vége előtt Kmit vert be egy emberelőnyt, majd az utolsó percben Fadrny talált az üres kapuba, beállítva a 6-4-es végeredményt.

Győzelmével a HSC sorozatban hetedik alkalommal, összesen 15-ödszörre lett román bajnok.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Hogy milyen volt a mérkőzés? Olyan, hogy az első harmad után a vasárnapi brassói programot már megcsináltam. Őszintén mondom, hogy elkönyveltem azt, hogy Brassóba kell menjünk vasárnap is. Mikor belőttük az első két gólunkat, akkor nagyon bíztam, hiszen mikor egy csapat feljövőben van akkor nehéz megállítani. Nem mondom, hogy biztos voltam benne. A fiúk nagyon küzdöttek, bíztak az utolsó pillanatig. Ha ez nem lett volna meg, akkor győzelem sincs. Szerencsére a brassóiak is közrejátszottak, állíttatták ki magukat. Annyira megsértődtek a végén, hogy még kezet sem akartak fogni. Meg szeretném köszönni a fiúknak, a csapatnak, a kollégáknak, a közönségnek, a szponzoroknak, azoknak, akik más városokból, külföldről nekünk drukkoltak, hogy kitartottak és támogattak, ki-ki a maga módján.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum