Sikerre éhes magyarokat akarok látni

 

A magyar ifjúsági válogatott vasárnap kezdi meg vb-szereplését Észtországban. A divízió 2/A világbajnokságon a feljutás a cél, de annak ellenére, hogy ez a negyedosztály, nem lesz könnyű dolgunk. Az elutazás előtt Glen Williamson szövetségi kapitányt kérdeztük a felkészülésről, az ellenfelekről, jó és rossz teljesítményről.

? Hogyan értékeli a felkészülést?

? Negyedik éve tart az a program, aminek a gyümölcse mostanában érik be. A program célja, hogy a játékosok többet tudjanak teljesíteni és hogy képesek legyenek gyorsabban tanulni. 51 játékos vett részt ebben a programban, amely három fontosabb területen kívánt eredményeket elérni: a tanulási képességekben, a megfelelő attitűd kialakításában és természetesen a jobb teljesítmény elérésében. Ennek a korosztálynak a rangos nemzetközi tornákon való részvétel hiányzik a leginkább. Ezek során lehet ugyanis szert tenni magabiztosságra, versenyképes teljesítményre és a nagy nyomás elviselésére. Az összetartások során is ezeket a körülményeket igyekeztünk szimulálni. Elégedett vagyok a játékosokkal, motiváltak és képesek a jó teljesítményre. A mostani világbajnokság tehát nem pusztán arról szól, hogy éppen hányadik helyet szerezzük meg, de a programról és tágabb értelemben a magyar hoki jövőjéről is.

? Hogyan alakította ki a keretet? Volt egy-két meglepetés is, és nem csak a kimaradó nevek miatt, hanem azért is, mert nem mindenki azon a poszton szerepel, mint a klubjában.

? Az utazók az éppen most a legjobb teljesítményre képes játékosok. A végső keret kialakításakor roppant nehéz döntéseket kellett meghozni, az elsődleges válogatási szempont az volt, hogy ki képes az általam kialakított rendszerben a legjobb teljesítményre. Őszintén szólva ezért is nem nagyon érdekel, hogy ki hol játszik a klubjában, felállítottunk egy rendszert, ehhez kerestem a legjobb, legmegbízhatóbb teljesítményre képes játékosokat.

Fotó: mfafoto

 

? Milyen hokit fog játszani a magyar válogatott?

? A három legfontosabb tényező, amire igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni a csapatjáték, a nagy sebesség és a mentális teljesítőképesség. Ha ezeken a területeken sikerül megfelelően teljesíteni, akkor nem lehet probléma.

? Mivel lenne elégedett a vébén?

? Az első és legfontosabb feladat, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni magunkból. Azért ez az elsődleges, mert elsősorban ezt a tényezőt tudjuk befolyásolni. A többi az ellenfeleken is múlik és persze a szerencsén, a játékvezetésen, számos egyéb külső tényezőn. Nekünk ezekkel nem szabad foglalkoznunk, mert ezt nem tudjuk befolyásolni. A cél az, hogy egyénenként és csapatként is a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból.

? Mi a cél a világbajnokságon? Ki lehet a legkeményebb ellenfél?

? A képlet nagyon egyszerű. Ha minden meccset megnyerünk, biztosan feljutunk. És minden mérkőzés 50-50%-ról indul. Ebből következik, hogy minden csapat nagyon kemény ellenfél lesz, minden mérkőzés nagyon kemény 60 perces küzdelemből fog állni. Éhes magyarokat (szójáték: hungry Hungarians ? miklossy) akarok látni, sikerre éhes magyarokat.

? Az utolsó pillanatban az első számúnak látszó kapusunk, Kornakker Dániel megsérült. Arany Gergely és Daoda Olivér képes lesz őt pótolni?

? Erről is szóltak ezek az edzőtáborok, összetartások, ezért foglalkoztunk ötven játékossal, hogy ne lehessen ebből baj és jóformán mindenkit tudjunk helyettesíteni, mindenki értse a szisztémát, hogy mit várunk a játékosoktól különböző helyzetekben. A felkészülés során Arany és Daoda is nagyon jól teljesítettek, meg voltam elégedve a munkájukkal, a teljesítményükkel. És mint mondtam, a pillanatnyi teljesítményt kell mérni, nem pedig a múltbéli érdemeket.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum