Fehérvár?Dab.Docler 7-2

   

A Fehérvár megmutatta, hogy egy mégoly gyenge szezon végén, mint az idei volt számára, két meghatározó embere nélkül is vita nélkül a legjobb magyar csapat, továbbra is. A 60 perc alapján egyértelművé vált, a Dab.Docler jó úton jár, de messze még a cél.

Az első két percben úgy tűnt, ezúttal nem kezd megilletődötten a DAB, felváltva támadták a csapatok az ellenfél kapuját. Ezt követően aztán letáborozott a Fehérvár a támadóharmadban, és két helyzetet is tisztára játszott. Mivel ezúttal Peter Sevela sem tudta megtartani csapatát, az 5. percben már 2-0-re vezetett a vendégcsapat. Előbb Mihály Árpád lőtt a hosszú felsőbe egy pattogó korongot, majd Metcalfe húzta be közelről az üres kapuba. Előbbi helyzetnél Sikorcin, utóbbinál Banham adott forintos passzt. Stephan Lundh időt kért, alapvetően nem változott ettől a játék képe, de kétségtelen eredményt jelentett, hogy megmaradt a kétgólos hátrány.

Jó láthatóan a két góltól igazán belelendült a Volán, nagyon komoly tempót diktált, az újvárosi fiatalok igyekeztek kapaszkodni, de előrejátékban nem tudtak kibontakozni. Ezzel együtt rohanós, nagyon aktív első harmadot nyomtak a csapatok, amelynek utolsó harmadában szép hazai akciókat is láthattunk, de lövések csak távolról tesztelték Rajna Miklóst. Nem volt puhány a játék, vállaltak ütközéseket is a játékosok, de végig sportszerű küzdelmet láthattunk, egy kiállítás sem volt az első harmadban.

Gyors Volán-góllal folytatódott a meccs a második játékrészben. Bailey látott meg egy folyosót, bevitte a korongot oldalról, közelről lőtt, és Sevelán átpattant a korong. Szinte egyből jött a negyedik gól is, Orbán Attila csere szándéka miatt emelt kapura a felezővonalat épp csak átlépve, és a pattogó korong csúnyán megtréfálta Sevelát, a bal alsó sarokban kötött ki. Nem sok reménykeltő DAB-támadás futott ebben a harmadban, a fehérváriak viszont újabb gólokra hajtottak. Sevela egy-két jelentős védést is bemutatott, igaz, azt sem lehet állítani, hogy Rajna tétlenül álldogált a túloldalon. Neki is volt néhány nagy védése, nagyon magabiztos volt a fiatal kapus. Kovács Csaba bal felső sarkos találata jelezte a 31. percben, hogy nem állt le a Fehérvár.

Fotó: dabdocler.hu

A 33. percben jött az első kiállítás. Nem használta ki a Volán, de nagyon jól állt a lábán mindkét fél. A semmiből jött a hazaiak szépítő gólja. Rajna rossz helyre ütött tovább egy korongot, Papp Viktor fordulásból kapura lőtte, és épp eltalálta Rajna lábai között a rést. Sikorcin szinte azonnal visszaállította az ötgólos előnyt a túloldalon. Sevelának a védelem sem segített ekkor, Banham úgy lőtt gólt, hogy előtte 3-4 nagy védést mutatott be a szlovák kapus. Ebben a húsz percben hatalmas fölényben játszott a Fehérvár, a DAB-ot csak pillanatokra lehetett észrevenni.

Sevela helyett Kiss Tamás állt az újvárosiak kapujában a második szünetet követően. A záró harmad DAB-helyzetekkel indult, és a 44. percben megszületett az első hazai előny is. A Fehérvár láthatóan visszavett az eddigi rohanásból, nem mentek annyira, mint az első negyven percben, és ez egyből DAB-lehetőségeket teremtett. Mint később kiderült, ez a játékrész végig ebben a szellemben telt el, az eddigieknél jóval kiegyenlített játék folyt a jégen, Rajna Miklós és Kiss Tamás is sokat tett azért, hogy jó ideig ne essenek gólok. 21 másodperccel a vége előtt Peterdi Imre és Jozef Mihalik tett arról, hogy az utolsó szó a Dab.Docleré legyen. Előbbi remek cselek és passz után megteremtette a lehetőséget egy jó lövésre, és a szlovák támadó nem hagyta ki, a hosszúba lőtte a korongot. Ezzel ezt a harmadot el is vitte a DAB, de a 7-2-es győzelem a várakozásnál talán nagyobb arányú. A jégen mutatott teljesítmények között is legalább ekkor differencia mutatkozott.

Csütörtökön az FTC vár a DAB-ra, ők ketten a harmadik helyért játszanak, a döntőben pedig a Fehérvár lesz a Miskolc vendége.

Rich Chernomaz (Sapa Fehérvár AV19): Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk. Egyszerűen, okosan, keményen hokiztunk, ezt kértük a játékosoktól a mérkőzés előtt. Rég volt tétmeccse csapatomnak, nagyon várták a fiúk, hogy a sok munka után végre igazi mérkőzést játsszanak. Sokkal többet tettek, mint amit az elmúlt hetek kemény munkája után vártam, jó teljesítményt nyújtottak. A DAB épp ellenkező utat járt be, mint mi, hosszú sorozat végére ért a hétvégén, ezért fáradt lehetett. Ehhez képest jól játszott ellenfelünk. Őket először láttam élőben, a dunaújvárosi játékosok egyéni teljesítményét Diego Scandella és Énekes Lajos segítségével lesz időnk értékelni. Szövetségi kapitányi szemmel ért egy-két meglepetés ezen a meccsen, jól jönnek a Magyar Kupa-mérkőzések ahhoz, hogy a világbajnokságra készülő 28-as játékoskeret ki tudjuk jelölni.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Az időkéréskor és az első szünetben után jeleztem a játékosaimnak, nem szabad ilyen nagy teret és időt hagynunk a Fehérvár játékosainak a saját kapunk előtt. Egy ilyen jó csapat ellen ez gyorsan megbosszulja magát. Sajnos nem tudtunk ezen jelentősen változtatni, emiatt alakult ki ekkora különbség a második harmad végére. Úgy éreztem, ahogy haladt az idő, fejben elfáradt a csapatom. Ha már így alakult, győzelemmel szeretnénk búcsúzni a szezontól, de természetesen a döntőre készültünk, ezért némileg csalódott vagyok. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a saját szintünkön egy nagyon sikeres szezonon vagyunk túl. Nem is bánom, hogy egy nap múlva véget ér.

SAPA Fehérvár AV19

7-2 (2-0, 5-1, 0-1)

Dab.Docler

Magyar Kupa, Dunaújváros, 3500 néző. Játékvezetők: Kincses G., Druga N., M. Moravec, S. Scensny
Rajna (Bálizs) K Sevela, 40:00-től Kiss T.
Durco, Pratt, Bailey, Metcalfe, Banham 1 Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Horváth A., Sille T., Sofron I., Kovács Cs., Vas M. 2 Hüffner, Szabados, Somogyi, Vaszjunyin, Gröschl
Pozsgai, Tokaji, Benk, Mihály Á., Sikorcin 3 Nagy R., Tőkési, Mihalik, Peterdi, Azari
Hetényi P., Orbán, Hajós, Novak, Magosi 4 Papp Cs., Strenk, Papp V., Virág T., Kiss Á.
Rick Chernomaz E Stephan Lundh
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 03:28 Mihály Á. Sikorcin
2-0 04:27 Metcalfe Bailey Banham
3-0 21:04 Bailey Banham
4-0 23:05 Orbán
5-0 30:05 Kovács Cs. Vas M.
5-1 35:58 Papp V. Azari
6-1 36:23 Sikorcin Mihály Á. Benk
7-1 38:49 Banham Sille Metcalfe
7-2 59:36 Mihalik Peterdi Azari
47 Kapura lövések száma 39
4 Kiállításpercek 6

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum