Kezdődik a junior EBEL döntője

   

Szombat este 7 órakor az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban megkezdődik az EBYSL fináléja a Fehérvár és a cseh Znojmo részvételével. A két nyert meccsig zajló párharcban az A csoport két legjobbja, a Fehérvár és a Znojmo csap össze. Mindkét csapat szlovén ellenfelet legyőzve jutott a fináléba. A Znojmo a Ljubljana ellen nyert összesítésben 2-0-ra, a Fehérvár a Jesenicét intézte el ugyanígy. A két utolsó elődöntőről készült összefoglalót alább meg is tekinthetik.

A két csapat rendkívül kiegyenlített párharcot vívott eddig egymással. Az alapszakasz és a középszakasz hat meccséből mindketten hármat-hármat nyertek meg. Ezzel az Olimpija mellett a Znojmo az egyetlen klub a ligában, amelynek legalább 50%-os a mérlege a fehérváriakkal szemben. Egy laza hazai 7-0-lal indított a Fehérvár szeptemberben, amelyet egy idegenbeli 4-3-as győzelem követett. A Znojmo novemberben visszavágott, Fehérváron győzött 2-1-re, aztán januárban hazai jégen visszaadta a fehérvári 7-0-t. A középszakaszban az utolsó két játéknapon mérte össze tudását a két csapat, már tét nélküli meccseken. Előbb a Znojmo nyert otthon 4-3-ra, majd a Fehérvár hazai jégen 3-1-re. Ezzel ha pontszámban nem is, de a gólkülönbséget tekintve minimális fehérvári előnnyel zárult a párharc. A rájátszás azonban merőben más, itt már nincs lehetőség egy-egy meccset feladni, különösen azért, mert összesen két nyert meccsig játszanak a felek.

Fekti István, az Akadémia vezetője is ezt emelte ki a meccs előtti esélylatolgatásában. “Kétszer is kikaptunk Znojmóban, és egyszer ők is győztek nálunk, de mindezt most félre kell tenni, a döntő egészen más műfaj ? mondta. ? Készülünk nagyon, mindenki várja, hogy megmutathassa, mit tud. A Znojmo ellen a Jesenicéhez hasonló kerettel állunk fel, hiszen a győztes csapaton nem érdemes nagyon változtatni. A végleges felállás azonban csak a meccs előtt dől el. A Znojmo kerete nagyon erős, a cseh jégkorong hatalmas bázissal rendelkezik. Az EBEL-keretben is többen helyet kaptak a fiatalok közül, és meg is állták ott a helyüket, képességeik alapján ők akár a meccset is eldönthetik. Jó fizikai adottságokkal rendelkező, masszív csapat az ellenfelünk. Úgy érzem, a kulcs a speciális helyzetekben mutatott játék lehet, tehát az előnyök kihasználása, a hátrányok kivédekezése. Elvileg mindenki a rendelkezésünkre áll, és szerencsére azzal, hogy kétmeccses lett az elődöntő, egy kis pihenésre is volt lehetőség. Remélem, sokan biztatnak majd bennünket.”

Kocsis Ferenc, a Fehérvár utánpótlás-válogatott csatára is kemény küzdelmet vár. “Egy technikás, támadó szellemű csapat a Znojmo. Az EBEL-ből visszajátszó csatárok meccseket tudnak eldönteni, de szerencsére eddig a legtöbbször sikerült őket megakadályoznunk a gólszerzésben. Remélem, szombaton is így lesz, mert a védelmük talán egy kicsit gyengébb, úgyhogy mi is a támadást fogjuk erőltetni. Nagyon várjuk mi is a meccset, a csapatból mindenki készül a Znojmóra, ez a csapat volt talán a legnagyobb riválisunk ebben a bajnokságban, úgyhogy mindenképpen nyerni akarunk ellenük. Ehhez az is kell, hogy az emberelőnyeink jók legyenek.”

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum