Hogy eggyel feljebb jussunk a ranglétrán

 

“Nem aggódom azért, hogy fizikailag bárki ellen alulmaradnánk ezen a világbajnokságon” ? értékelte az U18-as vb-t az első két meccs után Szabó Dániel, a Fehérvár csatára, aki a briteknek három gólt lőtt.

“Már a meccset megelőző nap felhívták az edzők a figyelmünket a britek provokáló és ütközős hokijára ? mondta Szabó Dániel. ? Kiemelték, hogy ne menjünk bele semmibe, és ennek hétfőn meg is lett az eredménye, hiszen nagy arányú győzelmet arattunk. Fegyelmezettek voltunk végig. Annak személy szerint nagyon örültem, hogy ilyen fegyelmezett a csapatunk. Az első harmadban még kicsit összevissza voltunk, úgy tűnt, mintha meglepődtünk volna. De aztán a második harmadban már teljes gázzal mentünk.

Az első cserében sikerült gólt szereznem, hála egy jó helyre pattanó korongnak. Ez a gól adott lendületet a csapatnak, ezután a britek már csak futottak utánunk. A harmadik harmadban megtartottuk az előnyünket, így összességében büszke vagyok a csapatra.

Még három meccs áll előttünk, amit be kell húznunk egytől egyig. Bízok magunkban, úgyhogy mindent megteszünk azért, hogy eggyel feljebb jussunk a ranglétrán a vb végén.

Fotó: iihf.com

Örülök, hogy a sorommal ilyen jól sikerült ez a meccs, remélem, folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot, de persze akkor sem leszek szomorú, ha szerdán másik soroknak mennek be a helyzetek. Ezúttal nekünk minden sikerült, a többi sor kicsit balszerencsés volt, de mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.

Jó tempójú mérkőzés volt a britek elleni, személy szerint én hozzá vagyok szokva ehhez az iramhoz, a Volánnal hasonlóakat játszunk, de a csapat minden tagján látszott, hogy megoldja a feladatát ezen a szinten. Talán már mindenki játszott elég sok ilyen sebességű mérkőzést, emiatt nem aggódom azért, hogy fizikailag bárki ellen alulmaradnánk ezen a világbajnokságon.”

A tallinni vb-n kedden az első pihenőnapot tartják, a magyar csapat is kikapcsolódik egy kicsit, majd szerdán Horvátország ellen folytatja a szereplését. Szabó Dániel eddigi 4, valamint a magyar válogatott mind a 10 gólja megtekinthető itt.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum