Csapatként egyértelműen mi vagyunk a legjobbak

 

Szombaton ünnepeltünk, vasárnap pihenünk, de hétfőtől már készülünk a szerdai Volán-meccsre ? mondta Galanisz Nikandrosz, a magyar bajnok és MOL Liga-győztes Dab.Docler csapatkapitánya. A HSC 4-0-s legyőzése után is maradt még feladat, ebben megegyezik a válogatott center és edzője, Stephan Lundh véleménye.

? Milyen volt a pénteki meccs Csíkszeredában?

? Egész jól bírtuk erővel, taktikailag is, bár a buszozás nagyon kemény volt. Nagyon bíztam a csapatban, igazából már az elején látszódott, hogy mindenki nagyon odateszi magát és nagyon fegyelmezetten betartja a taktikát. Ezt látva megnyugodtam, mert tudtam, hogy már nem lehet baj. A végén erővel is jobban bírtuk.

? Idegenben mindkét csapat eredményesebb volt, mint otthon, mi lehetett ennek az oka?

? Nem tudom. Arra tudok tippelni, hogy a hazai pálya előnyére gondolva talán mindkét csapat kissé kiengedett, kevésbé koncentráltan játszott otthon. Ezzel szemben idegenben mindig sokkal élesebb, feszültebb az ember.

Fotó: Maczkó Márk (dabdocler.hu)

 

? Mi volt a döntő különbség a két csapat között?

? Nagyon felkészültünk a Szeredából, taktikailag mindent nagyon kidolgoztunk. Ezenkívül több időnk is volt felkészülni ellenük. Mi viszonylag hamar megnyertük az alapszakaszt, onnantól csak a rájátszásra készültünk, míg a HSC az utolsó fordulókig harcolt a playoffba kerülésért. A harmadik tényező pedig, ami a mi javunkra billenthette a párharcot, hogy jobban játszottunk csapatként. Idén is nagyon együtt volt a keretünk, több helyről hallottam, hogy más csapatoknál több kiemelkedő képességű játékos játszik, mint nálunk, ami lehet, hogy így van. De csapatként egyértelműen mi vagyunk a legjobbak, ez kamatozott a döntőben is.

? Legjobb csatár, All Star-csapattag, MVP, minden díjat megkapott, amit lehetett idén. Ez a MOL Liga-szezon Galanisz Nikandroszé volt?

? Ennek nagyon örülök, ugyanakkor kicsit csalódott is vagyok, mert a legjobb kapus díját nem Peter Sevela kapta. Pedig minden statisztikai mutatóban az élen végzett, az elődöntőben és a döntőben is parádézott, igazán megérdemelte volna. Ez személy szerint engem nagyon bánt. Ugyanakkor ez van, el kell fogadni, minden díjat nem nyerhettünk meg, ennek most kapusunk itta meg a levét.

? Mire számít a Volán ellen?

? Nagyon kemény, jó meccsre és sok nézőre. Nagyon várom, hogy mire leszünk képesek ellenük. Szombaton még lesz egy közös vacsora és egy kis ünneplés, vasárnap pihenünk, de hétfőtől már készülünk a szerdai Fehérvár-meccsre. Egyáltalán nem ért még véget a szezon.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum