Három bajnoki döntő

   

Székesfehérváron kettős rangadó, a Tüskecsarnokban pedig mindent eldöntő ötödik meccs a program. U14, U16 és U20.

Kedden este hat órakor kezdődik az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban a juniorok bajnoki döntőjének harmadik mérkőzése. Az eddigi két összecsapáson remek játék mellett szoros eredmények születtek, a Fehérvár és az UTE-Vasas is behúzta az otthoni meccsét, így jelenleg 1-1-re áll a párharc. Örvendetes, hogy a jó játék mellett szép számú közönségnek is örülhettünk, legutóbb Újpesten a MOL Liga-mérkőzéseken megszokottnál több néző biztatta a fiatalokat. Mindkét csapat komolyan készül, remélhetőleg a harmadik mérkőzés tovább erősíti azt a képet, hogy a magyar juniorbajnokság döntőjében színvonalas, közönségszórakoztató mérkőzéseket játszanak a csapatok.

“Győzelemre játszunk természetesen, ahogy gondolom, az UTE-Vasas is ? kezdte az esélyek latolgatását blogunknak Kiss Dávid, a fehérvári fiatalok edzője. ? Ütőképes csapattal szeretnénk kiállni, ami nem lesz egyszerű, hiszen szerdán már Bledben van jelenésünk a Jesenice elleni EBYSL-elődöntőben. Az UTE-Vasas ellen Hetényi, Varga, Rajna és Rusk is szerepet kap. Eddig nagyon jó meccseket játszunk a magyar döntőben, mindenki nagy izgalommal várja a következő találkozót. Mindkét csapat sok helyzetet alakít ki, és remek kapusteljesítményeket is láttunk. Legutóbb Újpesten szaladtunk az eredmény után, és ez görcsössé tette a csapatot, most nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Nagyon örülök, hogy ennyire éles és szoros meccsek vannak, sokkal jobb ez, mintha fölényes győzelmeket aratnánk.”

Hasonló véleményen van Janne Sinkkonen, az UTE-Vasas finn edzője is. “Érzelmekkel telített, harcos, küzdős mérkőzéseket játszunk a döntőben. A Fehérvár remek csapat, és ez motiválja a mi játékosainkat is. A legutóbbi, újpesti meccsünk szerintem az egyik legjobb volt az egész szezonban, amit újpesti csapattól láttam. Ennek ellenére volt egy kis hiányérzetem legutóbb is, mert csak két harmadon keresztül láttam viszont azt, amit szerettem volna, a harmadik harmadban viszont hatalmas nyomás ellen kellett játszanunk. Bár két góllal nyertünk, de az utolsó gól üres kapura esett az utolsó percben, így nyugodtan mondhatjuk, hogy eddig csupa egygólos meccset játszottunk. Most sem számítok másra. Ezúttal meglesz a teljes négy sorunk, az ifik közül csatlakozik hozzánk egy center. Ez nagyon fontos lesz, ugyanis végre jó lenne, ha a teljes meccs alatt egyenrangú partnerek lehetnénk, nem jó nagy nyomás alatt játszani. A kapusteljesítményünk és a saját harmadunkban mutatott játékunk nagyjából rendben volt már, amiben javulnunk kell, az a helyzetek kihasználása, illetve az, hogy ne engedjük az ellenfelet tartósan dominálni. Nagyon örülök, hogy ilyen meccseket játszunk, bátran állíthatom, hogy a döntő eddigi két összecsapásán finn mércével mérve is jó volt a színvonal. Mindent megteszünk a magunk részéről, hogy ez így is maradjon, szeretnénk, ha a közönség is élvezné a csatáinkat.”

A juniorok döntője mellett két másik korosztályban is  döntőznek kedden este. Székesfehérváron az U20-as finálé előtt lejátsszák a kölykök, azaz a 14 éven aluliak döntőjéből az első felvonást. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorongakadémia a HSC Csíkszeredát fogadja.

Mindeközben a serdülők befejezik a sorozatot. A 3 győzelemig tartó széria 2-2 az összesített állást mutat a Fehérvár és a MAC között. A Tüskecsarnokba 18.30 órai kezdettel kilátogatók nem kockáztatnak, mindenképpen bajnokavatást láthatnak.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum