Túl vagyunk rajta, nyertünk, és ez a lényeg

 

Minden meccs nagyon fontos, de a hétfőin minden bizonnyal rengeteg fog múlni a végén ? mondta a Jégkorongblognak Reisz Áron, az ifjúsági válogatott csatára, aki alaposan értékelte a Litvániával játszott nyitómeccset. A britek ellen hétfőn 15.30-kor kezdünk, a meccs élőben itt látható.

Nagy-Britannia is megnyerte az első mérkőzését, az újonc házigazdákat 7-3-mal intézték el. A tipikus brit hokit tolják, sok ütközéssel és fizikai játékkal. Mint azt láttuk, ez nekünk is megy, mi több, az első mérkőzésen erőltettük is ezt, ráadásul az edzői értékelés alapján mi technikásabbak vagyunk, tehát bizakodhatunk hétfőn is. Az látszik, hogy a második magyar meccs vesztese rendkívül nehéz helyzetbe kerül a vb-n.

“Jól kezdtünk, de elég hamar megtörte a lendületünket az emberhátrány, lehet ez is volt az oka annak, hogy megtört a lendületünk ? értékelte az első mérkőzést Reisz Áron, a litvánok ellen két gólpasszal záró csatár. ? Utána felélénkült ellenfelünk játéka, és mi elkezdtünk kapkodni. Nagyon zavaró volt a sok kiállítás, sokkal szigorúbban fújtak, mint amihez hozzá vagyunk szokva odahaza. Szorosabban is alakulhatott volna, de szerencsére elég jókor lőttük a gólokat az első harmadban.

Glen Williamson elégedett volt a mérkőzés után, azt mondta, hogy jobban bele fogunk majd jönni a játékba, az első meccs mindig nehezebb, de túl vagyunk rajta, nyertünk, és ez a lényeg.

Hétfőn valószínűleg egy sokkal fizikálisabb meccs vár ránk, remélem, többet enged majd a bíráskodás. A britek szeretnek kötözködni és provokálni, erre fel vagyunk készülve, fontos hogy az ilyesmire nem szabad majd felülnünk. Minden bizonnyal jobb helyzetkihasználás és védekezés kell majd ellenük a győzelemhez. A kapusteljesítmény, az rendben volt Litvánia ellen, nagyon jól védett Arany Gergely.

Nagyjából mindenki rendben van egészségileg, újabb zúzódások, sérülések nem keletkeztek ezen a meccsen. Különben is mindenki mindent belead, ez most nem az az idő, ahol megszeppenve lehet játszani. És van egy jó gyúrónk, aki mindent megtesz az ügy érdekében.

Végig négy sorral játszottunk a litvánok ellen, ez kell ahhoz, hogy ezzel a lendülettel tudjuk végigjátszani a tornát. Emberelőnyben és emberhátrányban is ment mind a 4 sorunk. Hozzá kell tennem, hogy az előnyön van mit még javítanunk, azzal sajnos sok gondunk volt.

Minden meccs nagyon fontos, de a hétfőin minden bizonnyal rengeteg fog múlni a végén.”

Aki a Magyarország?Litvánia mérkőzésre kíváncsi, itt vissza tudja pörgetni az egész találkozót mozgóképekben is.

Fotó: mfafotó

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum