Galló Illés ECHL-szerződést kapott

 

A 20 éves magyar csatárt az ECHL egyik élcsapata, a Cincinnati Cyclones szerződtette a 2013/14-es szezonra, jelentette be jelenlegi klubja a hivatalos Facebook-oldalán.

Galló Illés két év alatt két különböző csapattal nyerte meg a kanadai Greater Metro Junior A Hockey League (GMHL) bajnoki címét jelentő Russel Kupát. Mint azt megírtuk, Galló mindkét évben a liga legértékesebb játékosa lett, a két év alatt rájátszásokkal együtt összesen 124 gólt és 288 pontot termelt. Egy svéd hokikritikus egy hetet töltött a csapattal, véleményét itt olvashatják el angolul.

A Cincinnati idén az ECHL Keleti Konferenciájának második helyén végzett az alapszakaszban. Az AHL-es San Antonio Rampage és Milwaukee Admirals farmcsapata, az NHL-ben pedig a Floridával és a Nashville-lel áll kapcsolatban. A Cyclonesról tudni kell, hogy itt kezdte ECHL-es pályafutását az előző szezonban Kóger Dániel, továbbá hogy Jarrod Skalde vezetőedzőt a napokban választották a liga legjobbjának.

“Egész évben figyeltek, az online meccseket is nézték ? mondta Galló Illés a Jégkorongblognak. ? Mindig mondta az edzőm, hogy beszélt a Cincinnativel, mert jó kapcsolatban van az edzővel. Aztán nemrég szóltak, hogy kérik az adataimat a szerződéshez. Jövő szeptemberben, vagyis ősszel kell kiutaznom, és ott kiderül minden, rajtam fog múlni. Tisztában vagyok azzal, hogy a szerződés ellenére keményen meg kell küzdenem majd a helyemért.

Hamarosan hazautazom, és rengeteget fogok edzeni, az egész nyár arról fog szólni. Ami most velem történt, az egy csoda, és tényleg hiszem, hogy Isten adta ezt a lehetőséget a kezembe. Magyarországon talán nem értékelték sokra azt a ligát és azt a csapatot, amelyben az elmúlt két évben játszottam, de ez korántsem egy ócska sulihoki volt. A ligából idén több játékos is kapott komoly helyekre meghívót próbajátékra, például a svéd Allsvenskanba is többen mennek ebből a célból.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum