Hetényi Zoltán hazaért, de nem edzhet

   

Hazaérkezett Magyarországra Hetényi Zoltán, egyelőre nem csatlakozhat a válogatotthoz, hétfőn dönt az MJSZ a vb-szerepléséről.“Örülök, hogy itthon vagyok ? mondta a csütörtök éjszaka érkezett kapus a távirati irodának. ? Szeretnék minél előbb beszélni Rich Chernomaz szövetségi kapitánnyal. Remélem, minél előbb megoldódik az ügy.”

Az MTI-híre ekképp folytatódik: A válogatott hivatalosan április 2-án kezdi a közös edzőtábort, addig főleg a fehérvári játékosokból álló különítmény együtt gyakorol. Ilyen összetartás lesz a hétvégén is Chernomaz vezetésével, de erre ? amint Kovács Csaba, a magyar szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke a távirati irodának elmondta ? Hetényi nem mehet el. Kovács hozzátette: az elnökség hétfőn, a játékos meghallgatása után és a szövetségi kapitány véleményét kikérve dönt arról, hogy a hálóőr csatlakozhat-e az április 14-én kezdődő budapesti divízió 1-es világbajnokságra készülő kerethez.

A Gwinnett Daily Post című lap kedden közölte, hogy az Orlando Solar Bears csapatát erősítő Hetényi egy duluth-i bárban erősen ittas állapotban fogdosott egy pincérnőt, illetve Amerika-ellenes és rasszista megjegyzéseket tett, és a személyzet a földre teperte. Az újság megszerezte az incidensről készült rendőrségi jegyzőkönyvet, eszerint Hetényi őrizetbe vétele után, megbilincselve a rendőrautóban is dühöngött, köpködött.

Az eset után az East Coast Hockey League-ben (ECHL), azaz a harmadik osztályban játszó Orlando Solar Bears jelezte: szerződést bontott a kapussal, és erről értesítette az American Hockey League-ben (AHL) szereplő és Hetényi másodosztályra vonatkozó játékjogával rendelkező Peoria Rivermen együttesét is.

Hetényi tagadta a vádakat, és szerdai közleményében jelezte: reménykedik, hogy megbocsátanak neki, s biztos benne, hogy a tárgyaláson tisztázni fogják. Hozzátette, “végtelenül sajnálja”, hogy felelőtlenül viselkedett, szégyent hozott magára, a csapatára és legfőképp a hazájára. “Az, hogy a csapatommal ünnepeltem, nem mentség arra, hogy megbántottam másokat” ? fogalmazott a kapus.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum