A Dab.Docler első meccslabdája következik

   

A MOL Liga idei döntőjéről már mindent megírtunk, legutóbb itt. Jelenleg 3-1-re vezet a DAB a HSC ellen a 4 nyert meccsig tartó küzdelemben. A következő nagy kérdés, hogy behúzza-e az első meccslabdát a címvédő vagy elhúzódik a párharc, és visszajön a Csíkszereda. Ha utóbbi válik valóra, akkor azonnal indulnak Erdélybe a csapatok, mert pénteken újabb meccs vár rájuk.

A válasz már nem várat sokáig magára, hiszen szerdán 18:30-kor elkezdődik Dunaújvárosban az ötödik összecsapás. Minden további latolgatás feleslegesnek tűnik, a játékosokon a sor, hogy megmutassák, mit tudnak. Az egyetlen hír, amely a meccshez kapcsolódik, hogy Somogyi Balázs és Marek Chvatal is visszatérhet a Dab.Doclerbe, amennyiben az edzői stáb ezt szerda délelőtt jóváhagyja. A másik oldalon viszont Molnár Zsolt és Molnár Szabolcs hiányzik a keretből, ők el sem utaztak a HSC Csíkszeredával Dunaújvárosba.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh (Dab.Docler): Természetesen nagyon örülünk annak, hogy Csíkszeredában mindkét mérkőzést megnyertük, de a helyükön kell kezelni a dolgokat. A hosszabbításban nyertünk, és a szerencse is mellettünk állt a hétvégén. Ellenfelünk rendkívül jó csapat, ügyes játékosokkal, így nagyon kemény mérkőzésre számítok. Természetesen szeretnénk nyerni, annál is inkább, mert azzal megnyernénk a MOL Ligát és nagyszerű dolog lenne hazai közönség előtt ünnepelni. De ehhez rengeteget kell tennünk a mérkőzésen. Végig koncentráltan, fegyelmezetten kell játsszunk, kerülnünk kell a felesleges kiállításokat. Ezek mellett kulcsfontosságú lehet az emberelőnyös, emberhátrányos helyzetek megoldása. Egy változás lesz a keretünkben, Somogyi Balázs sérülése rengeteget javult, szerdán visszatérhet a csapatba. Chvatal játéka kérdéses, aző szerepléséről a szerda délelőtti tréning után döntünk. Mindig az utolsó lépés a legnehezebb, a meccskorongot beütni nagyon kemény feladat. A 3-1-es állásnak nagyon örülök, de vigyáznunk kell, hogy ne oltsa ki a harci tüzet a szívekben. Néha ilyenkor lesz az ember lusta, de nekünk továbbra is koncentráltan kell játszanunk, hiszen eddig is nagyon szoros meccseket játszottunk, apró részletek döntenek majd. A két legfontosabb szó most a szótárunkban a “Ready” és a “Focus”, azaz, légy készen és koncentrálj.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Mostantól nem hibázhatunk, így a dunaújvárosi meccs az utolsó esélyünk. Meccsről meccsre gondolkozunk, készülünk, igyekszünk javítani azokat a hibáinkat, amelyek a vereségekhez vezettek Csíkszeredában. Mindenki átérzi a helyzetünket, annyit megígérhetek, hogy az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk, nem fogjuk olcsón adni a bőrünket. Szeretnénk rendes játékidőben nyerni, a hosszabbítás nem hozott szerencsét az elmúlt két alkalommal, úgy tűnik, hogy fejben azt jobban bírják a dunaújvárosiak. Biztonságos védekezés kell legyen a játékunk alapja, abból tudunk ellentámadásokat indítani, és nagyon fontos lesz a helyzetkihasználás. Nem tudom felfogni, hogy miért kezdjük a mérkőzéseinket ilyen gyengén. Többször is felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy jóval keményebb kezdésre van szükség. Ha nem így kezdünk, akkor nagyon nehéz lesz. Kint jobban tudunk játszani, hiszen nem vagyunk akkora nyomás alatt, mint odahaza. Molnár Szabolcs és Molnár Zsolt sajnos nem tudott elutazni velünk, egészségügyi problémák miatt, így nélkülük kell kiharcolnunk a hatodik meccs jogát.”

Somogyi Balázs (Dab.Docler): 100%-os állapotban vagyok, harcra kész. Remélem, számítanak rám az edzők, és hozzá tudok tenni a csapat játékához valami pluszt. Nagyon bízom abban, hogy sikerül a legjobbat kihoznunk a szerdai meccsből, ahogy elnézem a többieket, nagyon jó erőben vannak. Iszonyatosan rossz volt kintről nézni őket, de ez van, nem tudok mit csinálni. Nem utaztam el a csapattal Csíkszeredába, itthon edzettem, és sikerült rendbe hozni magamat 2 és fél hét alatt.

Szőcs Szabolcs (HSC Csíkszereda): Kis fáradtság van a csapatban, hisz mi az elődöntőben Szlovákiába utaztunk, majd haza, és újra ki, Újvárosba. Minden mérkőzés más és más, kivéve hogy mindegyik nehéz úgy fizikailag, mint szellemileg. Itt egyetlen hiba is sokba kerül. A két hazai vereség nagyon bosszantó volt, de ez már történelem, ezzel már nincs mit tenni, csak átnézni a hibákat, tanulni belőlük és készülni a következő mérkőzésre. A döntő négy nyert mérkőzésig tart, még semmi nincs veszve, innen szép nyerni. Győzni jöttünk Dunaújvárosba, ezért mindent meg is fogunk tenni. Kedden érkeztünk meg, délután edzünk Újvárosban, majd pihenünk, készülünk a szerdai mérkőzésre. Molnár Zsolt sajnos sérült, így nem tartott velünk. Az edzők döntése volt, hogy a negyedik sorba kerültem, két fiatal tehetséggel, akikkel jól érezzük egymást, szeretek velük játszani. Bízunk a MOL Liga megnyerésében.

Góga Attila (HSC Csíkszereda): Megyünk tovább, készülünk a szerdai meccsre. Csak erre gondolunk, koncentrálunk. A klub történetében már nem egy ilyen döntő volt, amikor 3–1-ről fordítottunk. És más bajnokságokban is. Nincs semmi elveszve. Ezt beszéltük a fiúkkal és az edzők is ezt mondták. Ez egy rájátszás,  egygólos hátrányt is nagyon nehéz megfordítani, így ezért nagy jelentősége van az első gólnak. Ebből kifolyólag is nagyon fontos, hogy a mérkőzéseket jól kezdjük.

A mérkőzést Magyarországon a Digi Sport 1, Romániában a Digi Sport 2 közvetíti élőben.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 1-2

   

Playoffőrület Dunaújvárosban. A vezérét vesztett HSC Csíkszereda Fadrny 78. percben szerzett góljával megmentette a párharcot, és 3-2-re szépített a MOL Liga-döntőben. Két nap múlva Erdélyben következik a 6. meccs.

Rég látott tömeg gyűlt össze a dunaújvárosi jégcsarnokban a MOL Liga-döntő 5. mérkőzésén. A vendégszektoron kívül megteltek a lelátók. A Dab.Docler szurkolói ünnepelni érkeztek, kedvenceik 3-1-re vezettek a meccs előtt a HSC Csíkszereda elleni fináléban, szerda este az első lehetőségük volt megnyerni a magyar bázisú nemzetközi bajnokságot.

A mérkőzés ideges játékkal keződött, és az első harmadban mindvégig így is maradt. A DAB erősebbnek látszott, több helyzetet alakított ki, de ez a több elmaradt az eddigi meccsek átlagos számához képest, nem sokszor forogtak veszélyben a kapuk. Egy jó Gröschl-letámadás következtében saját kapuja mögül rosszul passzolt az egyik csíki védő, a kapu előtt egyedül maradt Vaszjunyin Artyom, aki higgadtan paskolta be Kozuch lábai között a korongot a kapuba. A gól után megélénkült a vendégcsapat játéka, és a harmad végén emberelőnyben komoly gólhelyzetük is akadt, összességében azonban megszolgált volt a DAB-vezetés húsz perc játék után.

Somogyi Balázs visszatért, mozgásán nem látszott a kihagyás, bátran vállalta fel az ütközéseket. Sportszerű mederben folyt a meccs, ahogy az idei rájátszásban megszokhattuk. A játékvezetők folytatták az első két újvárosi döntőbeli mérkőzésen tapasztalt bíráskodást, hagyták, hogy 5 az 5 ellen dőljön el a meccs.

A második harmadot kényelmes hazai és kapkodó vendégcsapat kezdte. Nem találta a fonalat a HSC, a DAB viszont nem erőltette a góllövést. Érthetetlen módon nem tett meg mindent a hazai csapat az előny megduplázásáért, pedig ekkor előrejátékban egyértelmű fölényben voltak. Ugyanakkor szembetűnő volt, hogy az emberelőnyöket jobban játssza meg a Csíkszereda, és ez nem csak erre a mérkőzésre volt igaz, hanem az egész döntősorozatra. Ezzel szemben hátrányban a DAB nagyon veszélyes, mérkőzésenként többször is meglépnek. Így volt ezúttal is, de a Peterdi, Mihalik akciót nem sikerült góllal befejezni.

Az erdélyi csapatban nem ment a játék az első harmadban egy ütközés után jégen maradt Novaknak, Hurtaj sem tudta húzni a csapatot, így jó alkalom nyílt a hátsóbb sorokból előlépni valakinek. Bors Hubának jutott ez a szerep, aki hatalmas korongot kapott a hosszú oldalon, és a félig üres kapuba verte az egyenlítő gólt. A harmad derekán 1-1-re állt a meccs, ahogy mondani szokták, kezdődhetett minden elölről. A góltól természetesen lendületet kapott a Szereda, hamarosan újabb nagy helyzeteket alakított ki, és amire 10 perccel korábban még aligha gondolt bárki is, a harmad végén a Dunaújváros is örült a döntetlennek.

A harmadik periódusra végképp kiszállt a játékból a HSC legjobb csatára. Novak fejvédő nélkül ülte a végig a kispad második sorában, de a hosszabbításban már állandó partnerére, Hurtajra sem számíthatott Gál Sándor edző. Érthető okokból óvatos játékot választott az erdélyi csapat, a DAB viszont felpörgött, nagyon komoly húsz percet produkáltak a csapatok. Mindvégig nyílt küzdelem zajlott a jégen, az utolsó 6 percben többször is eldőlhetett volna a meccs, mindkét oldalon voltak tuti helyzetek, de a befejezés hibádzott. Szappanos és Góga járt a legközelebb a találathoz. Előbbi ugyanolyan szituációban lőtt a kapu mellé, amilyenből Bors egyenlített. Utóbbi 10 másodperccel a lefújás előtt került Sevelával szemben Becze Tihamér akaratos játékának köszönhetően, védő sehol nem volt, de Góga Sevelába vágta a meccskorongot. Közben is sok komoly helyzetnél izgulhatott a közönség. Igazán izgalmas találkozó kerekedett ebből az álmos délutáni csörtének induló 60 percből, amely végül nem is ért véget a rendes játékidőben. A döntő széria során harmadszor jöhetett a hosszabbítás. A DAB az előző kettőt megnyerte, miként az elődöntőben egyet a Miskolccal szemben is behúzott.

Nem történt meg ez negyedszer, mert a HSC Csíkszereda odaadó játékát siker koronázta. A 4 a 4 elleni küzdelem egy hatalmas erdélyi kapuvassal kezdődött, s ez még csak a parádé kezdete volt. Fantasztikus tempójú oda-vissza játék alakult ki, rengeteg helyzettel és lövéssel. Mindkét csapat behúzhatta volna a meccset, a DAB két emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott, s már csak ezen négy perc kivédekezése miatt is megérdemelten vitte el a meccset a végén egy szép kontrából gólt szerző HSC Csíkszereda. A MOL Liga történetének leghosszabb mérkőzését 2-1-re nyerte a vendégcsapat, a párharcban 3-2-re a Dab.Docler vezet. Ne feledjük, a döntő előtt Stephan Lundh, az újvárosiak svéd edzője hétmeccses sorozatot jósolt.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Természetesen nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de ilyen a sport, menni kell tovább. Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, s volt sok helyzetünk a továbbiakban is, ám ezeket rendre kihagytuk, ami ilyen szinten sajnos döntő lehet. A második harmad derekán egy védelmi megingásból gólt kaptunk, ezt követően mindkét csapatnak volt esélye eldönteni a meccset, ám ez ma a Csíkszeredának sikerült. Nagyon örülök, hogy ennyi néző kilátogatott a mérkőzésre, sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet okozni, de nagyon bízom abban, hogy idegenben ismét jobb százalékban használjuk ki a lehetőségeinket, s megfelelően kemény és gyors játékkal képesek leszünk begyűjteni a negyedik győzelmet.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Hosszú, idegőrlő mérkőzés volt, melyen a semleges nézők biztos remekül szórakoztak. Rosszul kezdtünk ismét, de sikerült talpra állnunk, s bravúros győzelmet aratnunk, amit elsősorban remek csapatmunkánknak, s önfeláldozó játékunknak köszönhettünk. A mérkőzés fordulópontja a két kivédekezett emberhátrányunk volt a hosszabbításban, mely komoly lelki töltetet adott a csapatnak, s ezt magunk javára fordítva nyertük meg végül a meccset. Hasonlóan kiélezett csatára számítok otthon is, melyet az dönthet majd el, hogy melyik gárda bírja jobban fizikálisan az utazást, illetve a felkészülést a sorozat hatodik mérkőzésére.

MOL Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 3200 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Soós, Gangel.
Sevela: 94,7% (Kiss T.)
K
Kozuch: 98,0% (Fülöp)
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
1
Papp Sz., Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
Hüffner, Nagy R., Vaszjunyin, Gröschl, Virág
2
Flinta, Nagy I., Kmit, Becze, Tranca
Szabados, Tőkési, Mihálik, Peterdi, Azari
3
Adorján, Bors, Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
Somogyi, Papp V., Kiss Á., Strenk
4
Kósa, Péter, Fadrny, Moldován
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:10 DAB Vaszjunyin Gröschl
1-1 30:55 SCC Bors Fadrny Becze
1-2 77:07 SCC Fadrny Moldován
51 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , , , , , ,

Összes (77)

Utolsó hozzászólások

 1. Róbert Ősz
    #72
  robiosz,   

  @HSC77: nem a meccsre mondta, hogy fordítsunk, hanem a párharcra :)
  én egyet értek vele, egye fene, fordítsunk :D

 2. uteapu
    #73
  uteapu,   

  @revolUTion: Bemutatott, meg kiszólt a közönségnek.

 3. revolUTion
    #74
  revolUTion,   

  @uteapu: köszi! Jó gyors volt, hogy ezt mind a futó másodperc alatt elintézte :D (gól+bemutatás)

 4. HSC77
    #75
  HSC77,   

  @revolUTion: láttam hogy valakinek kikiabált de hogy kinek azt nem mutatta a tv

 5. uteapu
    #77
  uteapu,   

  @revolUTion: :)) Mivel a gólnál megáll az óra, nem írhatják máskorra, még akkor sem ha zuhanyozás után teszi.:)))

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
NHL 01:00 BOSMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 CGYSTL 
  • SPÍLER TV
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk