Iginla Boston helyett Pittsburghben

 

Amire napok, sőt, évek óta számítani lehetett bekövetkezett, Jarome Iginla elhagyta a Calgary Flames csapatát. Pedig Iginla ugyanaz volt a Flamesben, mint Sakic Coloradóban vagy Lidström Detroitban, a csapat arca volt, egyet jelentett a Calgaryval. A cserestop közeledtével az évek óta csak vegetáló és semmilyen eredményt felmutatni nem tudó Calgarynál minden évben felmerült Iginla elcserélésének lehetősége. Aztán mindig úgy alakult, hogy ?Nagyfa? (joruba nyelven ezt jelenti Iginla neve) maradt és tovább szenvedett. Hiába próbáltak meg egy csapatot építeni köré, egyszerűen nem jöttek az eredmények.

Pedig Iginla mindent megtett a csapatért, 1219 meccsen 1095 pontot gyűjtött, 525 alkalommal volt eredményes és 570 gólpasszt adott. Mind a négy statisztikai mutatóban a szűk elitet képviseli az aktív játékosok között, bőven a TOP 10-ben van. Háromszor választották az év kezdőötösébe, kétszeres gól- és egyszeres pontkirály.

A szezon végeztével Iginla szabadügynök lesz, ami azt jelenti, hogy a Calgary ha szeretett volna valamit kapni érte, akkor még most lépnie kellett a vezetőségnek. Ma hajnalban aztán eljött az, aminek el kellett jönnie, a TSN bejelentette, hogy Alekszandr Hohlacsovért,
Matt Bartkowskiért és egy első körös draftjogért Iginlát Bostonba cserélték.

Gyakorlatilag minden nevesebb hírportál átvette az átigazolás tényét, amit megerősített az is, hogy Iginla zsinórban lejátszott 441 mérkőzés után be sem öltözött a Colorado ellen, sőt, már egy fotó is készült róla Boston-mezben. Ekkor robbant a bomba, hogy nem Bostonba kerül, hanem Pittsburghbe. A Pingvinek Ben Hanowskit, Kenny Agostinót és egy egy első körös választási jogot adtak Iginláért.

Iginla előtt néhány nappal a Penguins megszerezte Brenden Morrowt és Douglas Murrayt is. Ha ehhez hozzávesszük a Pittsburgh jelenlegi keretét Crosbyval, MalkinnalKunitzzalNeallel, LetanggalFleuryvel és a többiekkel, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Pens a Stanley Kupa idei legnagyobb esélyese.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum