A Vasas az ifjúsági EBEL-be menne

 

A nemzetközi ifjúsági bajnokság a cél, a megfelelő előkészítés érdekében szakmai együttműködésről állapodott meg a Vasas HC az MTK-val. Erről Szuper Levente, a Vasas szakosztály-igazgatója tájékoztatta blogunkat: “Külön-külön egyik csapatnak sem lett volna elegendő játékosa ahhoz, hogy elinduljon az EBEL-ben, az MTK-nak ezen kívül a jégpálya kérdése is gondot okoz. Ezért a két klub szakmai vezetése úgy döntött, hogy a gyerekek érdekében a 2013/14-es szezont az MTK U18-as játékosai a Vasasban játsszák le. Így egy legalább 30-35 fős kerettel tudnak számolni az edzőink, és ki tudunk alakítani egy egészséges versenyt a játékosok között a csapatba kerülésért.

Szükség is van a sok játékosra, hiszen az EBEL mellett a csapat természetesen indul a magyar korosztályos bajnokságban is, és így több fronton is helyt kell állniuk a srácoknak. Sok meccs lesz, két különböző sorozatban, igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni majd, de az “első” csapatba kerülésért nagy harcra számítunk. Az együttműködés tehát elsősorban azért modellértékű, mert egyszerre biztosít kiemelkedő versenyzési lehetőséget és nemzetközi rutint a legjobbaknak, ugyanakkor a lehető legtöbb játékost tartja bent a rendszerben.”

Az együttműködés azonban nem korlátozódik a játékosokra, az MTK-ifi edzői is csatlakoznak a programhoz. A Vasas vezetőedzője, Ravil Hajdarov mellett Maszlov Szergej, Pindák László és Hetler Ádám lesz a segítő. “Laci és Ádám évekig dolgozott ezekkel a srácokkal az MTK-ban, és nem szeretnénk ezt a jól működő dolgot szétrobbantani, mert nem az a célunk ? fogalmazott Szuper. ? Az elsődleges célunk most az, hogy az EBEL-be felvételt nyerjünk. Ebben a kérdésben nagyon számítunk a Magyar Jégkorong Szövetség támogatására is. A közös munkát a héten elkezdtük, mindenki nagyon izgatott és motivált. A srácoknak természetesen nem könnyű ezt az új helyzetet megszokniuk, de bízom benne, hogy gyorsan tudatosul bennük, hogy innentől mindenkinek egy csónakban kell eveznie a közös cél érdekében, függetlenül attól, hogy ki honnan jött. Ebben az edzők és mi, vezetők is meg fogunk adni minden segítséget a gyerekeknek. Most egy csapat leszünk, egy közös célért fog hokizni mindenki.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum