Ronny Keller lábai megbénultak

   

A svájci másodosztályban két napja brutális balesetet szenvedő jégkorongozó kétoldali alsó végtagi bénulást szenvedett.

A kettős csigolyatörést eredményező baleset után a 33 éves Ronny Kellert azonnal a svájci paraplégiacentrumba szállították Notwillbe, ez a bénulással járó esetek kezelésére specializálódott egészségügyi központ. Megműtötték, de az orvosok bejelentése alapján sajnálatos módon azonnal egyértelművé vált, maradandó a bénulása. Jelenleg az intenzív osztályon lábadozik a műtét után, és pszichológusok segítségével készítik fel arra, hogy elfogadja a megváltoztathatatlant, és fel tudja dolgozni a balesetet és a következményeit.

A Kellerrel szemben az esetnél szabálytalankodó Stefan Schnydert, aki egyébként személyes kapcsolatban van a sérülttel, letargiába zuhant, őt is orvosi kezelés alá vették, pszichológusok foglalkoznak vele, hogy fel tudja dolgozni azt, ami történt. A klubja úgy döntött, hogy akármi is lesz a fegyelmi ítélet, az elődöntő sorozat további meccsein nem játszik, de minden segítséget megadnak neki a történtek feldolgozásához.

Az Olten kiadott egy közleményt, amelyben minden érintettnek (a saját sérült játékosuknak és Schnydernek is) sok erőt kívánnak ahhoz, hogy túl tudjanak kerülni az eset súlyos következményein. Egy e-mail címet is gründoltak, ahol a sérült játékos számára lehet jókívánságokat küldeni, íme: ronny.keller@ehco.ch. A két klub megállapodott abban is, hogy a kialakult helyzet ellenére az eredeti forgatókönyv szerint játsszák tovább a meccseiket.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum