Életfogytiglan Cooknak

   

A legtöbb sportággal ellentétben a hokiban sok minden  megengedett, de kezet emelni a bíróra még itt is főben járó vétség. Brett Cook, a Nipissing Lakers játékosa elkövette ezt a megbocsáthatatlan bűnt.

A legmagasabb kanadai egyetemi  ligában, a CIS-ben az UQTR (Université du Québec ? Trois-Rivi?re) elleni mérkőzésen nagy erővel, szándékosan megütötte Nicholas Pichet vonalbírót. Brett Cook nem akármilyen hátvéd, tavaly a legjobb kanadai juniorligában, Ontario államban bajnok lett az OHL-ben, korábban a nem hivatalos U17-es világbajnokságot nyerte meg Kanadával. Szép jövő állt előtte, de egy mozdulat eredményeképpen füstbe ment minden terve.

Az incidens után a helyi szövetség, az Ontario University Athletics, életfogytig tartó eltiltással sújtotta a magáról megfeledkezett hokist. Tanulmányait folytathatja, befejezheti az iskolát, mert az OUA hatásköre erre nem terjed ki. Az eset után megszólalt maga az érintett és Mike McParland, Cook edzője is.

“Amit tettem, röviden fogalmazva, nagyon rosszul tettem ? mondta Cook. ? A viselkedésem teljesen elfogadhatatlan volt, és vállalom érte a felelősséget. A csapatársaim, az edzőm és jómagam teljes szívemből örülök, hogy Mr. Pichet nem sérült meg. Nagyon sajnálom, amit tettem, elnézést kérek mindenkitől, az egyetemtől, a szövetségtől, a játékosoktól és az edzőktől, amiért szégyent hoztam rájuk.”

“Tudom, hogy Brett sajnálja és bánja a történteket, játékosunk teljes mértékben együttműködött az eseményt kivizsgáló szövetséggel ? magyarázta az edző. ? Brett jó tanuló és jó sportoló, ezt mindenki tudja, ezért a Lakers játékosainak, edzői stábjának és magam nevében kijelenthetem, hogy mögötte állunk és támogatjuk.”

Íme az esetről készült felvétel:

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum