Az év eseménye az újvárosi jégcsarnokban

   

Nem enyhülnek, hanem súlyosbodnak a Dab.Docler gondjai a bevethető játékosállomány tekintetében. Az eddigi három védő, Huba, Chvatal és Erdélyi mellett az első számú kapus, Peter Sevela is sérüléssel bajlódik, játéka kérdéses a Fehérvár ellen.

Ezzel együtt is igazi rangadóra van kilátás Dunaújvárosban, mindkét oldalon a hagyományoknak megfelelően készülnek, ennek megfelelő a körítés is. Információink szerint Fehérvárról 140-en érkeznek szervezetten, szurkolói buszokkal, ehhez jönnek még az egyénileg utazók, tehát még több néző várható, mint a HSC elleni MOL Liga-döntőn.

A szurkolóknak megéri előbb kimenniük a jégcsarnokba a Magyar Kupa-elődöntőn, hiszen olyan eseménynek lehetnek a mérkőzés felvezetéseként részesei, aminek talán még sosem. Azari Zsolt, a DAB elnöke rövid köszöntője után ugyanis először átadják a klub sérült játékosainak a MOL Liga-aranyérmet, majd ünnepélyes keretek között felhúzzák a bajnoki zászlót. A korongot a hazaiak hátvédikonja, Vargyas László dobja majd be a meccskezdéshez.

A szünetekben sem fognak unatkozni a nézők, az első 20 perc után U12-es utánpótlás bemutatót láthat a közönség, a második szünetben pedig a DAB és a Volán szurkolói körbelövésben mérhetik össze erejüket a jégen. A jégcsarnok előterében a magyar bajnoki serleg mellett most már a MOL Liga győztesének járó trófea is testközelből megtekinthető. A bérletesek számára fontos információ, hogy a vezetőség döntése értelmében a Magyar Kupa elődöntőjére a Dab.Docler bérletei érvényesek.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Szilassy Zoltán (Dab.Docler): “Nagy hokiünnepre készülünk, több okból is. Egyrészt a Fehérvár elleni rangadóknak mindig is kiemelt szerepük volt, másrészt ebben a szezonban ez az utolsó alkalom, amikor a szurkolók hazai pályán láthatják kedvenceiket. Érdekes meccsre van kilátás, hiszen mi egy sikeres, de roppant fárasztó playoffszériából érkezünk, míg ellenfelünk már nagyon régen játszott tétmeccset utoljára. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, a Fehérvár játékosállománya jobb, és feltehetően pihentebbek is, mint mi, ám az eddigi sikereinkből fakadó érzelmi többlet mellettünk szól. Egy 65-70 meccses idény után sok újat már nem kell, nem is lehet mondani a játékosoknak, mindenki tudja, mi a feladata, így az elmúlt két napban sem kezdtünk bele valami alapvetően új taktika elsajátításába.

Természetesen ismerjük az edzői stábban megerősödött Fehérvárt, nagyjából tudható, hogy mik a szövetségi kapitány elképzelései, de nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, az a dolgunk, hogy a 200%-ot kihozzunk magunkból, és egy hagyományokhoz méltó rangadót játsszunk a Fehérvárral. Sérültjeink közül senki nem épült fel, sőt Sevela játéka is kérdéses, hiszen az egész rájátszást sérült vállal csinálta végig, ami tovább növeli teljesítménye értékét. A kezdő kapus személyéről a mérkőzés előtt döntünk, biztos vagyok benne, hogy adott esetben Kiss Tamás is kiválóan el tudja látni a feladatát.”

A Sapa Fehérvár AV19 igen komoly szakmai stáb irányításával vesz részt a Magyar Kupában. A csapat vezetőedzője Rich Chernomaz szövetségi kapitány lesz, két segítője pedig Diego Scandella és Énekes Lajos.

“Készülünk a szerdai mérkőzésre, és annak ellenére, hogy nagyon kemény felkészülés közepén vagyunk, igyekeztünk hétfőn és kedden figyelmet fordítani arra, hogy pihentebbek legyenek a lábak a kétnapos tornán ? vágott a felvezetésbe Énekes Lajos. ? Visszavetünk a terhelésből, a taktika, a mozgással egybekötött elméleti tréningen volt a hangsúly.

Komolyan vesszük a DAB-ot, a dunaújvárosiakról tudjuk, hogy jó szériában vannak, és ez nagy erőt ad nekik a további csatákhoz. Tudjuk azt is, hogy egy mérkőzésen minden lehetőség előfordulhat, mindig meleg tud lenni az ilyen kieséses meccs az esélyesebbnek tartott csapat számára. Ha nem vagyunk ott százszázalékosan fejben, meglepetések érhetnek minket. De nem erre készülünk. Mindenki maximális erőbedobással fog hajtani, a válogatottra vonatkozó instrukciókra alapozva, az új taktika szerint igyekszünk játszani. Ez nem bonyolult hoki, a játékosok jól kezelik a helyzetet, rövid idő alatt is megfelelő mélységig elsajátították az új feladatokat. De ez igazából majd csak élesben, szerda este derül ki.

Magas tempóban szeretnénk jégkorongozni, négy sorral állunk fel Dunaújvárosban. A kapuban az elődöntőben két magyar játékosra számítunk, még nem dőlt el, hogy Rajna Miklós vagy Bálizs Bence kezd a meccsen. Mivel csütörtökön Rajnára nem számíthatunk, mert junior EBEL-döntőre utazik, talán valamivel nagyobb annak az esélye, hogy Újvárosban ő kezd, másnap pedig Bálizs, akinek akkor a sérüléssel bajlódó Munro lesz a cseréje.

Egy teljes légióssort tervezünk, amely Pratt, Durco, Metcalfe (ő természetesen már magyar állampolgár), Bailey, Banham összeállításban játszik, ezenkívül három magyar bekkpárral megyünk, Tokaji párja Pozsgai lesz, azt még nem döntöttük el, hogy Sille Horváth Andrással megy-e, vagy a két rutinos kap egy-egy fiatal társat Orbán Attila vagy Hetényi Péter személyében. A még hiányzó három csatártrió felállása a következő: Kovács, Vas M., Sofron ? Benk, Sikorcin, Mihály Á. ? Novak, Hajós, Magosi.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum