A playoff mindig ilyen sajátos hangulatú

   

Csütörtökön óriási a tét: ha a Dab.Docler másodszor is nyer Miskolcon, magyar bajnok és MOL Liga-döntős. A Jegesmedvék a túlélésért játszanak. A MOL Liga-elődöntők másik ága befejeződött, a HSC Csíkszereda Erdélyben várja, hogy jövő héten Dunaújvárosban vagy Miskolcon kezdi-e a döntőt.

“Ezúttal gyengék voltunk, de holnap új nap – kezdte értékelését Nagy Gergő, a Miskolc centere. – Sajnos csak egy sorunk nyújtott elfogadható játékot az első hazai elődöntőn. Pedig úgy érzem, a második harmadban meg lehetett volna fogni a meccset, de nem sikerült. Az egész mérkőzésen nem mentek jól az emberelőnyök. Galanisz Nikandrosz parádés volt, nekünk pedig hátulról egyértelműen hiányzott Láda Balázs. Annak örülhetünk, hogy ismét jó tempójú, izgalmas mérkőzést játszottunk a Dab.Doclerrel.

Fantasztikus szurkolóink ennél többet érdemelnek, igyekszünk a második meccsen több örömet okozni nekik. Babonás vagyok, és mostanában egy-két tippem nem jött be, úgyhogy nem a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban, de azt mondom, hogy szeretnék egyszer egy telt házas meccset játszani Dunaújvárosban.”

“Nagy derbi volt, amelyen igazi, nagy betűs csapatmunka hozta meg a győzelmet – vágott az élmények összefoglalásába Szappanos Dávid, a Dab.Docler csatára. – Csütörtökön pedig még ennél is nagyobb erőket kell mozgósítanunk, mert szeretnénk a negyedik meccsen a döntőbe jutni. Mindent meg is fogunk tenni érte.

Brutális hangulat volt a miskolci lelátókon, le a kalappal mindkét szurkolótábor előtt. Mindhárom mérkőzésen látszott, hogy a jégen életre-halálra megy a hoki. Annyira jó ilyen meccseken játszani, hogy azt nehéz is elmondani. Nagyon jó a feeling. Hogy akkor miért nem játszunk több ilyen meccset, ez nem könnyű kérdés. A playoff mindig ilyen sajátos hangulatú. Ezért is van ez a tempó.”

A Miskolcból az eltiltott Láda Balázs továbbra is hiányozni fog, miként a DAB-ból a sérült Erdélyi Péter, Huba és Somogyi Balázs. Egy-egy kérdőjel akad mindkét oldalon, Tyler Czuba, illetve Victor Lindgren játéka. Amennyiben utóbbi hiányzik csütörtökön is, akkor ezúttal is 5-5 hátvéddel játszanak a csapatok.

A csütörtöki rangadó 18 órakor kezdődik, ezúttal nem élőben közvetíti a Digi Sport, a sportadó a labdarúgó Európa Liga-kötelezettségei miatt csak 23 órakor tudja műsorára tűzni, a Digi Sport 2-n.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Magyar bajnok a Dab.Docler

   

Nagy Richárd góljával a hosszabbítás 3. percében megszerezte a harmadik győzelmet, ezzel a bajnoki cím mellett a MOL Liga-döntőbe jutást is kivívta a dunaújvárosi csapat. Miskolc–DAB 1-2.

A Miskolc a túlélésért és a mindent eldöntő ötödik elődöntő kivívásáért, a Dab.Docler a MOL Liga-döntőbe jutásért és a magyar bajnoki címért lépet jégre csütörtök este.

Az izgalom és a feszültség még az eddigi három mérkőzésnél is nagyobb volt. Ezúttal is a Jegesmedvék szereztek vezetést, Justin Smith a 15. percben talált be.

A 29. percben a vendégek elvesztették egy újabb játékosukat, Pavuk Attilát végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. Ez azt jelenti, hogy a tehetséges csatár a döntő elejéről is hiányozni fog. Így már egy sor játékos esett ki a DAB-ból, lényeges kérdés lesz, közülük hányan térhetnek vissza és mikor.

A folytatás azonban a Dab.Docler kedve szerint alakult. Ahogy mondani szokták, lélektanilag fontos pillanatban egyenlítettek, Azari Zsolt 32 másodperccel a második szünet előtt verte be az emberelőnyt. 1-1-ről indult az utolsó harmad. Amely nem hozott gólt, csak három újvárosi kiállítást. A borsodiak ismét nem éltek a lehetőséggel, és ez általában nem jó ómen. Lement a 20 perc gól nélkül, jött a 4 a 4 elleni ráadás, az első gólig.

Ez elég hamar megérkezett, a 20 éves Nagy Richárd 62:02-nél történelmet írt, 10 év után új név került a magyar bajnoki zászlóra. Mivel a Volán – aki 2003 óa megszakítás nélkül 10 bajnoki címet nyert – ez évben nem indult a magyar bajnokságban, a megüresedett trónt kellett elfoglalni, és ez a másik Fejér megyei nagy csapatnak sikerült. Dunaújváros 2002 után ünnepelhet újra bajnoki címet.

Nem lehet szó nélkül elmenni a Miskolc teljesítménye mellett, régi nagy időket idéző csatákat varázsolt ez a két csapat elénk, óriási hangulatú, nagy iramú és döbbenetesen izgalmas párharcot. Gratuláció illeti ezért az ezúttal vesztesen távozó felet is, Egri Istvánt, aki évtizedek óta vezeti a miskolci hokit, és ebben az évben a legjobbak közé ért, Tim Kehlert, aki összerakta ezt a nagyon fiatal csapatot, a stábtagokat, és a játékosokat, akik megvalósították a kanadai edző elképzeléseit a jégen. Ne feledjük, számukra sem ért még véget a szezon, március végén újra megtelik a miskolci jégcsarnok a Magyar Kupa-mérkőzésekre.

Tim Kehler (Miskolc): “Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogyan küzdöttek, ahogyan játszottak. Gratulálok a Dunaújvárosnak, mert a kulcspillanatokban a kulcsjátékosaik jobb megoldásokat választottak.”

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, ahol a kulcs az volt, hogy Sevela kiválóan védett. A Miskolc nagyon nyomott, de a végét nem bírta.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1600 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Vas, Soós.
Gyenes: 92,0% (Budai K.)
K
Sevela: 96,9% (Kiss T.)
Hegyi Á., Szirányi, Fodor, Ritó, Miskolczi
1
Szabados, Kiss D., Kiss Á., Galanisz, Szappanos
Cowan, Atkinson, Dubek, Saluga, Tóth
2
Hüffner, Nagy R., Peterdi, Mihálik, Azari
Gőz, Orosz, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Chvatal, Tőkési, Pavuk, Gröschl, Virág
Czuba, Popovics, Nagy Gergő, Rafaj
4
Papp Cs., Papp V., Vaszjunyin, Strenk
Tim Kehler
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:06 MIS Smith Szilágyi
1-1 39:28 DAB PP Azari Chvatal Peterdi
1-2 62:02 DAB Nagy R. Mihálik Kiss Á.
32 Kapura lövések száma 25
12 Kiállításpercek 39
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum